"Izakaya" σε νέα φάση

Άλλαξε πόστο και σεφ αλλά όχι γειτονιά το δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου που αγαπά τις γιαπωνέζικες γεύσεις και τις σερβίρει σε ατμόσφαιρα μυστηριακής exotica.

izakaya1

Έχοντας ακόμα στο μυαλό μου τον παλιό, φαντεζί χώρο του "Izakaya" στην οδό Λεβέντη, ομολογώ πως μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να προσαρμοστώ στο νέο του πόστο στη Λουκιανού, πλάι στο αδερφών συμφερόντων "Rock’n’Roll". Ο γνωστός interior designer Γιώργος Παντελούκας, εκ των σταθερών συνεργατών του επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη και των συνεταίρων του, κινήθηκε στους γοητευτικούς τόνους μιας μυστηριακής noir exotica, που υλοποιείται με άφθονα άνθη πλεγμένα στους τοίχους και την οροφή, λουλουδάτες στόφες στις καρέκλες, χαμηλούς φωτισμούς και σκούρους τόνους τόσο στο πάτωμα όσο και στα τραπέζια. 

izakaya3

Ορισμένα από αυτά "κρύβονται" στην πλάτη της εντυπωσιακής μπάρας για  όσους θέλουν να δειπνήσουν σε πιο πριβέ ατμόσφαιρα, άλλα, πάλι, είναι ψηλά και τοποθετούνται στην καρδιά του χώρου, προσφέροντας θέα στη δράση της κουζίνας και κυρίως του sushi corner. Επικεφαλής της είναι πλέον ο Γρηγόρης Μυρσιάδης, που ύστερα από θητεία σε γνωστά μαγαζιά του είδους, δημιουργεί έναν δικό του καμβά ιαπωνικών και ευρύτερα ασιατικών γεύσεων. 

izakaya4

Ούτε ατελείωτος ώστε να χάνεσαι, ούτε και μικρός, ο κατάλογος ξεκινά με ενδιαφέρουσες ιδέες για την αρχή και το κέντρο του τραπεζιού. Ευχάριστη και δροσιστική maguro salad με νούγιες και τόνο, ceviche λαβράκι με τονισμένα τα εσπεριδοειδή του, ωραίο και πρωτότυπο tiradito μαγιάτικο εμπνευσμένο από το σαβόρο με σταφίδα και ντομάτα. Στα ζεστά ορεκτικά, τα bao buns με κιμά από Wagyu, τυρί τσένταρ και σος tonkatsu δεν είχαν την αιθέρια ζύμη που τους αρμόζει, οπότε θα σας αντιπροτείνω τα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με κοτόπουλο που χαρίζουν spicy τσιμπήματα στη γλώσσα. 

izakaya2

To κεφάλαιο του sushi παρουσιάζει ενδιαφέρον και απαρτίζεται από προτάσεις που υπηρετούν ως επί το πλείστον τη μινιμαλιστική οδό, ενώ σερβίρονται σε όμορφα platter πάνω σε πάγο. Συμπαθέστατο το black cod γαρνιρισμένο με τραγανό κανταΐφι, σε comfort συχνότητα το donburi με πάπια, ρύζι, φιλέτο καλαμποκιού στη σχάρα και μελάτο αυγό, που ήρθε όμως πιο αλμυρό από το επιθυμητό. Το κρυστάλλινο Dry Martini μου επιτρέπει να μαντέψω πως η λίστα των κοκτέιλ που επιμελείται ο Γιώργος Κοζής κρύβει ενδιαφέρουσες προτάσεις, ενώ οι προσεγμένες μουσικές δημιουργούν την ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε ένα bar restaurant. 

Περισσότερες πληροφορίες

Izakaya

Λουκιανού 8, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πάρτι μετά φαγητού σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας

H high volume διασκέδαση περνά από το στομάχι και τα παρακάτω μέρη ενώνουν το γαστρονομικό σύμπαν με τα κεφάτα ντεσιμπέλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
22/02/2025

Tα 4 Στοιχεία είναι ο Kendrick Lamar του αθηναϊκού street food

Smash burgers, μικροζυθοποιίες και ραπ μουσικές στο επόμενο viral street food των Εξαρχείων.

Αυτά τα gnocchi με τρούφα δεν πρέπει να τα χάσετε

Το κορυφαίο πιάτο στο "Gio", το νέο ιταλικό εστιατόριο του "The Margi", είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείτε να βρείτε στον ορισμό των ιδανικών gnocchi και αποτελεί signature δημιουργία του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Παναγιώτη Γιακαλή. Διαβάστε την κριτική μας για το εστιατόριο!

Πού θα φας το νοστιμότερο κερκυραϊκό σοφρίτο στην Αθήνα;

Από μια μαστόρισσα μαγείρισσα που έρχεται για μία και μόνο ξεχωριστή βραδιά από την Κέρκυρα στην πρωτεύουσα.

Στο "Καπάνι Μάρκετ" του Μεταξουργείου η βαθιά νοστιμιά υπερτερεί του hype

Ένας σπάνιος συμψηφισμός συμβαίνει στο "Καπάνι Μάρκετ" του Μεταξουργείου όπου η γεύση ηγείται της "φάσης" και του hype.

Το W Costa Navarino στη γαστρονομική εποχή του Νίκου Μπίλλη

Νέα σεζόν, νέες ηχηρές συνεργασίες για το δυναμικό resort της Costa Navarino.

Κώστα Παπαθανασίου, πώς είναι να τρέχεις το Frantzén;

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Έλληνα σεφ που κινεί τα νήματα σε μία από τις πιο απαιτητικές εστιατορικές κουζίνες του πλανήτη.