
Για ακόμη μία εβδομάδα, το Symposio at Ark εμπλουτίζει τις επιλογές στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, προσκαλώντας στην αστική ριβιέρα κάποια από τα σημαντικότερα ελληνικά εστιατόρια. Δίνει έτσι στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να γνωρίσει πρωτοπόρα μέρη από κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και τη γαστρονομική τους κοσμοθεωρία, μέσα από ξεχωριστά και άκρως αντιπροσωπευτικά της δουλειάς τους, ειδικά διαμορφωμένα value for money μενού.
Από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Ιουνίου, από την "έδρα" του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας, παρελαύνουν γευστικά ινστιτούτα που αποθεώνουν την ντόπια γεύση, προχωρώντας την ελληνική κουζίνα μερικά βήματα μπροστά.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Μετά τα "Alfredo's Grand Dining", "Noble Gourmet" και "Ηλιοβασίλεμα", φτάνει η σειρά ενός εκ των πιο sui generis περιπτώσεων εστίασης στη χώρα. Το "Toula’s Seaside" και η Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού φέρνουν, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, κάτι από τη νόστιμη φιλοσοφία τους στο "Ark".


Στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας και στο πανέμορφο σκηνικό της παραλίας Αγνί, το "Toula’s Seaside" εξακολουθεί να αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για επισκέπτες και ντόπιους. Με riviera chic χώρο και τραπέζια σε απόσταση αναπνοής από το κύμα, σερβίρει μια κουζίνα με ξεκάθαρα θαλασσινό πρόσημο, που ακουμπά τόσο σε σύγχρονες δημιουργίες όσο και σε παραδοσιακές σταθερές.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.
Βασικός άξονας δημιουργίας εδώ, πέρα από τα καλούδια του αφρού και του βυθού, ο βιολογικός/ οργανικός κήπος του εστιατορίου που απλώνεται πέριξ αυτού και προμηθεύει την κουζίνα με θαυμάσια πρώτη ύλη όσον αφορά τα λαχανικά, τα βότανα, τα φρούτα, ακόμη και τα μπαχαρικά, σε μία απευθείας σύνδεση του μποστανιού με το τραπέζι. Άχαστο μπιάνκο, γοητευτικός αστακός σε σαγανάκι και ενδιαφέρον κότσι ψαριού αποτελούν κάποια από τα highlights ενός πληθωρικού αλλά εξόχως ισορροπημένου μενού.
Μενού "Toula’s Seaside"
- ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - Ταρτάκι χειροποίητο από φύλλο ρυζιού, μους κερκυραϊκών τυριών με κομματάκια σαλάδο, νούμπουλο, συκομαΐδα και χειροποίητη γλυκοκαυτερή σάλτσα ντομάτας. Συνοδεύεται από ένα ποτηράκι τζιτζιμπίρας. Φρέσκο ζυμωμένο ψωμί στον ξυλόφουρνο με βιολογικό πρωτόλαδο και ελιές Κερκύρας.
- ΟΡΕΚΤΙΚΑ - Μιλφέιγ γαρίδας σε τραγανή σφολιάτα, γαρίδες, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος/ Κροκέτα μπιάνκο με μαύρο αϊολί/ Τριλογία από χειροποίητες παραδοσιακές πίτες: χορτοτυρόπιτα, κολοκυθόπιτα, μπακαλιαρόπιτα/ Γαρίδες της Τούλας με ρύζι σοτέ, κουκουνάρι, σκόρδο και πιπεριά τσίλι
- ΣΑΛΑΤΑ - Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά με μηλολωτό, κουμκουάτ, πικάντικη γραβιέρα, κερκυραϊκή καπνιστή πανσέτα και νιφάδες από bitter σοκολάτα.
- ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ - Μουσακάς καραβίδας: κιμάς από καραβίδα, μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα και μπισκ καραβίδας/ Σοφρίτο κερκυραϊκό: μοσχαρίσιο μάγουλο μπρεζέ με πουρέ πατάτας σε βελούδινη σάλτσα από σκόρδο και ξίδι.
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ - Το γλύκισμα τσι Καλής και της Νόνας - Φογάτσα (κερκυραϊκό τσουρέκι) με κρέμα μάντολας, καραμελωμένα αμύγδαλα, χειροποίητη μαρμελάδα κουμκουάτ και χειροποίητο σορμπέ παγωτό κουμκουάτ.
Info
Κόστος: € 60/άτομο
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.