Πού θα φας το νοστιμότερο κερκυραϊκό σοφρίτο στην Αθήνα;

Από μια μαστόρισσα μαγείρισσα που έρχεται για μία και μόνο ξεχωριστή βραδιά από την Κέρκυρα στην πρωτεύουσα.

Σοφρίτο toula's

Για ακόμη μία εβδομάδα, το Symposio at Ark εμπλουτίζει τις επιλογές στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα, προσκαλώντας στην αστική ριβιέρα κάποια από τα σημαντικότερα ελληνικά εστιατόρια. Δίνει έτσι στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να γνωρίσει πρωτοπόρα μέρη από κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και τη γαστρονομική τους κοσμοθεωρία, μέσα από ξεχωριστά και άκρως αντιπροσωπευτικά της δουλειάς τους, ειδικά διαμορφωμένα value for money μενού. 

Από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Ιουνίου, από την "έδρα" του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπαξεβάνη και το δημοφιλές σημείο της Γλυφάδας, παρελαύνουν γευστικά ινστιτούτα που αποθεώνουν την ντόπια γεύση, προχωρώντας την ελληνική κουζίνα μερικά βήματα μπροστά.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Μετά τα "Alfredo's Grand Dining", "Noble Gourmet" και "Ηλιοβασίλεμα", φτάνει η σειρά ενός εκ των πιο sui generis περιπτώσεων εστίασης στη χώρα. Το "Toula’s Seaside" και η Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού φέρνουν, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, κάτι από τη νόστιμη φιλοσοφία τους στο "Ark".

Symposio at Ark_Toulas Seaside 1

Symposio at Ark_Toulas Seaside 2

Στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας και στο πανέμορφο σκηνικό της παραλίας Αγνί, το "Toula’s Seaside" εξακολουθεί να αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για επισκέπτες και ντόπιους. Με riviera chic χώρο και τραπέζια σε απόσταση αναπνοής από το κύμα, σερβίρει μια κουζίνα με ξεκάθαρα θαλασσινό πρόσημο, που ακουμπά τόσο σε σύγχρονες δημιουργίες όσο και σε παραδοσιακές σταθερές.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Βασικός άξονας δημιουργίας εδώ, πέρα από τα καλούδια του αφρού και του βυθού, ο βιολογικός/ οργανικός κήπος του εστιατορίου που απλώνεται πέριξ αυτού και προμηθεύει την κουζίνα με θαυμάσια πρώτη ύλη όσον αφορά τα λαχανικά, τα βότανα, τα φρούτα, ακόμη και τα μπαχαρικά, σε μία απευθείας σύνδεση του μποστανιού με το τραπέζι. Άχαστο μπιάνκο, γοητευτικός αστακός σε σαγανάκι και ενδιαφέρον κότσι ψαριού αποτελούν κάποια από τα highlights ενός πληθωρικού αλλά εξόχως ισορροπημένου μενού.

Μενού "Toula’s Seaside"
  • ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - Ταρτάκι χειροποίητο από φύλλο ρυζιού, μους κερκυραϊκών τυριών με κομματάκια σαλάδο, νούμπουλο, συκομαΐδα και χειροποίητη γλυκοκαυτερή σάλτσα ντομάτας. Συνοδεύεται από ένα ποτηράκι τζιτζιμπίρας. Φρέσκο ζυμωμένο ψωμί στον ξυλόφουρνο με βιολογικό πρωτόλαδο και ελιές Κερκύρας.
  • ΟΡΕΚΤΙΚΑ - Μιλφέιγ γαρίδας σε τραγανή σφολιάτα, γαρίδες, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος/ Κροκέτα μπιάνκο με μαύρο αϊολί/ Τριλογία από χειροποίητες παραδοσιακές πίτες: χορτοτυρόπιτα, κολοκυθόπιτα, μπακαλιαρόπιτα/ Γαρίδες της Τούλας με ρύζι σοτέ, κουκουνάρι, σκόρδο και πιπεριά τσίλι
  • ΣΑΛΑΤΑ - Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά με μηλολωτό, κουμκουάτ, πικάντικη γραβιέρα, κερκυραϊκή καπνιστή πανσέτα και νιφάδες από bitter σοκολάτα.
  • ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ - Μουσακάς καραβίδας: κιμάς από καραβίδα, μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα και μπισκ καραβίδας/ Σοφρίτο κερκυραϊκό: μοσχαρίσιο μάγουλο μπρεζέ με πουρέ πατάτας σε βελούδινη σάλτσα από σκόρδο και ξίδι.
  • ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ - Το γλύκισμα τσι Καλής και της Νόνας - Φογάτσα (κερκυραϊκό τσουρέκι) με κρέμα μάντολας, καραμελωμένα αμύγδαλα, χειροποίητη μαρμελάδα κουμκουάτ και χειροποίητο σορμπέ παγωτό κουμκουάτ.

Info

Κόστος: € 60/άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
24/04/2025

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.

Ρετρό: Τι και πού έτρωγε η Αθήνα τη δεκαετία του 1980

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.