
Η Μαρίνα Χρονά αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα όσον αφορά το νέο κύμα της comfort νοστιμιάς στα της πόλης γευστικά δρώμενα το τελευταίο διάστημα. Βλέπεις, μετά το πολύ αξιόλογο Ρίνι παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες το έτερο εστιατορικό της πόνημα, που ακούει στο όνομα Meigma (Μείγμα, αν προτιμάς στα ελληνικά).

Το Meigma έκανε ντεμπούτο στις αρχές Φεβρουαρίου, ως μία ακόμη άφιξη στην υπερδραστήρια εσχάτως πιάτσα του Κεραμεικού και συστήνεται ως ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο, ως ένα στέκι-mix πραγμάτων, όπως άλλωστε και η ίδια η γειτονιά στην οποία εδρεύει αλλά και όπως, προφανώς, μαρτυρά το όνομά του. Ένα σύγχρονο μαγαζί γειτονιάς, θα έλεγε σε μια άλλη ερμηνεία κανείς.
Σε έναν αποψάτο όσο και φιλόξενο χώρο -που η Μαρίνα Χρονά ενθουσιάστηκε αμέσως μόλις τον βρήκε- λοιπόν η τέχνη ξεχειλίζει και είναι αδύνατο να μην το παρατηρήσει ο επισκέπτης.




Βλέπεις, είναι η μεγάλη χαρακτηριστική τοιχογραφία του Ιταλού Luca Zamoc που κυριαρχεί - σε περίπτωση που κάτι σου θυμίζει το όνομα, πρόκειται για τον street artist που μαζί με τον έτερο καλλιτέχνη Luca Lattuga "μπογιάτισαν" τους τοίχους του Social Tables Ghirlandina, έδρας του Food For Soul του Massimo Bottura, στη Μόντενα της Ιταλίας. Ένας ακόμη καλλιτέχνης που συναντάται εδώ είναι ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Πάτσιος, τόσο μέσα από πίνακές του όσο και στα σουπλά του μαγαζιού. Συμπληρωματικές πινελιές προσθέτουν τα φυτά εδώ.

Το Meigma γευστικά δε θυμίζει το Ρίνι, παρά μόνο σε κάποια ελληνόστροφα στοιχεία της κουζίνας του. Επενδύει γευστικά σε μικρά πιάτα με διεθνείς μεζέδες, σε μία γεμάτη αν μη τι άλλο κάρτα.

Τα πρώιμα highlights αυτής είναι τα κανελόνια με ραγού κόκορα, η shepherd's pie με αρνί, οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά από καρύδι καθώς και η ρώσικη σαλάτα με ελληνική καπνιστή σαλάτα (και συνταγή από Ρώσο μύστη). Γενικότερα, παίζει ακρετό τηγάνι και μπόλικη κατσαρόλα.


Οινική συντροφιά με περίπου 70 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και ιδιαίτερη συμπάθεια σε κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και cocktails από τον bartender Παναγιώτη Γκούμα - στην πλειοψηφία του κλασικά με μικρά twists. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Meigma θα παρουσιάζει events με guest μάγειρες και φιλοξενούμενα οινοποιεία και παραγωγούς.
Info
Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός
Τηλ. 210 3452094
Ανοιχτά από τις 09.00 για καφέ και πρωινό, κουζίνα από τις 14.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.