Ο έρωτας γιορτάζει με λαζάνια στο Amore

Η σπριτζερία του Νέου Κόσμου υποδέχεται τον Βασίλη Κουρουμιχάκη και τη signature λιχουδιά του, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Βασίλης Κουρουμιχάκης μαγειρεύει λαζάνια στο Αμόρε

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Κουρουμιχάκης -που γνωρίζεις ως δημοσιογράφο, ως λάτρη των ιταλικών μοτοσικλετών, ως foodie αλλά και ως έναν εκ των πιο 40 πιο στιλάτων ανδρών της χρονιάς σύμφωνα με έγκριτο Μέσο- μπαίνει στην κουζίνα της δημοφιλούς spritzερίας Amore, στον Νέο Κόσμο. Αλλά σίγουρα θα είναι η πιο ιδιαίτερη καθώς επιλέγεται για το νέο guest shift του εκεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Αν επιθυμείς λοιπόν να περάσεις εντός ενός καθεστώτος χαλαρής και απενοχοποιημένης διασκέδασης αυτή που από πολλούς θεωρείται ως η πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου, και να απολαύσεις λαζάνια, σπριτζ και κρασιά, μάθε πως ο pasta aficionado Κουρουμιχάκης θα μαγειρεύει από τις 17.00 έως τις 00.00 στη Μεναίχμου.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γευστική κορωνίδα της βραδιάς θα είναι τα λαζάνια με μπολονεζικο ραγού. Θα γευθείς επίσης μια σισιλιάνικη caprese με λάδι αντζούγιας καθώς και ένα παραδοσιακό τιραμισού κουταλάτο. 

Ειδική για την περίσταση οινική μέριμνα θα υπάρχει με Chianti San Ferdinando (ένα βιολογικό Chianti με ελάχιστες παρεμβάσεις που αποδίδει όλα τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου κρασιού και ταιριάζει τέλεια με τα λαζάνια) αλλά και -μεταξύ άλλων- Calcarius NU Litr Orange της Valentina Passalacqua (Απούλια),  Fior Di Bianco, Grillo (Σικελία) κι ένα  φρέσκο φετινό Αγιωργίτικο Nature του Τετράμυθου.

Ο Βασίλης Κουρουμιχάκης

λαζάνια στο Amore άγιος Βαλεντίνος

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.