Στο Albion έκαναν update στις γεύσεις

Το δημοφιλές μπαρ-εστιατόριο του Ψυχικού παρουσιάζει ένα νέο μενού, πιστό στη φιλοσοφία της κουζίνας του αλλά με ενδιαφέρουσες φρέσκες ιδέες.

​​Albion

Υπάρχουν κάποια μέρη που μοιάζουν να ήταν πάντα εκεί, σαν να έχουν ριζώσει στον χάρτη της πόλης και στη μνήμη των ανθρώπων της. Το Albion είναι ακριβώς ένα από αυτά. Στην καρδιά του Ψυχικού, γύρω από την πιάτσα του Φάρου, αυτό το ατμοσφαιρικό all-day bar restaurant έχει καταφέρει να διατηρήσει ατόφια τη γοητεία του για 14 συναπτά έτη, παραμένοντας σημείο αναφοράς για όσους αναζητούσαν ένα αυθεντικό μέρος που εξελίχθηκε σε στέκι.

Στεγασμένο στο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό του 19ου αιώνα, απλώνεται σε ένα εσωτερικό διακριτικής πολυτέλειας και ήσυχης κομψότητας, καθώς και στην εκλεπτυσμένη προέκταση του, την πάντοτε ανοιχτόκαρδη αυλή του. Πέραν όλων των άλλων ατού του, το Albion δίνει μεγάλο βάρος και στο τερέν της γεύσης.

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 8

Στο νέο μενού του Albion, οι δίδυμοι σεφ Γιώργος και Στέφανος Νούσιας -με γευστική προϊστορία από την πρώτη, κυριολεκτικά, ημέρα του μαγαζιού εμπλουτίζουν την απολαυστική πρόταση, πατώντας πάντοτε στιβαρά στο τερέν της μοντέρνας μεσογειακής προσέγγισης, μέσω μιας κουζίνας που εμπλουτίζεται και με διεθνείς επιρροές, έχοντας όμως πάντοτε ως θεμέλιο λίθο την πολύ καλή πρώτη ύλη. 

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 2

Στην καινούρια κάρτα που τρέχει εδώ και μερικές ημέρες -και θα συντροφεύσει τους επισκέπτες έως και τα βάθη της άνοιξης- συναντά κανείς νέα ορεκτικά, fine tuning σε αγαπημένες επιλογές καθώς και μετρημένες φρέσκες προτάσεις.

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 6

Καρπάτσιο κόκκινης γαρίδας με τσίλι, κόλιανδρο και καμμένα ντοματίνια, μανιτάρια με ψητή σελινόριζα, κάσιους, αχλάδι και κατσικίσιο τυρί, χτένι με αγκινάρες, σουσάμι, φύκι νόρι, φρέσκια τρούφα και μπερ μπλαν με καμμένο λεμόνι αλλά και μοσχαρίσιο μάγουλο με καμμένο λάχανο, αυγολέμονο, τοπιναμπούρ, πράσο και άνηθο είναι μόνο κάποια από τα νέα πιάτα που -ερχόμενα στο πρώτο στάδιο κάθε γεύματος- συγκινούν. 

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 11

Albion Ψυχικό νέο μενού 2025 10

Προχωρώντας στα ενδότερα, δε γίνεται να περάσει -μεταξύ άλλων- απαρατήρητη η κοπή ημέρας με Wagyu A3 ή το αχνιστό καλκάνι με κολοκύθια, καπνιστή γαρίδα και μπισκ ολαντέζ. 

Ανανέωση υπάρχει και στο κομμάτι των επιδορπίων, με τον εικονικό καρπό κακάο με σοκολάτα 72%, πεκάν, εσπρέσο και τζελ yuzu και τον καραμελωμένο ανανά με καραμέλα βουτύρου με Fernet Branca, μπισκότο με μαραθόσπορο και σορμπέ ανανά να επισφραγίζουν ένα φινάλε γλυκιάς υπεροχής. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Albion

Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.