Παύλο Κυριάκη, τι θα τρώμε στα "Δώδεκα Πιάτα";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα νέο project στο Κουκάκι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης της ταβέρνας Δώδεκα Πιάτα στο Κουκάκι, Παύλος Κυριάκης

Μία νέα ταβέρνα θα κάνει πρεμιέρα πολύ σύντομα -την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου- στο Κουκάκι και στο σημείο που κάποτε συναντούσες το "Morning Bar". Τα "Δώδεκα Πιάτα" είναι το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα και του πολυβραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, στο ντεμπούτο του μάλιστα ως συν-ιδιοκτήτη. 

Ο τελευταίος μοιράζεται κάποιες από τις βασικές πληροφορίες για το νέο σποτ στο 'α'.

Παύλος Κυριάκης x "Δώδεκα Πιάτα"

> Τα "Δώδεκα Πιάτα" θα είναι μια ταβέρνα, με απλό φαγητό, ειλικρινές και σε value for money προσέγγιση. Δε θα συστηθεί ως κάτι που δεν είναι. Θα υπάρχει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, την πρώτη ύλη και το μαγείρεμα, ώστε κανείς να βρίσκει οικείες γεύσεις στην πιο ποιοτική εκδοχή που γίνεται. Το κρέας θα ψήνεται στη σχάρα, θα υπάρχει γύρος και κάποια από τα κλασικά ορεκτικά που συναντά κανείς στο συγκεκριμένο είδος μαγαζιού.

> Αρχικό μας πλάνο είναι τα "Δώδεκα Πιάτα" να είναι ανοιχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από 13.00 έως 23.00. Υπάρχει όμως πιθανότητα να διαφοροποιηθεί.

> Θα μπορεί να σερβίρει 40-45 άτομα ανά seating, τόσο στα τραπέζια του απλού και οικείου εσωτερικού χώρου όσο και σε εκείνα που θα βγάζουμε στο πεζοδρόμιο.

> Είναι εστιατόριο-όνομα και πράγμα, καθώς το μενού θα αποτελείται ακριβώς από 12 προτάσεις. Θα έχουμε μαζεμένο μενού και όχι τον μεγάλο κατάλογο που βρίσκει κανείς σε ταβέρνες. Γι' αυτό θα φροντίσουμε ώστε κάθε ένα από τα πιάτα εδώ να βγαίνει από την κουζίνα στην καλύτερη δυνατή συνθήκη. 

Παύλος Κυριάκης

> Θα βρίσκει κανείς τηγανητές πατάτες, τυροκαυτερή, χόρτα - όλα στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πρώτη ύλη και θα κάνουμε μικροαλλαγές αναλόγως εποχικότητας. 'Έχουμε κάνει καλή δουλειά και με τους παραγωγούς και τους προμηθευτές, ώστε να εξασφαλίζουμε τα καλύτερα δυνατά κομμάτια, προϊόντα κλπ.

> 'Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον γύρο, που φιλοδοξώ να είναι όσο νόστιμος τον έχω φανταστεί. Θα είναι, ασφαλώς, χειροποίητος και σωστά διαμορφωμένος, ενώ θα σερβίρεται σε μερίδα. Θα υπάρχουν επίσης κοντοσούβλι, μπιφτέκι με ιδανικό mix μοσχαρίσιου και πρόβειου κρέατος, μοσχαρίσιο συκώτι και κάποια κοπή. Όσον αφορά τα πράγματα που δε βρίσκει κανείς εύκολα σε ταβέρνα, θα φτιάχνουμε τη δική μας, χειροποίητη ρώσικη σαλάτα

> Έχει γίνει μια επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα που θα είναι η βάση, δίχως να απουσιάζουν και διαφορετικές προτάσεις. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αsωtos

Ταβερνομανίας συνέχεια στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Μερζένης φαντάστηκε τη δική του ανατρεπτική και παιχνιδιάρα, με αγάπη για τα βινίλια, το κρασί και τις γεύσεις που βλέπουν την παράδοση με έναν έξυπνο comfort τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
30/01/2025

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για το 2025

Ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια της λίστας The Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants 2025, του έγκριτου θεσμού The World's 50 Best Restaurants.

Κάτι μαγειρεύει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Costa Navarino

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ ετοιμάζει μία νέα γαστρονομική εμπειρία στο Navarino Dunes.

Dining out στην Αθήνα: The Tonight Show

Γλυκά που δημιουργούνται μπροστά μας, φωτιές που φουντώνουν πίσω μας, σημειώματα στα τραπέζια μας. Η εποχή που απλώς διναμε παραγγελία έχει οριστικά περάσει.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει την κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά στο "Ex Machina"

Βόλτα στο Παγκράτι και σε ένα από τα πιο cool εστιατόρια της Αθήνας για τη Ναταλία Δραγούμη.

Η βασιλική επιστροφή του ταπεινού λαχανοντολμά

Το έδεσμα – εικόνισμα του χειμωνιάτικου οικογενειακού τραπεζιού έχει τρυπώσει ξανά στα standards των εστιατορικών μας γούστων, χάρη σε εκδοχές που το τοποθετούν άλλοτε στη γειτονιά του avant garde κι άλλοτε στην καρδιά του comfort. Ιδού πέντε από τους αγαπημένους μας.