Μία νέα ταβέρνα θα κάνει πρεμιέρα πολύ σύντομα -την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου- στο Κουκάκι και στο σημείο που κάποτε συναντούσες το "Morning Bar". Τα "Δώδεκα Πιάτα" είναι το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα και του πολυβραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, στο ντεμπούτο του μάλιστα ως συν-ιδιοκτήτη.
Ο τελευταίος μοιράζεται κάποιες από τις βασικές πληροφορίες για το νέο σποτ στο 'α'.
Παύλος Κυριάκης x "Δώδεκα Πιάτα"
> Τα "Δώδεκα Πιάτα" θα είναι μια ταβέρνα, με απλό φαγητό, ειλικρινές και σε value for money προσέγγιση. Δε θα συστηθεί ως κάτι που δεν είναι. Θα υπάρχει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, την πρώτη ύλη και το μαγείρεμα, ώστε κανείς να βρίσκει οικείες γεύσεις στην πιο ποιοτική εκδοχή που γίνεται. Το κρέας θα ψήνεται στη σχάρα, θα υπάρχει γύρος και κάποια από τα κλασικά ορεκτικά που συναντά κανείς στο συγκεκριμένο είδος μαγαζιού.
> Αρχικό μας πλάνο είναι τα "Δώδεκα Πιάτα" να είναι ανοιχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από 13.00 έως 23.00. Υπάρχει όμως πιθανότητα να διαφοροποιηθεί.
> Θα μπορεί να σερβίρει 40-45 άτομα ανά seating, τόσο στα τραπέζια του απλού και οικείου εσωτερικού χώρου όσο και σε εκείνα που θα βγάζουμε στο πεζοδρόμιο.
> Είναι εστιατόριο-όνομα και πράγμα, καθώς το μενού θα αποτελείται ακριβώς από 12 προτάσεις. Θα έχουμε μαζεμένο μενού και όχι τον μεγάλο κατάλογο που βρίσκει κανείς σε ταβέρνες. Γι' αυτό θα φροντίσουμε ώστε κάθε ένα από τα πιάτα εδώ να βγαίνει από την κουζίνα στην καλύτερη δυνατή συνθήκη.
> Θα βρίσκει κανείς τηγανητές πατάτες, τυροκαυτερή, χόρτα - όλα στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πρώτη ύλη και θα κάνουμε μικροαλλαγές αναλόγως εποχικότητας. 'Έχουμε κάνει καλή δουλειά και με τους παραγωγούς και τους προμηθευτές, ώστε να εξασφαλίζουμε τα καλύτερα δυνατά κομμάτια, προϊόντα κλπ.
> 'Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον γύρο, που φιλοδοξώ να είναι όσο νόστιμος τον έχω φανταστεί. Θα είναι, ασφαλώς, χειροποίητος και σωστά διαμορφωμένος, ενώ θα σερβίρεται σε μερίδα. Θα υπάρχουν επίσης κοντοσούβλι, μπιφτέκι με ιδανικό mix μοσχαρίσιου και πρόβειου κρέατος, μοσχαρίσιο συκώτι και κάποια κοπή. Όσον αφορά τα πράγματα που δε βρίσκει κανείς εύκολα σε ταβέρνα, θα φτιάχνουμε τη δική μας, χειροποίητη ρώσικη σαλάτα
> Έχει γίνει μια επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα που θα είναι η βάση, δίχως να απουσιάζουν και διαφορετικές προτάσεις.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.