Το "Botrini’s" γυρίζει σελίδα

Η συνεργασία του Έκτορα Μποτρίνι με τον Νίκο Μπίλλη ολοκλήρωσε τον κύκλο της και τη σκυτάλη στο πλευρό του κορυφαίου σεφ παραλαμβάνει ο Ηλίας Ντούκας.

botrinis4 Ηλίας Ντούκας, φωτό: Λεωνίδας Τούμπανος

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα για τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος υποδέχεται στην κουζίνα του "Botrini’s" τον Ηλία Ντούκα, άρτι αφιχθέντα από το "Hiša Franko" της σπουδαίας σεφ Ana Roš στη Σλοβενία. Αυτός ήταν μονάχα ο τελευταίος σταθμός στην πολύ ενδιαφέρουσα πορεία του 33χρονου Ντούκα, ο οποίος ανδρώθηκε μαγειρικά σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού όπως το "Fat Duck", το "Alchemist" και το "Noma", και τώρα επαναπατρίζεται στα γαστρονομικά πράγματα της χώρας μας παίρνοντας θέση στο πλευρό του κορυφαίου μας σεφ. 

"Είναι μια συνέχεια και μαζί μια αναγέννηση του "Botrini’s" αυτό που πρόκειται να συμβεί" εξηγεί ο ίδιος ο δημιουργός του. "Οι καιροί αλλάζουν και ήρθε η στιγμή να κοιτάξουμε το παρελθόν με διάθεση απολογισμού, να βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε προς το μέλλον και να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Με τον Ηλία γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων και στο πρόσωπό του είδα την όρεξη και την ικανότητα να δημιουργήσουμε την επόμενη μέρα του εστιατορίου". 

botrinis2
'Εκτορας Μποτρίνι

Η δημιουργική αυτή διαδικασία χρειάζεται το χρόνο της και ασφαλώς δεν ολοκληρώνεται από τη μία μέρα στην άλλη. "Δεν θέλουμε να βιαστούμε" λέει με έμφαση ο Μποτρίνι. "Θα ξεκινήσουμε τις επόμενες μέρες να δουλεύουμε πάνω στο γευστικό κομμάτι που θα έχει μια αμιγώς ελληνο-ιταλική χροιά και μαζί βεβαίως δυναμικά στοιχεία του Ηλία από τα μέρη όπου έχει δουλέψει. Προχωράμε μπροστά, εξελισσόμαστε και πριν και πάνω απ΄όλα θέλουμε το φαγητό μας να εκφράζει πλέον μια ελευθερία σκέψης. Το ολοκαίνουργιο μενού υπολογίζουμε πως θα είναι έτοιμο σε περίπου δύο μήνες και θα αποτελέσει πραγματική έκπληξη!". 

Οι γεύσεις δεν είναι οι μόνες που πρόκειται να αλλάξουν, όπως εκμυστηρεύεται. "Το θέμα είναι να κάνουμε διαρκώς καινούργια πράγματα εξού και θα γίνουν κι άλλες αλλαγές, όπως για παράδειγμα στον τρόπο σερβιρίσματος αλλά και στη γενικότερη αίσθηση της φιλοξενίας που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Θέλουμε να έχουν όνομα και επώνυμο και να αισθάνονται πως έχουν έρθει για φαγητό σε ένα σπίτι, γιατί και το "Botrini’s" άλλωστε ένα σπίτι είναι. Με τον Ηλία σε ρόλο executive R&D chef του ομίλου Botrini’s, κρατάμε την παράδοση και τη φιλοσοφία μας, την καλυτερεύουμε και προχωράμε στο μέλλον". 

botrinis3
Φωτό: Λεωνίδας Τούμπανος

"Η επιστροφή στην Ελλάδα στριφογύριζε εδώ και κάποιο διάστημα σαν ιδέα στο μυαλό μου" λέει με τη σειρά του ο Ντούκας. "Γίνεται σε μια ιδανική για μένα συνθήκη, γιατί ανέκαθεν θαύμαζα τον Έκτορα και το να φτάσω να συνεργαστώ μαζί του είναι από μόνο του κάτι πολύ σημαντικό. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια εμπειρία φιλοξενίας στους επισκέπτες μας και μαζί την ευκαιρία να δουν ποιοι είμαστε και τι κάνουμε στην κουζίνα. Τον Έκτορα τον γνωρίζουν βέβαια, όμως είναι τώρα μια ευκαιρία να δουν κι ένα δείγμα γραφής από εμένα. Επιθυμία μας είναι να περνάμε καλά και εμείς και ο κόσμος που έρχεται να φάει κοντά μας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.