"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.

'Herve' με πινελιές φρεσκάδας

Ένα από τα πιο cool chef's tables της Αθήνας στήνεται περιμετρικά της ανοιχτής κουζίνας, στην μπάρα του "Herve", με το high end εστιατόριο των σεφ-πατρόν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρη Κίκη και του έξοχου οικοδεσπότη Γιώργου Ευθυμόπουλου να πατά πάντοτε στιβαρά, δημιουργικά και νόστιμα στο τερέν της αποψάτης -και βραβευμένης με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin- fine dining γεύσης. 

Το περίφημο σποτ πρόσφατα παρουσίασε την ανανεωμένη αυλή του, που άνετα πια ενδείκνυται και για τους χειμερινούς μήνες αλλά και το ολοκαίνουριο, περιεκτικό, walk-in κελάρι του εντός του εστιατορίου. 

Το νέο walkin κελάρι του Herve
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η ανανεωμένη αυλή του Herve
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το πληθωρικό tasting menu εδώ εμπλουτίζεται και ανανεώνεται σταδιακά, υπηρετώντας πιστά τη μαγειρική κοσμοθεωρία του Ερβέ και της ομάδας του. Μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα που δε χάνονται το μακαρόν με γαρίδα Κοιλάδος, μπισκ και κολοκύθα, το φουα γκρα με παλαιωμένη σόγια, σταφύλι και σιμέτζι σε πίκλα και ο μπακαλιάρος με σάλτσα με ζωμό μυδιών, λαγόχορτο και σελινόριζα. 

Πολύ καλή η οινική επιμέλεια από τον σομελιέ Χρήστο Θεοδωρόπουλο, που ισορροπεί σε διεθνή και ελληνικό αμπελώνα (με αποκλειστικά ντόπιες ποικιλίες), σε μία λίστα 350 ετικετών. Κάποιες πολύ ιδιαίτερες εξ' αυτών, τις παρατηρείς, προφανώς, στο προαναφερθέν νεοσύστατο κελάρι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okupa: Okupy Athens now!

Το καινούριο urban hub της Αθήνας έχει ένα καταπληκτικό laid back vibe με φόντο αυθεντικό, vintage design από τα 70s.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
19/01/2025

Στο "Fine Mess" μπορούν πια να κάνουν ό,τι τους καπνίσει

Το smokehouse στα σύνορα του Κολωνακίου με τα Εξάρχεια παρουσιάζεται ιδιαιτέρως φορμαρισμένο, έχοντας εξελίξει αρκετά το κόνσεπτ του μπάρμπεκιου.

Τρία φρέσκα αθηναϊκά πρωινά

Κι όμως, υπάρχει ζωή -και νοστιμιά- πριν το brunch.

Στον νέο executive R&D chef του ομίλου Botrini’s Ηλία Ντούκα η ζωή έδωσε περισσότερα απ' όσα περίμενε

Ο νέος executive R&D chef του ομίλου Botrini’s ξετυλίγει το κουβάρι μιας γενναιόδωρης προσωπικής διαδρομής που γράφτηκε σε σπουδαία εστιατόρια του εξωτερικού και συνεχίζεται πλέον στο πλευρό του Έκτορα Μποτρίνι.

Σε αυτά τα εστιατόρια θα γιορτάσεις τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Νέα και παλαιότερα ιταλικά σποτ που υπηρετούν τη γευστική παράδοση της "Μπότας", με το νοστιμότερο τρόπο.

"Nosh": Στο Κολωνάκι για lobster rolls και άλλες street food λιχουδιές

Το νέο street food της πόλης παίζει μπάλα με φανταστικό μπριός και πολύ ενδιαφέροντα 'γεμίσματα'.