Taste Atlas: Τα παϊδάκια και το κλέφτικο στη λίστα με τα 100 καλύτερα φαγητά του κόσμου

Η ελληνική κουζίνα συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις διεθνώς, με δύο από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα να φιγουράρουν στην κορυφαία λίστα του γαστρονομικού οδηγού.

Ψήνουμε τα τέλεια αρνίσια παϊδάκια!

Ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas, που πρόσφατα ανακήρυξε την ελληνική κουζίνα ως την καλύτερη στον κόσμο για το 2024, δημοσίευσε τη λίστα με τα 100 καλύτερα φαγητά για τη νέα χρονιά. Ανάμεσα στις πρώτες θέσεις της λίστας φιγουράρουν δύο παραδοσιακά ελληνικά πιάτα: τα αρνίσια παϊδάκια και το κλέφτικο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την κορυφαία θέση της ελληνικής γαστρονομίας στον διεθνή χάρτη.

Τα ελληνικά αρνίσια παϊδάκια, που καταλαμβάνουν την 16η θέση στη λίστα, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και χαρακτηριστικά πιάτα της χώρας. Στην 57η θέση της λίστας του Taste Atlas, το κλέφτικο ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και την ιστορική του σημασία. Το όνομα "κλέφτικο" προέρχεται από τους ορεινούς αντάρτες της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίοι μαγείρευαν το φαγητό κάτω από τη γη για να αποφύγουν να αποκαλύψουν τις θέσεις τους.

Η λίστα του Taste Atlas περιλαμβάνει 100 φαγητά από διάφορες χώρες του κόσμου, με το κολομβιανό "Lechona" να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Πρόκειται για γεμιστό γουρούνι που ψήνεται για ώρες, γεμισμένο με ρύζι, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά. Από εκεί και πέρα, ακολουθούν πιάτα όπως η ναπολιτάνικη πίτσα από την Ιταλία, το βραζιλιάνικο πικάνια, και το ασάντο από την Αργεντινή.

Τα 10 καλύτερα φαγητά:

  1. Lechona (Κολομβία): Γουρούνι γεμιστό
  2. Πίτσα Ναπολιτάνα (Ιταλία)
  3. Πικάνια (Βραζιλία): Κιλότο
  4. Rechta (Αλγερία): Νουντλς με κοτόπουλο και λαχανικά
  5. Phanaeng (Ταϊλάνδη): Χοιρινό με κάρι
  6. Ασάντο (Αργεντινή): Ποικιλία από ψητά κρέατα
  7. Τσοκερτμέ κεμπάπ (Τουρκία)
  8. Rawon (Ινδονησία): Σούπα με μοσχάρι
  9. Cag kebab (Τουρκία)
  10. Tibs (Αιθιοπία): Stir fry με μοσχάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: H Ναταλία Δραγούμη για steak & lobster στο "Moocasa"

Το πρωτοποριακό concept στο Νέο Ηράκλειο ενδείκνυται για νόστιμες συμπράξεις στεριάς και θάλασσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2025

Κι αν οι τηγανητές πατάτες είναι το επόμενο trend στα εστιατόρια;

Πώς το εθιστικότερο των εδεσμάτων κάνει θραύση σε μία από τις πιο σημαντικές εστιατορικές σκηνές του πλανήτη.

Echoes of Greek Gastronomy: Μία σειρά από 4 Hands Dinners στο "Makris"

Τιμώντας την ελληνική κουζίνα, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργικότητα, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο παρουσιάζει μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

The All-American Route Part 2 στα TGI FRIDAYS™: Το γευστικό road trip συνεχίζεται

​​Από τις 23 Ιανουαρίου στα TGI FRIDAYS™ επισκεπτόμαστε νοερά τέσσερις νέες στάσεις κατά μήκος της διαδρομής Route 66, με πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο τις ζωντανές γεύσεις της νοτιοδυτικής Αμερικής.

Έρχεται νέο "Terroirist" στο Παγκράτι

Το οινικό σουξέ του Χαλανδρίου αποκτά μικρό αδερφάκι, στα πέριξ της πλατείας Βαρνάβα.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη "Σπονδή"

Στις 28 Ιανουαρίου, τα εμβληματικά κρασιά του σημαντικού οίκου της Βουργουνδίας συνδυάζονται με τις ντελικάτες δημιουργίες του Arnaud Bignon.

"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.