"Zambri" στη γλώσσα των Μαορί σημαίνει "αποικία" και, παρόλο που το μοντέρνο στέκι εδρεύει στην Κηφισιά, το ειδυλλιακό σκηνικό μάς ταξιδεύει στην Πολυνησία, χάρη στα εξωτικά μοτίβα, την πλούσια βλάστηση και το ατμοσφαιρικό ντεκόρ του. Η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού, αντί για τα πατροπαράδοτα ελληνικά γιορτινά πιάτα, το "Zambri" πειραματίζεται με γεύσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και το κοσμοπολίτικο. Το ολοκαίνουργιο μενού με την υπογραφή του executive chef Κωνσταντίνου Άκουρου, το οποίο επιμελείται η ομάδα του με head chef τον Χάρη Τζαν, είναι μια ωδή στη fusion κουζίνα.
Θα δοκιμάσετε πρωτότυπους συνδυασμούς, όπως πακέρι με γαρίδα, ριζότο με χτένι και γκλάσο χοϊσίν ή σφυρίδα λουσμένη σε αβγολέμονο τρούφας από ζωμό μυδιών, αλλά και εκπλήξεις σε ωμά πιάτα: μοσχαρίσιο ταρτάρ Black Angus με λάδι τσίλι και παρμεζάνα, σεβίτσε με ψάρι ημέρας και γάλα τίγρη και καρπάτσιο με καβουρδισμένο φουντούκι και λάδι αστακού. Το "Zambri" σερβίρει επίσης νοστιμότατο finger food, από ποικιλία τυριών και αλλαντικών μέχρι ενδιαφέρουσες προτάσεις σε pinsa.
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 2106230063, www.zambriathens.gr, FB: ZAMBRI, IG: @zambri_athens