Ένα νέο ολοήμερο πόστο στο μεγάλο λιμάνι, το "Yaboo", παίρνει το όνομά του από τη διάλεκτο της βόρειας Χίου και το μέρος του χωριού, όπου μαζεύονται οι παρέες για αυτοσχέδια παρεΐστικα τσιμπούσια.
Προσεγγίζει κλασικές ελληνικές σπεσιαλιτέ με δημιουργική ματιά χωρίς όμως να λείπουν προσθήκες όπως mini burgers δίπλα σε hot dog με χωριάτικο λουκάνικο αγκαλιασμένο από χειροποίητο brioche με ταχίνι και μέλι, πεϊνιρλί παστίτσιο με μπεσαμέλ και μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, αλλά και κρατσανιστά κολοκυθάκια που θα βυθίσετε σε τζατζίκι, απολαμβάνοντας γουλιά γουλιά τις δημιουργίες της μπάρας.
Το μενού που επιμελείται, ως culinary director, η Γεωργιάνα Χιλιαδάκη, με τον Άγγελο Κοτσίρη σε ρόλο head chef, έχει εμφανώς διεθνείς επιρροές και προσοχή στα ωμά, με προτάσεις όπως το sashimi λαβράκι με σάλτσα jalapeño και μαγιονέζα Koscho, το ταρτάρ φρεσκότατου τόνου και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο.
Από τα ζυμαρικά ξεχωρίζουν ιδιαίτερες συνταγές, όπως οι χυλοπίτες με φέτα και αβγοτάραχο Μεσολογγίου (μια ελληνόστροφη εκδοχή cacio e pepe), ενώ στα κυρίως το The Yaboo Smashed Burger παίζει δυνατά δίπλα σε ταλιάτα από Black Angus, αρνάκι κλέφτικο και κοτόπουλο με πατάτες κονφί στο φούρνο και βαρελίσια φέτα.
Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς, 6985694440.