"Ρακί Μεζέ": Γιορτές με ένα δίδυμο που δεν χάνει

Ρακί Μεζέ © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν μη τι άλλο τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική αφορμή να βρεθούμε ξανά με όλους τους αγαπημένους μας και δεν υπάρχει καλύτερο ή πιο παρεΐστικο σκηνικό γι’ αυτές τις συναντήσεις από το μοντέρνο μεζεδοπωλείο του ομίλου Καστελόριζο, με εκλεκτούς μεζέδες και σήμα το ρακοκάζανο. Άλλωστε, στο "Ρακί Μεζέ" στη ζωηρή πλατεία Αγίας Ειρήνης –αλλά και στο "αδερφάκι" του που έχει καθιερωθεί ως κλασικό σποτ στην Καλλιθέα– πρωταγωνιστεί ένα δίδυμο που δεν χάνει ποτέ: ρακί με μεζέ.

Ρακί Μεζέ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, ένα ολόκληρο section του μενού, που αγαπά τη μερακλίδικη θαλασσοφαγία, αφιερώνεται στα μικρά αλλά γεμάτα φαντασία πιάτα που συνοδεύουν το πίνειν, όπως το γαριδάκι "με τη σέσουλα", οι φωλιές από κανταΐφι με θαλασσινά και τα μελωμένα μπουρεκάκια φέτας ή οι κρασάτες σουπιές με φρέσκια ντομάτα και μάραθο, ενώ πιάτα σαν το πληθωρικό κριθαρότο γαρίδας ή το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι θα μας κάνουν να γυρίσουμε σελίδα στα "κυρίως".

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, κέντρο, 2103221865 / Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, 2109429027 / www.kastelorizo.com.gr, FB: Raki Meze Athens, IG: rakimeze_athens

Περισσότερες πληροφορίες

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.