Galerie Café: Brunching με καλλιτεχνικό αέρα

galerie cafe

Το brunch, αυτή η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου, αναβαθμίζεται και αποκτά μια καθημερινή διάσταση στο "Galerie Café" του "Athens Capital Hotel – MGallery Collection". Στη συμβολή Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα· είναι μια πραγματική ιεροτελεστία που εδώ έχει την αντιμετώπιση αλλά και τον χρόνο που του αρμόζει καθώς μπορούμε να το χαρούμε κάθε ημέρα της εβδομάδας μέχρι τις τρεις το απόγευμα. Σε ένα κομψό, arty σκηνικό το "Galerie Café" δίνει την αίσθηση ενός μοντέρνου café πλαισιωμένου από πίνακες, όπου με καλλιτεχνική αύρα υποδέχεται τους καλεσμένους του. 

gallerie cafe

Στα του brunch πεπραγμένα, μαζί με τους specialty καφέδες συναντάμε και μια εξίσου πλούσια γκάμα από αυγοπαρασκευές, plant- based δημιουργικά πιάτα αλλά και πληθωρικά γλυκά που φιγουράρουν στην βιτρίνα. Τις δικές τους γευστικές πινελιές δίνουν το healthy μπολ με μάνγκο, acai κρέμα, μπανάνα, φλέικς καρύδας, brazilian nuts, γκρανόλα, σπόρους τσία και φυστικοβούτυρo καθώς και το poke bowl με σολομό, αυγά σολομού, φασόλια edamame, αβοκάντο, μάνγκο, φύκια νόρι και spicy μαγιονέζα. 

gallerie cafe

Στο μενού δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί και ο "βασιλιάς του brunch", που δεν είναι άλλος από το αυγό, φιγουράροντας σε πληθώρα εκδοχών όπως τα signature αυγά καγιανά με σύγκλινο και κουλούρι Θεσσαλονίκης ή την πληθωρική ομελέτα Capital με μανιτάρια, μπέικον, brie, κρεμμύδι, ντομάτα και σπανάκι. Εναλλακτικά αλλά και με άφθονη φαντασία το μενού του brunch ξεδιπλώνει μια vegan βεντάλια προικισμένη με τέτοιο ταμπεραμέντο που μπορεί να μετατρέψει σε fans ακόμη και τους κρεατοφάγους. Τα τάκος με scrambled τόφου, μανιτάρια, σπανάκι και αβοκάντο όπως και οι σοκολατένιες vegan "snickers” μπάρες με φυστίκι δίνουν τον plant based τόνο. Φυσικά, όπως σε κάθε brunch που σέβεται τον εαυτό του, στο "Galerie Café" δεν λείπουν τα ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα και viennoiseries που εμπλουτίζουν το ήδη πολυδιάστατο μενού.

Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, 214 444 2007, 214 444 2000, www.achotel.gr, IG: @athenscapitalhotel
 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρυγητής

Μια γαστροταβέρνα με απόψη, μακριά από τα φώτα της πόλης στη Θεσσαλονίκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
09/01/2025

Viral πριν αυτό γίνει κουλ: Μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας που έκαναν αμέσως σουξέ

Πολύ πριν το "Μανάρι", το "Βουλκανιζατέρ" και το "Pharaoh", υπήρξαν το "Mamacas", το "Drunk Sinatra", το "Rock & Balls". Μέρη δηλαδή που έκαναν χαμό από την πρώτη κιόλας ημέρα της ύπαρξής τους.

Γιατί το "Βουλκανιζατέρ" είναι το επόμενο instant hit της πόλης

Το ολοκαίνουργιο bar restaurant στο Κουκάκι συζητιέται εντόνως για όλους τους σωστούς λόγους.

Σταμάτης Μισομικές: "O ντόρος για το τέλος του fine dining δεν είναι παρά μια αφορμή για επανεκκίνηση και ουσιαστικό διάλογο"

Ο σεφ του εστιατορίου "Nyn Esti", που δημιούργησε ο όμιλος Nice ‘n’ Easy στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανατρέποντας τα δεδομένα των εστιατορίων των μουσείων στην Ελλάδα, μιλά στο "α" για τη δική του ουσία της γεύσης.

Davide Guidara: Plant-based πρωτοπορία στις Αιολίδες νήσους

Ο νεαρός σεφ του εστιατορίου "Tenerumi" του ξενοδοχείο "Therasia Resort" στο ιταλικό νησί Βουλκάνο, υπερασπίζεται με ζέση τον γαστρονομικό πειραματισμό, υπογράφοντας το δικό του γοητευτικό plant-based σενάριο.

Η γεύση πάει Θεσσαλονίκη: όλα όσα δοκίμασε φέτος η γαστρονομική ομάδα του αθηνοράματος

Η γευσιγνωστική επιτροπή του αθηνοράματος σκάναρε όπως κάθε χρόνο τη Θεσσαλονίκη απ’άκρη σ’άκρη και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της από τα καινούργια και τα βραβευμένα εστιατόρια της πόλης.

"Καΐρειον", το επόμενο γαστρο-χιτ του αθηναϊκού κέντρου

Κάπου ανάμεσα στο feelgood καφενείο και τη γαστρο-ταβέρνα, το "Καΐρειον" στρέφει τη γευστική προσοχή στην πιο παλιά στοά της Αθήνας.