Atelier Papaioannou: Μύρισε θάλασσα στη Στοά Σπυρομήλιου

Το σημαντικό brand της ψαροφαγικής κουζίνας παρουσιάζει ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Atelier Papaioannou

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας. Το σημαντικό ψαροφαγικό εστιατόριο Παπαϊωάννου δίνει νέα πνοή στην εστιατορική σκηνή του κέντρου, παρουσιάζοντας το Atelier Papaioannou. Το νέο εγχείρημα του Παπαϊωάννου και της S | One Hospitality εκφράζει την αγάπη για τις ελληνικές θάλασσες και τις ρίζες της ελληνικής ψαροφαγίας. Πιάνει πόστο στην κοσμοπολίτικη Στοά Σπυρομήλιου του City Link, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της πόλης. Κι εκεί ακριβώς οι λάτρεις των θαλασσινών θα έχουν την ευκαιρία για εκλεκτές γεύσεις σε ένα φιλόξενο και κομψό περιβάλλον.

Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Το Atelier Papaioannou μεταμορφώνει γευστικά την πολυσύχναστη στοά. Τιμώντας τη μακρά ιστορία του, ο Γιώργος Παπαϊωάννου παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από τις πρώτες συνταγές του πατέρα του, αλλά και τη νησιώτικη κουζίνα με πιάτα όπως ροφός αχνιστός με κυδωνάτες πατάτες, ρεβιθάδα με καπόνι και σέσκουλα, ψάρι παϊδάκι με άγρια χόρτα εποχής. Η ποιοτική ελληνική πρώτη ύλη και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά δίνουν δυναμικό "παρών” αποτελώντας τον πυρήνα του μενού, ενώ η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων συντροφεύει μοναδικά κάθε πρόταση.

Atelier Papaioannou 1

Atelier Papaioannou 2

Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα διάλειμμα στο κέντρο, αλλά και ένα ξεχωριστό προορισμό για δείπνο στη γιορτινή Αθήνα. Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος του με αστική αισθητική δημιουργεί μια οικεία κομψή ατμόσφαιρα, ενώ προσφέρεται και για εταιρικά δείπνα ή εκδηλώσεις. 

Τιμώντας τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών

Ιδιαίτερα αγαπητός στο αθηναϊκό, και όχι μόνο, κοινό, ο Γιώργος Παπαϊωάννου ξεκίνησε το πρώτο του εστιατόριο στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Μικρολίμανο του Πειραιά, με γνώμονα τη δημιουργία ενός προορισμού που συνδυάζει φρέσκες, απλές αλλά μοναδικές γεύσεις. Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει τρεις δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας, το όνομα Παπαϊωάννου αποτελεί συνώνυμο της αυθεντικής ψαροφαγίας.

Atelier Papaioannou 3

Γνωστός για τη βαθιά του σχέση με τους Έλληνες ψαράδες και παραγωγούς, επιλέγει τα πιο αγνά υλικά για τα πιάτα των εστιατορίων του. Με σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές και έντονη προσήλωση στην αυθεντικότητα, ο ίδιος και η ομάδα του προσφέρουν στους επισκέπτες του Atelier Papaioannou μια εμπειρία που τιμά τον πλούτο των ελληνικών θαλασσών. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Atelier Papaioannou

Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου City Link, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα κορυφαία εστιατόρια των Κυκλάδων

Τα μέρη που επισφραγίζουν τη γαστρονομική υπεροχή του δημοφιλέστερου νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/03/2025

Η επόμενη πίστα του μεζεδοπωλείου σε 5 νέα μαγαζιά

Η κουλτούρα του μεζέ+κρασί/απόσταγμα στην πόλη έχει καινούρια σημεία αναφοράς.

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!