'Ένας από τους πιο δημοφιλείς αθηναϊκούς φούρνους της σύγχρονης εποχής, ο "Μονόκερος” στο Παγκράτι, αλλάζει ιδιοκτήτη, ανανεώνει προϊόντα και υπηρεσίες και ανεβάζει τον πήχη της νοστιμιάς, με σκοπό να πείσει άπαντες να ασχοληθούν και πάλι με το αληθινό, θρεπτικό ψωμί.
Mετά από σημαντική πορεία σε κορυφαία εστιατόρια της πόλης όπως ο Βασίλαινας, το Nolan, ο Proveleggios, το Sweet Nolan κ.α., ο Γιώργος Χατζηϊωαννίδης αναλαμβάνει ως νέος ιδιοκτήτης του "Μονόκερου", με στοίχημα να παντρέψει τη μεγάλη του εμπειρία αλλά και το προσωπικό πάθος για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική με εξαιρετικά ποιοτικές πρώτες ύλες, καινοτόμες πεντανόστιμες προτάσεις και απρόσμενα δημιουργικές γεύσεις. Στόχος του, ο "Μονόκερος” να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην αθηναϊκή αγορά αλλά και στη γευστική καθημερινότητα της γειτονιάς του - και όχι μόνο αυτής.
Το προζύμι σε κεντρικό ρόλο
Ο "Μονόκερος" αγαπά το πλούσιο, παραδοσιακό, ψωμί. Γι’ αυτό και κάθε καρβέλι είναι φτιαγμένο αυστηρά και μόνο με προζύμι, αλεύρι υψηλής ποιότητας και με τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης. Εκτός από το χειροποίητο ψωμί, ο "Μονόκερος" προσφέρει μια ποικιλία από αλμυρές πίτες, αφράτα βουτυρένια κρουασάν, χειροποίητα σάντουιτς, γλυκά και αρτοσκευάσματα για να τα συνδυάσει κανείς με specialty καφέ.
Ανάμεσα στις νέες, προτάσεις που εντάσσονται στο μενού είναι το βάσκικο cheesecake, σάντουιτς από φοκάτσια με κολοκύθι, μοτσαρέλα και πέστο λιαστής ντομάτας, τραχανόπιτα εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, μπατζίνα κολοκύθι, χειροποίητη granola φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας υλικά για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ αλλά και καρβέλι από βιολογικό αλεύρι με καρύδι και ελιά.
Προσιτή ποιότητα και νοστιμιά, πάντα με σεβασμό στα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές περιγράφουν τη φιλοσοφία του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη και αυτήν ακριβώς έχει αρχίσει να εντάσσει στον "Μονόκερο".
Info
Φαίδρου 4, Παγκράτι, Αθήνα
Τηλ. 210 7510887
Ανοιχτά καθημερινά 08.00 - 16.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.