Ο φούρνος Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη

Ο ταλαντούχος γευσιπλάστης, μετά από θητεία σε επιτυχημένα αθηναϊκά εστιατόρια, εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο που περνά από το προζύμι.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη

'Ένας από τους πιο δημοφιλείς αθηναϊκούς φούρνους της σύγχρονης εποχής, ο "Μονόκερος” στο Παγκράτι, αλλάζει ιδιοκτήτη, ανανεώνει προϊόντα και υπηρεσίες και ανεβάζει τον πήχη της νοστιμιάς, με σκοπό να πείσει άπαντες να ασχοληθούν και πάλι με το αληθινό, θρεπτικό ψωμί.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 2

Mετά από σημαντική πορεία σε κορυφαία εστιατόρια της πόλης όπως ο Βασίλαινας, το Nolan, ο Proveleggios, το Sweet Nolan κ.α., ο Γιώργος Χατζηϊωαννίδης αναλαμβάνει ως νέος ιδιοκτήτης του "Μονόκερου", με στοίχημα να παντρέψει τη μεγάλη του εμπειρία αλλά και το προσωπικό πάθος για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική με  εξαιρετικά ποιοτικές πρώτες ύλες, καινοτόμες πεντανόστιμες προτάσεις και απρόσμενα δημιουργικές γεύσεις. Στόχος του, ο "Μονόκερος” να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην αθηναϊκή αγορά αλλά και στη γευστική καθημερινότητα της γειτονιάς του - και όχι μόνο αυτής.

Το προζύμι σε κεντρικό ρόλο

Ο "Μονόκερος" αγαπά το πλούσιο, παραδοσιακό, ψωμί. Γι’ αυτό και κάθε καρβέλι είναι φτιαγμένο αυστηρά και μόνο με προζύμι, αλεύρι υψηλής ποιότητας και με τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης. Εκτός από το χειροποίητο ψωμί, ο "Μονόκερος" προσφέρει μια ποικιλία από αλμυρές πίτες, αφράτα βουτυρένια κρουασάν, χειροποίητα σάντουιτς, γλυκά και αρτοσκευάσματα για να τα συνδυάσει κανείς με specialty καφέ.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 5

Ανάμεσα στις νέες, προτάσεις που εντάσσονται στο μενού είναι το βάσκικο cheesecake, σάντουιτς από φοκάτσια με κολοκύθι, μοτσαρέλα και πέστο λιαστής ντομάτας, τραχανόπιτα εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, μπατζίνα κολοκύθι, χειροποίητη granola φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας υλικά για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ αλλά και καρβέλι από βιολογικό αλεύρι με καρύδι και ελιά.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 3

Προσιτή ποιότητα και νοστιμιά, πάντα με σεβασμό στα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές περιγράφουν τη φιλοσοφία του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη και αυτήν ακριβώς έχει αρχίσει να εντάσσει στον "Μονόκερο".

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 6


Info

Φαίδρου 4, Παγκράτι, Αθήνα
Τηλ. 210 7510887
Ανοιχτά καθημερινά 08.00 - 16.00

 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Michelin 2024: ναι μεν, αλλά

Το περσινό κλίμα γενικευμένης ευφορίας έδωσε φέτος τη θέση του σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, με ένα μόνο καινούργιο αστέρι και ορισμένες ενδιαφέρουσες προσθήκες στις υπόλοιπες κατηγορίες του Κόκκινου Οδηγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
23/12/2024

Τα νέα της Θεσσαλονίκης: Οι must διευθύνσεις για ιδανικό city break

Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.

Τι μας αφήνει το σύμπαν της γεύσης και του ποτού από το 2024

Μπαρ, φαγητά, τάσεις, εστιατόρια, βραβεύσεις, ποτά, πρόσωπα, απώλειες και οτιδήποτε άλλο θα θυμόμαστε από τη χρονιά που μας αφήνει.

Γιορτές με μοντέρνα καρπαθιώτικη αύρα στον "Κρίθαμο"

Τα αφοπλιστικά νόστιμα πιάτα με τις στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και τον σύγχρονο αέρα και η αλέγκρα του ατμόσφαιρα είναι σοβαροί λόγοι για να κλείσεις τραπέζι τις γιορτές στο ξεχωριστό στέκι όπου η πληθωρική φιλοσοφία της αμερικανικής εστίασης συναντά την καρπαθιώτικη γευστική απλότητα.

Ένα από τα πιο εμβληματικά wine bars του κόσμου έρχεται στην Αθήνα για τα δεύτερα γενέθλια του Pharaoh

Το περίφημο οινικό σποτ της Βαρκελώνης, Bar Brutal, πιάνει Εξάρχεια στις 28 Δεκεμβρίου.

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.