Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Τα The World’s 50 Best Restaurants πάνε Τορίνο

Μετά τo Λας Βέγκας, τη Νεβάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα The World’s 50 Best Restaurants επιστρέφουν στην Ευρώπη για την τελετή του 2024. Το ετήσιο γαστρονομικό gathering -μαζί με τα παράλληλα events του και ασφαλώς το γκαλά για την ανακοίνωση των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου- θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία και το Τορίνο, την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025.

Ο σημαντικός θεσμός, μετά την αντίστοιχη τελετή των Μπαρ -που από τη Σιγκαπούρη το 2023, διεξήχθη στη Μαδρίτη το 2024- επαναπατρίζεται κατά κάποιο τρόπο και αγκαλιάζει την ιταλιάνικη dolce vita, σε μία από τις πιο κομψές πόλεις της γείτονος. Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία φιλοξενεί το θεσμό και επιλέγεται η φημισμένη για την κουζίνα της, το κρασί, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική ομορφιά της πόλη του Τορίνο.

Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή θα κορυφωθεί στις 19 Ιουνίου, όταν θα αποκαλυφθεί η κατάταξη των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου για το 2025. Προφανώς, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να απολαύσουν αυτή την ολοζώντανη και θρυλική πόλη.

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος στο Πιεμόντε θα περιλαμβάνουν μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που έχουν γίνει το θεμέλιο των εορτασμών των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου: Το forward-thinking #50BestTalks, που εξερευνά μερικά από τα πιο κομβικά θέματα που αφορούν τον κόσμο της φιλοξενίας σήμερα, μια σειρά από -ανοικτές στο κοινό- εκδηλώσεις για το 50 Best Signature Sessions όπου κάποιοι από τους καλύτερους σεφ του κόσμου θα μαγειρεύουν δίπλα σε δημοφιλείς ντόπιους μάγειρες καθώς και το Chefs’ Feast, κατά το οποίο η μαγειρικό τέχνη θα συνδεθεί με την τορινέζικη και κατ' επέκταση ιταλική κουλτούρα.

Διαβάστε Επίσης

Υπενθυμίζουμε πως κατά την πιο πρόσφατη λίστα, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου αναδείχθηκε το Disfrutar από τη Βαρκελώνη, με τα Asador Etxebarri (Ατσόντο, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία), Table by Bruno Verjus (Παρίσι, Γαλλία), Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία) και Maido (Λίμα, Περού) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.

Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο δημιουργός της υπέροχης Αρακλειάς, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.