Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο δημιουργός της υπέροχης Αρακλειάς, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο "Ημερολόγιο των Σεφ" που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου τον Γιάννη Γαβαλά, σεφ του εστιατορίου 'Αρακλειά', από το νησί της Ηρακλειάς. 

Το γαστρονομικό ταξίδι επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτή την εβδομάδα η ‘στάση’ γίνεται στο Αιγαίο πέλαγος απ΄ όπου εμπνέεται και μαγειρεύει τα τελευταία χρόνια ο γνωστός σεφ. Με καταγωγή από τη μικρή Ηρακλειά, στις Κυκλάδες, και με ιδιαίτερη αδυναμία στην αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα, ο Γιάννης Γαβαλάς έχει καταφέρει να κάνει προορισμό το εστιατόριό του ‘Αρακλειά’. 

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Η μαγειρική του είναι βιωματική, σεμνή και καθαρή και βασίζεται αποκλειστικά σε εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Τροφοσυλλέκτης ο ίδιος, αφιερώνει πολύ χρόνο στην ανεύρεση της καλής πρώτης ύλης και υποστηρίζει σθεναρά τους μικρούς παραγωγούς.   

Γαβαλάς Αρακλειά
Λεωνίδας Τούμπανος

Συνεπώς, μόνο σύμπτωση δεν ήταν η πρόσκληση από το Ark και τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Η δεδηλωμένη και εκφρασμένη σε κάθε μικρή λεπτομέρεια στην ελληνικότητα και στη βιωσιμότητα σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ανεξερεύνητης γαστρονομικής μας πολιτιστικής παράδοσης, μάλλον έκανε επιβεβλημένη την παρουσία του Γιάννη Γαβαλά στο τρίτο ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ στο Ark την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Το ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ είναι:     

  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)

Info

 Για πληροφορίες και κρατήσεις: ark-glyfada.gr & 2108948882

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.