'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Δύο αληθινά αστέρια της γεύσης στους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025.

'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Το απόγευμα της Πέμπτης και στο μεγάλο event που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής έγινε γνωστή η λίστα της ελληνικής έκδοσης του Forbes με τους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025. Μεταξύ άλλων αξιόλογων προσώπων και σε ένα εύρος που εκτείνεται από το σε τομείς όπως το επιχειρείν και τις επιστήμες έως την κοινωνική συνεισφορά, την καινοτομία και τον αθλητισμό, βρέθηκαν και δύο 'καυτά' ονόματα από το χώρο της γεύσης. 

Πρωτοπόροι κάτω των 30

Η Αλεξάνδρα Βασιλάτου -για τους φίλους 'Αλεξ, όπως άλλωστε τιτλοφορείται και το εστιατόριό της- δημιούργησε ένα από τα πιο viral φαγάδικα της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, καθώς αυτό ακριβώς είναι το "Alex the Fresh Pasta Bar".

Η Αλεξάνδρα Βασιλάτου

'Εκανε όνομα και τρομερό γκελ για τα φρέσκα ζυμαρικά που σέρβιρε - πρώτα στην πλατεία Δεξαμενής και έπειτα στην οδό Μασσαλίας- μυώντας άπαντες στο θείο δώρο που ονομάζεται pasta, μέσα από φροντισμένες συνταγές και πολλές signature προτάσεις.

Ο Γρηγόρης Κίκης, λίγο πριν τα 29 του χρόνια, αποτελεί μία μοναδική περίπτωση καθώς, πέρα από το νόστιμο φαγητό που δημιουργεί, έχει μπόλικα παράσημα στο βιογραφικό του. Βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και συνιδιοκτήτης του περίφημου "Hervé" (καθώς και του πολύ αξιόλογου "Upon", στο Παλαιό Φάληρο αλλά και του θαυμάσιου street food "Hanky Panky", στα Πετράλωνα), έγινε δύο χρόνια πριν ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που τιμήθηκε ποτέ με αστέρι Michelin (στα 27 του έτη).

Γρηγόρης Κίκης Upon
Αλέξανδρος Αλεξανδρής

Το 2022  ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition (South-East Europe & Mediterranean), που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ, στο διαγωνισμό που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς. 

Στην εκδήλωση παρουσιάζονται κάθε χρόνο οι πιο επιδραστικοί νέοι ηλικίας κάτω των 30 ετών. Το 2024, αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσηµο για την τεχνολογική πρόοδο και τη βιωσιµότητα, με όλες τις παρουσίες στη λίστα αυτή να έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε νέους ηγέτες, που βρίσκονται στην αιχµή των εξελίξεων, προετοιµάζοντας το αύριο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Michelin 2024: ναι μεν, αλλά

Το περσινό κλίμα γενικευμένης ευφορίας έδωσε φέτος τη θέση του σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, με ένα μόνο καινούργιο αστέρι και ορισμένες ενδιαφέρουσες προσθήκες στις υπόλοιπες κατηγορίες του Κόκκινου Οδηγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
23/12/2024

Τα νέα της Θεσσαλονίκης: Οι must διευθύνσεις για ιδανικό city break

Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.

Τι μας αφήνει το σύμπαν της γεύσης και του ποτού από το 2024

Μπαρ, φαγητά, τάσεις, εστιατόρια, βραβεύσεις, ποτά, πρόσωπα, απώλειες και οτιδήποτε άλλο θα θυμόμαστε από τη χρονιά που μας αφήνει.

Γιορτές με μοντέρνα καρπαθιώτικη αύρα στον "Κρίθαμο"

Τα αφοπλιστικά νόστιμα πιάτα με τις στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και τον σύγχρονο αέρα και η αλέγκρα του ατμόσφαιρα είναι σοβαροί λόγοι για να κλείσεις τραπέζι τις γιορτές στο ξεχωριστό στέκι όπου η πληθωρική φιλοσοφία της αμερικανικής εστίασης συναντά την καρπαθιώτικη γευστική απλότητα.

Ένα από τα πιο εμβληματικά wine bars του κόσμου έρχεται στην Αθήνα για τα δεύτερα γενέθλια του Pharaoh

Το περίφημο οινικό σποτ της Βαρκελώνης, Bar Brutal, πιάνει Εξάρχεια στις 28 Δεκεμβρίου.

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.