The Best Chef Awards 2024: Ο Rasmus Munk στην κορυφή των καλύτερων σεφ του κόσμου

Ο προβοκάτορας μύστης του ευ τρώγειν αναδείχθηκε κορυφαίος σεφ του πλανήτη για φέτος, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό.

O Rasmus Munk, καλύτερος σεφ του κόσμου για το 2024 @rasmusmunkalchemist

Ο Δανός σεφ και συνιδιοκτήτης του Alchemist στην Κοπεγχάγη, Rasmus Munk, αναδείχθηκε ο κορυφαίος σεφ του κόσμου στα φετινά The Best Chef Awards, σε μία τελετή που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Atlantis, The Palm, στο Ντουμπάι. Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης αναρριχήθηκε από το νο.6 της περσινής λίστας του σημαντικού θεσμού, διαδεχόμενος στην κορυφή των επί δύο χρόνια θριαμβευτή, Dabiz Muñoz

"Είναι κάτι που δεν μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Είμαι πολύ συγκινημένος που τόσοι πολλοί επαγγελματίες του χώρου με ψήφισαν" ανέφερε αρχικά, ενθουσιασμένος όσο και έκπληκτος, ο Rasmus Munk, μετά το πέρας του ceremony. Λίγο πριν κι επί σκηνής, τόνισε ότι "αυτό το βραβείο περιέχει τη λέξη σεφ αλλά είναι μια αναγνώριση για όλη την ομάδα του Alchemist. Είμαι βαθιά ευγνώμων που έχω τον καθένα από αυτούς δίπλα μου, στο εστιατόριο".

Υπενθυμίζουμε πως το Alchemist βρίσκεται στο νο.8 των The World's 50 Best Restaurants για το 2024, ενώ φέρει δύο αστέρια Michelin. Τοποθετημένο σε ένα παλιό ναυπηγείο στη βιομηχανική περιοχή Refshaleoen της δανέζικης πρωτεύουσας, το Alchemist δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο, καθώς στο αισθητικό του κομμάτι ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ένας θόλος πλανητάριου, projections με το βόρειο σέλας και μέδουσες που επιπλέουν ανάμεσα σε πλαστικές σακούλες. Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον, ο Munk σερβίρει μια 'ολιστική' κουζίνα που περιλαμβάνει πιάτα όπως μια φουσκωμένη σφαίρα γλουτένης γεμάτη καπνό, με κρέμα στο πάνω μέρος, ταρτάρ καραβίδας, κρέμα αμυγδάλου και χαβιάρι Oscietra ή μια ομελέτα με μεμβράνη κρόκου αυγού, εσπούμα αυγού και ένα λεπτό στρώμα πανσέτας.

Διαβάστε Επίσης

Τα Τhe Best Chef Awards είναι μια γαστρονομική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017, με την παρθενική ανακοίνωση της λίστας των 100 σεφ με την πιο δυναμική παρουσία διεθνώς. Εξελίσσεται σταθερά σε θεσμό, με μερικές ημέρες παράλληλων εκδηλώσεων, πέραν της βασικής τελετής.

Διεκδικούν δυναμικά χώρο στο καλεντάρι όσων παρακολουθούν στενά τις διεθνείς εξελίξεις του σύμπαντος της γεύσης, ενώ διαφοροποιούνται από τα The World’s 50 Best λόγω της αυστηρά προσωποκεντρικής τους υπόστασης, ξεχωρίζοντας τους πιο επιδραστικούς σεφ του μάταιου τούτου κόσμου, κάθε ένας από τους οποίους αφήνει το δικό του αποτύπωμα στο απαιτητικό πεδίο της υψηλής γαστρονομίας.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Matsuhisa Athens

Οι επικεφαλής σεφ Τόνυ Βρατσάνος και Θωμάς Κουράκος κρατούν τον πήχη σταθερά ψηλά στην αθηναϊκή έδρα του μετρ της ιαπωνικής γεύσης Nobuyuki Matsuhisa.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
07/11/2024

Talking Breads τώρα και στο Σύνταγμα

Street food που μιλά στην καρδιά, πλέον και στο κέντρο της Αθήνας.

Τα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Χαλαρά πρωινά με ξεχωριστές γεύσεις παρά θίν' αλός, σε κάποια από τα δημοφιλέστερα σποτ της πόλης.

Ο Άσωτος μας έδωσε γεύση μερακλίδικης μπιστρονομίας

Δοκιμάσαμε το νέο καλοφαγικό στέκι στα άτυπα εγκαίνιά του και σημειώσαμε πειραγμένα ελληνικά κλασικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με επιμέλεια, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην "αγύρτικη" κουζίνα του σεφ Μιχάλη Μερζένη.

Η νέα εποχή του brunch στο "St. George Lycabettus"

Ανακαλύψτε το Friends & Family Wellness Brunch, εκεί όπου η υγεία και η απόλαυση συναντιούνται.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το "Hasika" της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.