Foodon: Η ακαδημία μαγειρικής που μεταμορφώνει ζωές

Η Foodon προσφέρει δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση σε οικονομικά ευάλωτα άτομα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον χώρο της εστίασης και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή.

Food On

Η Foodon είναι η πρώτη επαγγελματική ακαδημία μαγειρικής στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε οικονομικά ευάλωτα άτομα την ευκαιρία να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μαγειρική και τον χώρο της εστίασης, χωρίς δίδακτρα. Οραματιστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Αργύρης Ζαννιάς, ο οποίος, έχοντας μεγαλώσει σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δυσκολία και τον πόνο που μπορεί να βιώσει κάποιος που στερείται βασικών ευκαιριών.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, μεγάλωσε με δυσκολίες, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνει η ζωή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η παιδική του ηλικία και τα νεανικά του χρόνια ήταν γεμάτα από στερήσεις, οι οποίες όχι μόνο τον διαμόρφωσαν αλλά του έδωσαν και το πάθος για προσφορά. Ως ενήλικας, ο Ζαννιάς αφοσιώθηκε στον εθελοντισμό, ένα έργο που έμελλε να γίνει η έμπνευση για τη δημιουργία της Foodon.

Σήμερα, η Foodon είναι πολλά περισσότερα από μια ακαδημία μαγειρικής. Μέσα από το πρόγραμμα Social Dining, η ακαδημία ενώνει ανθρώπους από διάφορα κοινωνικά υπόβαθρα, προωθώντας τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη γύρω από ένα κοινό τραπέζι. Στην ουσία, η Foodon δεν προσφέρει απλά μαγειρικές γνώσεις, αλλά επενδύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενδυναμώνοντας τα άτομα που συμμετέχουν να δημιουργήσουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Ο ίδιος ο Ζαννιάς λέει χαρακτηριστικά: "Δώσε σε κάποιον ένα πιάτο φαγητό και θα ζήσει μια μέρα. Μάθε του να μαγειρεύει και θα ζήσει μια ζωή". Αυτή η φράση ενσαρκώνει το όραμα της Foodon – να δώσει στους ανθρώπους όχι μόνο ένα γεύμα αλλά και τη γνώση και τις δεξιότητες να στηριχτούν και να εξελιχθούν στον επαγγελματικό τομέα της εστίασης.

Η εκπαίδευση που προσφέρει η Foodon είναι δωρεάν, δίνοντας πρόσβαση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δημιουργώντας μια πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή. Οι βασικές αξίες της ακαδημίας – ακεραιότητα, συμπερίληψη και ενδυνάμωση – καθοδηγούν κάθε της βήμα, εξασφαλίζοντας ότι η αλλαγή που προσφέρει είναι βαθιά και ουσιαστική.

Η Foodon συνεργάζεται με κορυφαίους σεφ όπως οι Χρόνης Δαμαλάς, Γωγώ Δελογιάννη, Νίκος Θωμάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λευτέρης Λαζάρου, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γιώργος Παπακώστας, και Χριστόφορος Πέσκιας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Simul" στην πιο γαστρονομική στροφή του

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι εξελίσσει τη γευστική του πρόταση, διατηρώντας ατόφια τα υπόλοιπα ατού του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/11/2024

Για τον Γιώργο Χρυσανίδη, η τοπική κουζίνα έχει δύναμη

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Εβρίτη σεφ για τη γεύση της παράδοσης και την γαστρονομία της βορείου Ελλάδος.

Ερωτευτήκαμε τον "Sebastian"

Η πρώτη επαφή με το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Ace" της Γλυφάδας, όπου τις American-french γεύσεις επιμελείται ο ταλαντούχος Έλβι Δημήτρης Ζύμπα, μας άφησε θετικές εντυπώσεις.

Foodon Academy: Όταν το πάθος για τη μαγειρική αλλάζει ζωές

Η πορεία του Άχμαντ από τη Foodon Academy μέχρι την κουζίνα του "Ovio Athens", όπως σημειώνει ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, αναδεικνύει τη δύναμη της ακαδημίας να μεταμορφώνει ζωές μέσω της μαγειρικής.

"Valtezziana 2.0": "Black Salami", τώρα και σε πιτσαρία

Το απόλυτο χιτ του αθηναϊκού σάντουιτς ψήνει σοβαρή πίτσα, σε ένα νέο χώρο της Βαλτετσίου.

Μυρίζει... Ιώdio στο Κολωνάκι: Έρχεται το νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη

Το εστιατόριο θαλασσινών με δημιουργικό flair και έμφαση στην πρώτη ύλη, που ανοίγει τις πόρτες του στις 4 Νοεμβρίου, θα είναι το πρώτο γευστικό στίγμα της σύμπραξης της πολυβραβευμένης Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου, άλλως γνωστές και ως "Charlie’s Angels".

Σε ποια μεξικάνικα εστιατόρια θα γιορτάσουμε τη Dia de los Muertos

Πικάντικες λιχουδιές και καλούδια tex mex φιλοσοφίας, μαζί με τεκίλα και μεσκάλ στις κορυφαίες διευθύνσεις του είδους.