Foodon: Η ακαδημία μαγειρικής που μεταμορφώνει ζωές

Η Foodon προσφέρει δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση σε οικονομικά ευάλωτα άτομα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον χώρο της εστίασης και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή.

Food On

Η Foodon είναι η πρώτη επαγγελματική ακαδημία μαγειρικής στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε οικονομικά ευάλωτα άτομα την ευκαιρία να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μαγειρική και τον χώρο της εστίασης, χωρίς δίδακτρα. Οραματιστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Αργύρης Ζαννιάς, ο οποίος, έχοντας μεγαλώσει σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δυσκολία και τον πόνο που μπορεί να βιώσει κάποιος που στερείται βασικών ευκαιριών.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, μεγάλωσε με δυσκολίες, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνει η ζωή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η παιδική του ηλικία και τα νεανικά του χρόνια ήταν γεμάτα από στερήσεις, οι οποίες όχι μόνο τον διαμόρφωσαν αλλά του έδωσαν και το πάθος για προσφορά. Ως ενήλικας, ο Ζαννιάς αφοσιώθηκε στον εθελοντισμό, ένα έργο που έμελλε να γίνει η έμπνευση για τη δημιουργία της Foodon.

Σήμερα, η Foodon είναι πολλά περισσότερα από μια ακαδημία μαγειρικής. Μέσα από το πρόγραμμα Social Dining, η ακαδημία ενώνει ανθρώπους από διάφορα κοινωνικά υπόβαθρα, προωθώντας τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη γύρω από ένα κοινό τραπέζι. Στην ουσία, η Foodon δεν προσφέρει απλά μαγειρικές γνώσεις, αλλά επενδύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενδυναμώνοντας τα άτομα που συμμετέχουν να δημιουργήσουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Ο ίδιος ο Ζαννιάς λέει χαρακτηριστικά: "Δώσε σε κάποιον ένα πιάτο φαγητό και θα ζήσει μια μέρα. Μάθε του να μαγειρεύει και θα ζήσει μια ζωή". Αυτή η φράση ενσαρκώνει το όραμα της Foodon – να δώσει στους ανθρώπους όχι μόνο ένα γεύμα αλλά και τη γνώση και τις δεξιότητες να στηριχτούν και να εξελιχθούν στον επαγγελματικό τομέα της εστίασης.

Η εκπαίδευση που προσφέρει η Foodon είναι δωρεάν, δίνοντας πρόσβαση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δημιουργώντας μια πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή. Οι βασικές αξίες της ακαδημίας – ακεραιότητα, συμπερίληψη και ενδυνάμωση – καθοδηγούν κάθε της βήμα, εξασφαλίζοντας ότι η αλλαγή που προσφέρει είναι βαθιά και ουσιαστική.

Η Foodon συνεργάζεται με κορυφαίους σεφ όπως οι Χρόνης Δαμαλάς, Γωγώ Δελογιάννη, Νίκος Θωμάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λευτέρης Λαζάρου, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γιώργος Παπακώστας, και Χριστόφορος Πέσκιας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: H Ναταλία Δραγούμη για steak & lobster στο "Moocasa"

Το πρωτοποριακό concept στο Νέο Ηράκλειο ενδείκνυται για νόστιμες συμπράξεις στεριάς και θάλασσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2025

Κι αν οι τηγανητές πατάτες είναι το επόμενο trend στα εστιατόρια;

Πώς το εθιστικότερο των εδεσμάτων κάνει θραύση σε μία από τις πιο σημαντικές εστιατορικές σκηνές του πλανήτη.

Echoes of Greek Gastronomy: Μία σειρά από 4 Hands Dinners στο "Makris"

Τιμώντας την ελληνική κουζίνα, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργικότητα, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο παρουσιάζει μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

The All-American Route Part 2 στα TGI FRIDAYS™: Το γευστικό road trip συνεχίζεται

​​Από τις 23 Ιανουαρίου στα TGI FRIDAYS™ επισκεπτόμαστε νοερά τέσσερις νέες στάσεις κατά μήκος της διαδρομής Route 66, με πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο τις ζωντανές γεύσεις της νοτιοδυτικής Αμερικής.

Έρχεται νέο "Terroirist" στο Παγκράτι

Το οινικό σουξέ του Χαλανδρίου αποκτά μικρό αδερφάκι, στα πέριξ της πλατείας Βαρνάβα.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη "Σπονδή"

Στις 28 Ιανουαρίου, τα εμβληματικά κρασιά του σημαντικού οίκου της Βουργουνδίας συνδυάζονται με τις ντελικάτες δημιουργίες του Arnaud Bignon.

"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.