Ερωτευτήκαμε τον "Sebastian"

Η πρώτη επαφή με το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Ace» της Γλυφάδας, όπου τις American-french γεύσεις επιμελείται ο ταλαντούχος Έλβι Δημήτρης Ζύμπα, μας άφησε θετικές εντυπώσεις.

sebastian1

"Πρόσεξε μην ερωτευτείς τον "Sebastian”" είναι το motto του εστιατορίου αλλά τελικά τη δάγκωσα τη λαμαρίνα. Ομολογώ μάλιστα πως πιάστηκα εξαπίνης γιατί αν δεν με είχε ειδοποιήσει το GPS με εκείνο το λυτρωτικό "Φτάσατε" ούτε που θα είχα καταλάβει ότι βρισκόμουν έξω από το καινούργιο ξενοδοχείο "Ace Hotel & Swim Club Athens" που άνοιξε αρχές Οκτωβρίου στη Γλυφάδα. Βράδυ γαρ, χωρίς μεγάλες φωτεινές ταμπέλες, σε σημείο κέντρο-απόκεντρο, όπως άλλωστε όλα τα ξενοδοχεία του αμερικάνικου brand που επέλεξε τη χώρα μας για να κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα. 

Η σύγχρονη τέχνη και ο εξωστρεφής χαρακτήρας είναι δύο ακόμα στοιχεία της ταυτότητας του και τα βλέπω σε αφθονία μπροστά μου καθώς διασχίζω το λόμπι του ξενοδοχείου που θυμίζει πολύ περισσότερο ένα design conscious καθιστικό σπιτιού που σε προκαλεί να το ζήσεις είτε μένεις στο ξενοδοχείο είτε όχι. Οι πόρτες του "Sebastian" ανοίγουν προς το τέλος του διαδρόμου, σε έναν χώρο που ναι μεν έχει την χαλαρή αίσθηση ενός all day μπιστρό αλλά και δανείζεται στοιχεία από το πολύ όμορφο pool club που βρίσκεται ακριβώς απ’έξω

sebastian2

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν, και το μενού που επιμελείται εκ του σύνεγγυς ο ταλαντούχος Έλβι Δημήτρης Ζύμπα, κρατώντας το ρόλο του executive chef του ξενοδοχείου, ικανοποιεί διαφορετικές διαθέσεις με ένα γευστικό χαρμάνι Αμερικής και Γαλλίας. Οι μουσικές ακούγονται δυνατά, η μπάρα αβαντάρει την ενέργεια του χώρου και τα ολόκληρα στρείδια με σιρόπι φράουλας ή αγγουριού που σερβίρονται σε μεγάλο μπολ γεμάτο πάγο δημιουργούν ατμόσφαιρα γιορτής. Περιποιημένο και προσεγμένο στις υφές του το λαβράκι crudo με ελαιόλαδο, φετάκια πορτοκαλιού και κάπαρη, εύγευστη και με τα λαχανικά της τραγανά η σαλάτα με φακές beluga, φασολάκια, νεαρές πατάτες και λαρδί. 

sebastian3

Οι γεύσεις είναι απλές, χωρίς να σε τρομάζουν ή να σε εκπλήσσουν, δεν είναι όμως απλοϊκές γιατί έχουν πινελιές δημιουργικής φροντίδας. Στη "γαλλική" όψη του καταλόγου, το μοσχαρίσιο ταρτάρ έχει κόψιμο ακριβείας και τα κλασικά μυριστικά του πιάτου σε αφθονία, που στερούν όμως κομμάτι της ωμής του χάρης. Τα τροφαντά μύδια mariniere μοσχοβολούν φινόκιο και κρύβουν από κάτω τους μια βουτυρένια βελουτέ κρασιού που τα αναβαθμίζει, ενώ στο steak au poivre χαίρεσαι το ωραίο ψήσιμο του κρέατος και την μεστή σος από διάφορα πιπέρια που αφήνει μια ευγενική κάψα στο στόμα. 

sebastian4

Την surf’n’turf εξτραβαγκάντσα του "millionaire’s meatloaf" που παντρεύει ρολό ανάμεικτου κιμά με βουτυράτη ουρά αστακού και εξίσου βουτυράτο πουρέ πατάτας θα την πρότεινα για τη μέση του τραπεζιού ούτως ώστε να δοκιμάσουν όλοι από λίγο την ωραία και πληθωρική του γεύση. Το αρκούντως καπνιστό και πικάντικο κοκτέιλ Fly me to Tulum με έκανε να απαρνηθώ τα καλοδιαλεγμένα φυσικά κρασιά που επιλέγει για το εστιατόριο το γνωστό "Wine is Fine", ενώ η πολύ καλή Pavlova έγραψε ωραίο φινάλε με μαρέγκα τραγανή και τριανταφυλλένια, και καλό σορμπέ μύρτιλο. 

Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα (Ξεν. "Ace Hotel & Swim Club Athens"), 2100220176, τιμή: € 35 – 55 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.