Δύο σημαντικοί σεφ, μία νόστιμη εμπειρία στο "Pomo d’Oro"

Το βραβευμένο εστιατόριο της Κέρκυρας και ο σεφ-πατρόν Αριστοτέλης Μέγκουλας υποδέχονται τον Κώστα Κούφαλη, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

Δύο σημαντικοί σεφ, μία νόστιμη εμπειρία στο 'Pomo d’Oro'

Το δίπολο της ατμοσφαιρικής πλατείας στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και της περιποιημένης σάλας με τα σπιρτόζικα έργα τέχνης συνθέτουν το χωροταξικό σύμπαν για το εστιατόριο-κατάθεση ψυχής του σεφ πατρόν Αριστοτέλη Μέγκουλα. Πέρα από την προσήλωσή του στη λεπτομέρεια, τη δημιουργικότητα και τη σύνδεση των πιάτων του με την τοπική γαστρονομική αντίληψη, ο σεφ Μέγκουλας μεριμνά για την όσο το δυνατόν ποιοτικότερη ντόπια πρώτη ύλη από παραγωγούς του νησιού, που αποτελεί άλλωστε και το μεγαλύτερο ποσοστό της βάσης των πιάτων του. 

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, ο Αριστοτέλης Μέγκουλας δίνει σάρκα και οστά στην πρωτοβουλία "Two Chefs, One Experience", ενώνοντας τις δυνάμεις του και την αγάπη του για τη μαγειρική με καταξιωμένους συναδέλφους, σε ένα κοινό γαστρονομικό ταξίδι από το γευστικό τερέν του "Pomo d'Oro". Μέσα από μια σειρά εκπλήξεων, εμπνευσμένων από τη σύγχρονη κερκυραϊκή γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, τις εποχές και τους ανθρώπους, φιλοξενεί καταξιωμένους επαγγελματίες και μαζί θα δημιουργούν πιάτα που παντρεύουν την παράδοση με την καινοτομία. Κάθε συνεργασία θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και να βιώσουν ένα εξαιρετικό ταξίδι στην τέχνη της μαγειρικής, μέσα από ποικιλία προσεγγίσεων και δημιουργιών που σέβονται και προβάλλουν το ταλέντο και τα τοπικά προϊόντα της Κέρκυρας.

Το γαστρονομικό αυτό ταξίδι ξεκινά το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, με καλεσμένο τον καταξιωμένο και ταλαντούχο Kερκυραίο σεφ Κώστα Κούφαλη (head chef της πολυβραβευμένης "Σπονδής"). Οι δύο σεφ προσκαλούν το κοινό σε ένα μοναδικό μαγειρικό κονσέρτο, όπου θα παρουσιάσουν ένα μενού έξι σταδίων.


Info

Ημερομηνία: Σάββατο, 2 Νοεμβρίου
Ώρα: από 18.30 
Τοποθεσία: Pomo d'Oro, Κέρκυρα - Σκαραμαγκά 13
Κόστος συμμετοχής: 65 ευρώ/άτομο
Κρατήσεις στο 26610 28680 ή ηλεκτρονικά εδώ

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.