Οι "Μακαρούνες" στο Περιστέρι ποντάρουν στις πρώτες ύλες και τη γευστική μνήμη

Όλα όσα κάνουν ξεχωριστό το εστιατόριο του Περιστερίου.

Οι 'Μακαρούνες' αποδεσμεύονται από τα πρότυπα της σύγχρονης γαστρονομίας

Μεστές συνταγές που προδίδουν τα εννιά χρόνια λειτουργίας αλλά και επιτυχίας του εστιατορίου στο Περιστέρι. Εποχιακά υλικά που ακολουθούν πάντοτε τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Στις "Μακαρούνες", ο σεφ και ιδιοκτήτης Villem Keizer καθοδηγείται από την αφοσίωση του στην ποιότητα της πρώτης ύλης και από το γευστικό προφίλ της -που προυπάρχει αυτούσιο πριν δεχτεί οποιαδήποτε επεξεργασία- δημιουργεί με το μοναδικό του τρόπο συνταγές που κρατάνε τη γευστική μνήμη σε εγρήγορση.

Οι

Στη  φροντισμένη σάλα (που επιμελητής της είναι ο συνιοδιοκτήτης και σομελιέ Βαγγέλης Τσούκος) θα συναντήσεις μία πολυσυλλεκτική -σωστά τιμολογημένη - λίστα κρασιών που εναρμονίζεται άψογα με το DNA της κουζίνας.

Οι

Οι

Στην τελευταία, την τιμητική τους έχουν προτάσεις όπως τα paccheri με καραβίδες και αρμένικο παστουρμά, τα maltagliati με μπολονέζ γίδας και σινάπι ή τη λευκή γλυκοπατάτα με άγρια μανιτάρια εποχής και τρούφα. Προφανώς, δεν είναι οι μόνες από τις ‘’signature’’ επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις. Αλλά τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψεις με μία βόλτα από τα ΔΠ και τον αριθμό 70 της Αιμιλίου Βεάκη.


Info

Αιμιλίου Βεάκη 70, Περιστέρι
Τηλ. 210 5721748

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.