Σε ποια ιταλικά εστιατόρια θα γιορτάσουμε την World Pasta Day

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείτε για τη μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων, στις 25 Οκτωβρίου.

I Frati ιταλική κουζίνα

"Ό,τι βλέπετε το χρωστάω στα σπαγγέτι" φέρεται να είχε πει κάποτε η Σοφία Λόρεν, κι αυτό είναι το μόνο σύνθημα που χρειαζόμαστε για να γιορτάσουμε τη μεγάλη μας αγάπη στην Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου. Και η παρακάτω λίστα, είναι οι μόνες διευθύνσεις που θα μας χρειαστούν, για να το κάνουμε με gusto.

Ovio

ovio

Το επιτυχημένο πρότζεκτ του Πάνου Ιωαννίδη και του Πάνου Πολίτη διατηρεί μεν ζωντανή την παράδοση της ιταλικής κουζίνας, πάντα όμως φροντίζει να τη συνδυάζει με ένα μοντέρνο γαστρονομικό twist – δοκιμάστε για παράδειγμα τα spaghetti blanco-nero al Savoro ή την caccio e pepe tartufata και θα μας θυμηθείτε.

Διαβάστε Επίσης

Da Bruno

Da Bruno

Σαράντα χρόνια ιστορίας μετρά η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη, που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την ιταλική κουζίνα, μιας και είναι πιστοποιημένα το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο της πόλης. Μια γεύση ιστορίας θα δοκιμάσετε με ταλιατέλες Funghi misti, με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών, ενώ εμπειρία είναι και τα ζεστά ζυμαρικά που ανακατεύονται μέσα σε κεφάλι παρμεζάνας, για σερβιριστούν πλήρη τυρένιας πανδαισίας!

I Frati

I Frati ιταλική κουζίνα
Εδώ και μια δεκαετία μας ταξιδεύει στην Ιταλία μέσα από τις φινετσάτες γεύσεις του, που μπορεί να ξεκινούν από νωρίς με espresso και brunch, δίνουν όμως αληθινά μαθήματα ιταλικής γεύσεις στο μεσημεριανό και το βραδινό μενού του: η καρμπονάρα του, με αυγό, γκουαντσιάλε και γλυκό πεκορίνο είναι ό,τι πιο κοντινό στο να απολαμβάνεται το θρυλικό πιάτο στη γενέτειρά του το Λάτσιο, ενώ ατόφιο ιταλικό comfort θα βρείτε και στα bucatini Bolognese, με το ραγού μοσχαριού να σας μεταφέρει στη γείτονα.

Parlo

Parlo

Στο βασικό τρίπτυχο της ιταλικής κουζίνας (πίτσα, πάστα, ριζότο) εστιάζει αυτό το smart casual ιταλικό εστιατόριο, που λειτουργεί σαν όαση ηρεμίας στη μικρο-πιάτσα της Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό. Απολαύστε την, παρέα με best sellers όπως οι παπαρδέλες με κοτόπουλο, ή τα νιόκι με κρέμα κολοκύθας.

Alpino Cucina Italiana

Ιταλικό εστιατόριο - Alpino Cucina Italiana - Παλαιό Φάληρο

Με φήμη που έχει εξαπλωθεί πολύ πέρα από τα Νότια Προάστια και το Παλαιό Φάληρο, όπου και "γεννήθηκε" πριν από 40 χρόνια, το ιταλικό brand έχει αποκτήσει έδρα σε σε Πειραιά, Χαλάνδρι και Πάρο, αλλά και φανατικούς σε όλη την Αθήνα. Όχι άδικα, αφού η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου σερβίρει σπουδαία pasta fresca, την οποία απολαμβάνεται τόσο σε all time classic συνταγές όσο και σε σε premium προτάσεις με avantgarde συνδυασμούς.

Cupola

Cupola ιταλική κουζίνα

Μοντέρνα τρατορία με χαλαρή ατμόσφαιρα και feelgood χαρακτήρα: είναι δύσκολο να μην ερωτευτείς μ’ αυτό το ιταλικό του Παγκρατίου, ιδίως όταν αρχίσει να ξετυλίγει τη σαγήνη της κουζίνας του, είτε μέσα από τις παραλλαγές της ναπολιτάνικης πίτσας στον ξυλόφουρνο, που είναι σπεσιαλιτέ, είτε τα ζυμαρικά για κάθε γούστο, από λαζάνια μπολονέζ και χειροποίητα gnocchi με κρέμα gorgonzola, ή παπαρδέλες ραγού, μέχρι πρωτότυπου συνδυασμούς όπως τα ταλιονίνι με αβγοτάραχο Μεσολογγίου, φρέσκο αχινό και ξύσμα λεμονιού.

La Pasteria

La Pasteria

Ναυαρχίδα της ιταλικής γεύσης στο συλλογικό αθηναϊκό υποσυνείδητο, με ειδίκευση στο ζυμαρικό, όπως προδίδει άλλωστε και το όνομά της, η La Pasteria είναι πάντα μια σταθερά στις εξόδους αλά ιταλικά στην πόλη. Από τον υπερπλήρη τους κατάλογο, με ένα σωρό διαφορετικά ζυμαρικά σε απίθανους γευστικούς συνδυασμούς, δώστε ιδιαίτερη βάση στην Arrabbiata, με πικάντικη κόκκινη σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και pepperoncino, που κολάζει ακόμα και τους gluten free, αφού υπάρχει και η επιλογή με spaghetti χωρίς γλουτένη.

Dal Professore

Dal Professore ιταλική κουζίνα

Έχοντας εμβαθύνει στο ιταλικό γευστικό σύμπαν και ερευνώντας χρόνια τη μαγειρική παράδοση της "Μπότας" απ’ άκρη σ’ άκρη της, ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης κατάφερε να κάνει τη φινετσάτη τρατορία της Κηφισιάς σημείο αναφοράς για αυθεντική ιταλική κουζίνα. Την αγάπη του για τις γεύσεις της εκφράζει και σε φευγάτα μαγειρέματα με ζυμαρικά, όπως η "γεμιστή" παπαρδέλα με γκουαντσιάλε, σπαράγγια και μιμόζα αβγού. Αυτό ακριβώς που διαβάσατε!

Amici Miei Cucina Italiana

Amici miei cucina italiana

Ζουμερές ντομάτες, αυθεντική μοτσαρέλα, φρέσκα ζυμαρικά και άλλες ποιοτικές πρώτες ύλες συγκεντρώνονται καθημερινά στην κουζίνα του ιταλικού της Δροσιάς, και μετουσιώνονται σε εκλεκτές γεύσεις μέσα από παραδοσιακές συνταγές. Άχαστα τα φετουτσίνι με ποικιλία θαλασσινών και τα νιόκι με τραγανή πανσέτα και αχλάδι, πολύ δυνατές και οι πιο κλασικές επιλογές.

Massaria Italiana

Το ιταλικό εστιατόριο Massaria Italiana στη Νέα Σμύρνη 3

Ένα ολόφρεσκο ιταλικό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη που βαδίζει στις κλασικές γευστικές απαρχές της κουζίνας της γείτονος. Έτσι μας συστήνεται η ολοκαίνουρια Massaria Italiana, με διαπιστευτήριά της την πολύ καλή ναπολιτάνικη πίτσα με ζυμάρι ωρίμανσης 72 ωρών, αλλά και φρέσκια πάστα όπως τα καλαμπρέζικα macceroni al ferretto με caccio e pepe, ή τα paccheri carbonara, με καπνιστή πανσέτα, κρόκο αυγού και pecorino romano.

Frankie

Frankie ιταλική κουζίνα

H εμπειρία και η αυθεντικότητα της ιταλικής κουζίνας μεταφέρονται σε μοντέρνα βερσιόν σε μια αθηναϊκή "μικρή Ιταλία" με ρουστίκ αέρα αλλά σύγχρονη γευστική προσέγγιση. Εκλεκτά υλικά, από πάστρα τρούφας μέχρι φρέσκια bufala κι από προχωρημένα αλλαντικά μέχρι άγρια μανιτάρια, είναι η βάση του συνταγολογίου, ενώ φρέσκα spaghetti, linguine, pappardelle, tagliatelle και βιολογικές πένες χωρίς γλουτένη γίνονται πρωταγωνιστές ενός πεντανόστιμου ρεπερτορίου.

Sole Giaguaro

Sole Giaguaro Αθήνα ιταλική κουζίνα

Το εστιατόριο του γνωστού από το "MasterChef" Τζιοβάνι Σκαράτζι προσφέρει αυθεντική γεύση Ιταλίας με μοντέρνο, fusion τουίστ, που έχει για βάση του την ποιοτική πρώτη ύλη και την κοφτερή τεχνική, ενώ από το μενού (όπως κι από κανένα τραπέζι) δε λείπουν τα ζυμαρικά, τόσο ξηρά όσο και φρέσκα, όπως τα άψογα καπελέτι με φρέσκα θαλασσινά και σάλτσα μπουγιαμπέσα.

Vitello

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Γνήσιες γεύσεις της "Μπότας" με σπιτική φροντίδα σερβίρει, τόσο στην ατμοσφαιρική σάλα όσο και στην καταπράσινη αυλή του, το δημοφιλές ιταλικό σποτ των Νοτίων, με τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά να μιλούν άπταιστα ιταλικά με πληθωρική ρομάνικη προφορά: δοκιμάστε τα σπαγγέτι με μοσχαρίσια κεφτεδάκια, γεμιστά με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό, και αναφωνήστε Viva Roma!

Willy’s

Willy' s ιταλική κουζίνα

Περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας έχουν κάνει το Willy’s στέκι αναφοράς στην Καλλιθέα, κι αυτό χάρη στην εγκάρδια φιλοξενία και την comfort νοστιμιά που προσφέρει η ρετρό σάλα του. Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, ποιοτικές πρώτες ύλες και πλούσιες μερίδες με μαμαδίσια φροντίδα είναι οι πυλώνες εδώ, και θα το νιώσετε στα χειροποίητα ραβιόλια με την τυρένια γέμιση, αλλά και στα ζυμαρικά Tenessee.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο "Sole Giaguaro"

Το ιταλικό εστιατόριο του Giovanni Scaraggi υποδέχεται στις 05/11 το "Cadebasi" από την καρδιά της Franciacorta και την ομάδα του μπαρ "Obscura".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/10/2024

27 εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που τιμούν την ελληνική κουζίνα

Η ελληνική κουζίνα περνά την καλύτερη φάση της, χάρη στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που επενδύουν χρόνο και μεράκι στο να την αναδείξουν. Με κρέας και με ψάρι, με μεσογειακά ή διεθνή twists, κλασική ή σύγχρονη: εδώ θα βρείτε όλες τις διαφορετικές ιδέες για να την απολαύσετε.

"Alimia": Για απλό, ουσιαστικό και γεμάτο γεύση φαγητό στο Χαλάνδρι

Η νέα πρόταση του Γιάννη Λουκάκου πιάνει πόστο στη δημοφιλή γειτονιά και τονίζεται στο τελικό "α".

"Ora" για brunch στο "One&Only Aesthesis"

Η αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια επιστρέφει στα ΝΠ και το εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου.

La Nouvelle Cigale: Σε αυτό το μαγαζί στην Κηφισιά θα φας το καλύτερο μαγειρευτό φαγητό της περιοχής

Μαγειρευτό φαγητό στην Κηφισιά: Πού τρώμε τα πιο νόστιμα & φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στα Β.Προάστια.

BBQ & Street Food Eats στο "Colonial" του Golf Γλυφάδας

Το μεσημέρι του Σάββατου αποκτά μια νέα γευστική και χαρούμενη διάσταση στα ΝΠ.