"Ethos": Το εστιατόριο που δημιουργήθηκε με AI

Το "Ethos" δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά μια σύγχρονη ψηφιακή φάρσα που εξερευνά την αυθεντικότητα και την αξία της γαστρονομίας στην εποχή των social media.

burger © AI generated

Το πιο δημοφιλές εστιατόριο στο Όστιν του Τέξας ονομάζεται "Ethos" και έχει συγκεντρώσει 75.000+ ακολούθους στο Instagram με καινοτόμες και επίκαιρες γεύσεις, όπως ένα κρουασάν που μοιάζει με Moo Deng, ντόνατς με γαρίδες και "tiki Marsala". Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να φάτε εκεί, γιατί το εστιατόριο δεν είναι πραγματικό. Όλα τα πιάτα στην Instagram σελίδα του "Ethos" είναι προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Πολλές από τις φωτογραφίες έχουν αυτήν την υπερβολικά φωτεινή, παραμορφωμένη λάμψη που είναι χαρακτηριστική των εικόνων AI. Στη σελίδα βρίσκουμε επίσης και εμφανίσεις διάσημων μπάρμαν, όπως ο Elon Musk, ο Jeff Bezos και ο Jason Momoa.

Μια ανάρτηση με gummies γύρω από τον Super Mario προκάλεσε έναν θαυμαστή να παρατηρήσει: "Ουάου! Αυτό είναι ταλέντο! Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Πόσο χρόνο χρειάστηκε για να το φτιάξουν;"

Οι δημιουργοί του "Ethos" έχουν κρύψει τις ταυτότητές τους, αφήνοντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται για τους λόγους ύπαρξης αυτού του εγχειρήματος. Είναι αυτό μια μορφή performance art; Ίσως να είναι μια ρητορική ερώτηση σχετικά με την αυθεντικότητα και την αξία στο ψηφιακό μας κόσμο, που μας προκαλεί να επαναστατήσουμε απέναντι στην κουλτούρα των social media.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.