Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, τι μαγειρεύεις στο "Sebastian";

Μία μίνι κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, που αναλαμβάνει την επιμέλεια στις γευστικές πτυχές του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace", στη Γλυφάδα.

Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, τι μαγειρεύεις στο 'Sebastian';

Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα σίγουρα δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή: Μας συστήθηκε μαζί με τον Νίκο Βοργιά στο εξαιρετικό "Alficon" που έφτασε μέχρι τον οδηγό Michelin, μας σέρβιρε για λίγο σένιο σουβλάκι στον "Mίμη" και μας τρατάρει βαλκανικές σπεσιαλιτέ στο "Esthio". Πλέον, μας δείχνει και μία ακόμη πτυχή της γαστρονομικής προσωπικότητάς του σαν executive chef του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace Hotel & Swim Club Athens" -που έπιασε πόστο στη Γλυφάδα μόλις λίγες ημέρες πριν- και στη γευστική αιχμή του δόρατός του, το all day bistro "Sebastian".

Mιλά στο 'α' για ένα ακόμη κεφάλαιο στη μαγειρική του πορεία.

Έλβι Δημήτρης Ζύμπα x "Sebastian Athens"

> Το κόνσεπτ που ακολουθείται είναι εκείνο του American-French μπιστρό, με μία κουζίνα που κάνει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη - Παρίσι και αντλεί έντονα στοιχεία από τη δεκαετία του 1970, όπως άλλωστε και ο χώρος. 

> Γενικά υπάρχει πολύ ωραίο vibe και καλές μουσικές.

> Υπάρχουν η κάρτα του πρωινού, του lunch και του dinner. Όλες είναι ανοικτές και σε εξωτερικό κοινό, πέρα από τους ένοικους του ξενοδοχείου. 

> Αξίζει αρχικά να αναφέρουμε πως το "Ace" είναι το πρώτο opening της εταιρείας στην Ευρώπη, καθώς έχει ξενοδοχεία ακόμη σε Νέα Υόρκη, Σίδνεϊ, Σιάτλ, Κιότο και Τορόντο, μεταξύ άλλων.

> Σερβίρουμε ό,τι θα περίμενε κανείς σε ένα τέτοιο μέρος: Steaks, κοπές, ψάρια και αστακό, συν μπόλικη τηγανητή πατάτα - ασφαλώς. 

> Σταδιακά θα προσαρμόσουμε και κάποιες επιπλέον ιδέες στο μενού, στο ίδιο πάντοτε ύφος.

> Έχουμε πολλή καλή πρόταση όσον αφορά το κρασί, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι το επιμελείται η ομάδα του "Wine is Fine"

> Σύντομα θα είναι έτοιμο και το υπόλοιπο κομμάτι του ξενοδοχείου, που θα περιλαμβάνει και ένα rooftop bar. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.