Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, τι μαγειρεύεις στο "Sebastian";

Μία μίνι κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, που αναλαμβάνει την επιμέλεια στις γευστικές πτυχές του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace", στη Γλυφάδα.

Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, τι μαγειρεύεις στο 'Sebastian';

Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα σίγουρα δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή: Μας συστήθηκε μαζί με τον Νίκο Βοργιά στο εξαιρετικό "Alficon" που έφτασε μέχρι τον οδηγό Michelin, μας σέρβιρε για λίγο σένιο σουβλάκι στον "Mίμη" και μας τρατάρει βαλκανικές σπεσιαλιτέ στο "Esthio". Πλέον, μας δείχνει και μία ακόμη πτυχή της γαστρονομικής προσωπικότητάς του σαν executive chef του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace Hotel & Swim Club Athens" -που έπιασε πόστο στη Γλυφάδα μόλις λίγες ημέρες πριν- και στη γευστική αιχμή του δόρατός του, το all day bistro "Sebastian".

Mιλά στο 'α' για ένα ακόμη κεφάλαιο στη μαγειρική του πορεία.

Έλβι Δημήτρης Ζύμπα x "Sebastian Athens"

> Το κόνσεπτ που ακολουθείται είναι εκείνο του American-French μπιστρό, με μία κουζίνα που κάνει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη - Παρίσι και αντλεί έντονα στοιχεία από τη δεκαετία του 1970, όπως άλλωστε και ο χώρος. 

> Γενικά υπάρχει πολύ ωραίο vibe και καλές μουσικές.

> Υπάρχουν η κάρτα του πρωινού, του lunch και του dinner. Όλες είναι ανοικτές και σε εξωτερικό κοινό, πέρα από τους ένοικους του ξενοδοχείου. 

> Αξίζει αρχικά να αναφέρουμε πως το "Ace" είναι το πρώτο opening της εταιρείας στην Ευρώπη, καθώς έχει ξενοδοχεία ακόμη σε Νέα Υόρκη, Σίδνεϊ, Σιάτλ, Κιότο και Τορόντο, μεταξύ άλλων.

> Σερβίρουμε ό,τι θα περίμενε κανείς σε ένα τέτοιο μέρος: Steaks, κοπές, ψάρια και αστακό, συν μπόλικη τηγανητή πατάτα - ασφαλώς. 

> Σταδιακά θα προσαρμόσουμε και κάποιες επιπλέον ιδέες στο μενού, στο ίδιο πάντοτε ύφος.

> Έχουμε πολλή καλή πρόταση όσον αφορά το κρασί, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι το επιμελείται η ομάδα του "Wine is Fine"

> Σύντομα θα είναι έτοιμο και το υπόλοιπο κομμάτι του ξενοδοχείου, που θα περιλαμβάνει και ένα rooftop bar. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Χαλαρά πρωινά με ξεχωριστές γεύσεις παρά θίν' αλός, σε κάποια από τα δημοφιλέστερα σποτ της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2024

Ο Άσωτος μας έδωσε γεύση μερακλίδικης μπιστρονομίας

Δοκιμάσαμε το νέο καλοφαγικό στέκι στα άτυπα εγκαίνιά του και σημειώσαμε πειραγμένα ελληνικά κλασικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με επιμέλεια, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην "αγύρτικη" κουζίνα του σεφ Μιχάλη Μερζένη.

Η νέα εποχή του brunch στο "St. George Lycabettus"

Ανακαλύψτε το Friends & Family Wellness Brunch, εκεί όπου η υγεία και η απόλαυση συναντιούνται.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το "Hasika" της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Το "Simul" στην πιο γαστρονομική στροφή του

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι εξελίσσει τη γευστική του πρόταση, διατηρώντας ατόφια τα υπόλοιπα ατού του.

Για τον Γιώργο Χρυσανίδη, η τοπική κουζίνα έχει δύναμη

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Εβρίτη σεφ για τη γεύση της παράδοσης και την γαστρονομία της βορείου Ελλάδος.