5 γευστικά στέκια στον Πειραιά

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στον Πειραιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από παραδοσιακά μεζεδοπωλεία και ατμοσφαιρικές all day επιλογές, μέχρι κομψά εστιατόρια με σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς γεύσεις.

Italida

Από παραδοσιακά μεζεδοπωλεία μέχρι σύγχρονα all day spots και fine dining προτάσεις, ακολουθούν μερικές ξεχωριστές επιλογές από τον οδηγό μας για τα εστιατόρια του Πειραιά.

Amber Cellar

Amber Cellar

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του ομίλου Mitsis στον Πειραιά η τέχνη δίνει τον τόνο, και στο ελληνικό εστιατόριό του συναντιούνται νόστιμα η παράδοση και ο νεωτερισμός.

Belle Amie

Belle Amie
©Λεωνίδας Τούμπανος

Ατμοσφαιρικό, στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό κτίριο-μπιζουδάκι που μετράει 150 χρόνια ιστορίας, χαζεύει από τα εξωτερικά τραπέζια του στην πειραιώτικη "πασαρέλα" τη Mαρίνα Ζέας. Η κουζίνα, σε επιμέλεια του Marko Rossi, εστιάζει στις ελληνικές γεύσεις με comfort χρώμα, μπορείτε όμως να καθίσετε και για καφέ ή ένα κοκτέιλ, με τους resident DJs στην κονσόλα –ενίοτε θα πετύχετε και live εμφανίσεις– να σιγοντάρουν μουσικά.

Filotimos

Δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, ξεδιπλώνει τη δράση του σε έναν ατμοσφαιρικό all day χώρο με ιδιαίτερες τοιχογραφίες και πινελιές ρετρό πολυτέλειας. Πέρα από καφέ, φρέσκους χυμούς και πρωτότυπα smoothies, θα βρείτε ακόμη comfort γεύσεις, μια ενημερωμένη λίστα κρασιών και signature cocktails συνοδεία κομψής μουσικής.

Italida

Χρυσοί καθρέφτες σε διάφορα σχήματα κάνουν κοντράστ με το βιομηχανικό γκρι του τοίχου, από το ταβάνι κρέμονται πολυέλαιοι κι ένας ξυλόφουρνος δεσπόζει στην ανοιχτή κουζίνα. Το μενού διατρέχει την Ιταλία, προτείνοντας και πολλές επιλογές σε πίτσα, ενώ η λίστα κρασιών αριθμεί εκατό ετικέτες από τον ελληνικό/διεθνή αμπελώνα.

To Στέκι του Γίγαντα

το στέκι του Γίγαντα

Mεζεδοπωλείο με ατμόσφαιρα κουτουκιού και ιδιαίτερη έμφαση στα κλασικά κρεατοφαγικά πιάτα και στα τσιμπολογήματα της παρέας. Λουκάνικο από τη Σύρο, λούζα, συκωταριά στο τηγάνι και λαχανοντολμάδες ξυπνούν μνήμες σπιτικής κουζίνας.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στον Πειραιά στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Filotimos

Αγίου Κωνσταντίνου 2, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • Εστιατόρια

Στέκι του Γίγαντα (Το)

Ασκληπιού & Μακεδονίας 43, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Amber Cellar

Αριστείδου 16-20 (ξεν. «Mitsis N’U Piraeus Port»), Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ora" για wine & dine στο "One&Only Aesthesis"

Μια σειρά από exclusive wine events στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2024

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του "Ex Machina"

Όταν ο Άνταμ Κοντοβάς συνάντησε τον Γιάννη, προέκυψε κάτι όμορφο και άκρως αντιπροσωπευτικό για το "Ex Machina".

Στο "Ark" για το Ημερολόγιο των Σεφ

Αγαπημένοι σεφ, ελληνικές γεύσεις και μαθήματα μαγειρικής τέχνης για μικρούς μάγειρες το επόμενο διάστημα στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

Για τη ΤΗΕ ΤΕΛΟΣ SOCIETY, το ψωμί είναι τα πάντα

Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κοτρέτσος, εικαστικό και ιδρύτρια της ΜΚΟ ΤΗΕ ΤΕΛΟΣ SOCIETY, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Άρτου.

5 νόστιμες στάσεις στα Πετράλωνα

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Πετράλωνα περιλαμβάνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο, από ζεστά μεζεδοστέκια και παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και βραβευμένα εστιατόρια.

Ο "Αορίτης" στην εποχή της ταβέρνας

Το εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη κρατά το όνομα αλλά προσεγγίζει πιο σφαιρικά πια τη γεύση της παράδοσης. Πάντοτε όμως, με την ίδια νοστιμιά.

"Penthouse 21": Φροντισμένη κουζίνα και μοναδική θέα στα ψηλά του "President"

Το εμβληματικό αθηναϊκό τοπόσημο φρεσκάρει με ωραίο τρόπο τη γευστική του πρόταση και τη γαρνίρει με μία αφ' υψηλού οπτική της πόλης.