"Ora" για wine & dine στο "One&Only Aesthesis"

Μια σειρά από exclusive wine events στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

'Ora' για wine & dine στο 'One&Only Aesthesis'

Το εστιατόριο "Ora" του βραβευμένου με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και το "One&Only Aesthesis" γνωρίζουν ότι η σωστή επιλογή κρασιού μπορεί να αναβαθμίσει τη γευστική εμπειρία σε αληθινή ιεροτελεστία. Η ενημερωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου περιλαμβάνει περίπου 300 επιλεγμένες ετικέτες, τόσο ελληνικές όσο και διεθνείς.

Αυτή η πλούσια συλλογή καλύπτει ποικιλίες από διάφορες περιοχές, προσφέροντας στους πελάτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν μοναδικά κρασιά που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τις παραδόσεις κάθε τόπου. "Από κλασικά ελληνικά κρασιά μέχρι διεθνή διαμάντια, έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που ικανοποιεί όλους τους λάτρεις του κρασιού" εξηγεί η head sommelier Ευαγγελία Βεργούλη. "Κάθε ποτήρι κρασί είναι μια ιστορία που αποκαλύπτεται, γεμάτη από την προσωπικότητα της ποικιλίας, το terroir και τη φροντίδα του οινοπαραγωγού".

Θέλοντας, λοιπόν, να αναδείξει το ρόλο του κρασιού στη γαστρονομία, το "Ora" διοργανώνει μια σειρά exclusive Wine events, όπου οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα κορυφαίων οινοποιείων της Ελλάδας και παγκοσμίως. Με αφετηρία την εγχώρια παραγωγή, τα events αυτά έχουν στόχο να προβάλουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας ώστε το κοινό να κατανοήσει σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα και την ευρύτερη ιστορία της τοπικής γαστρονομίας.

Τα επόμενα Wine events θα μεταφέρουν νοερά τους καλεσμένους και εκτός συνόρων, σε μοναδικά μέρη, αρώματα και γεύσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν διεθνή οινοποιεία. Ο μοναδικής αισθητικής χώρος του εστιατορίου, δίπλα στην κεντρική πισίνα του One&Only Aesthesis με τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο, γίνεται το τέλειο σκηνικό για αυτό το συναρπαστικό γευστικό ταξίδι.

Οι οινικές βραδιές ξεκινούν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου με την οινοποιία Nico Lazaridi. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τοπικές ποικιλίες κρασιών και φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές, δοκιμάζοντας  προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, με την καθοδήγηση έμπειρου sommelier και εκπροσώπου του οινοποιείου, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν με τις γνώσεις τους την απολαυστική διαδικασία.

Μετά τη Nico Lazaridi θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες που κατέχουν εξέχουσα θέση στην ελληνική και παγκόσμια οινοπαραγωγή και έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς το εστιατόριο "Ora" συνεχίζει το ταξίδι της εξερεύνησης ξεχωριστών ποικιλιών και του δημιουργικού pairing με τις μοναδικές γεύσεις που υπογράφει ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.