Το εστιατόριο "Ora" του βραβευμένου με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και το "One&Only Aesthesis" γνωρίζουν ότι η σωστή επιλογή κρασιού μπορεί να αναβαθμίσει τη γευστική εμπειρία σε αληθινή ιεροτελεστία. Η ενημερωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου περιλαμβάνει περίπου 300 επιλεγμένες ετικέτες, τόσο ελληνικές όσο και διεθνείς.
Αυτή η πλούσια συλλογή καλύπτει ποικιλίες από διάφορες περιοχές, προσφέροντας στους πελάτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν μοναδικά κρασιά που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τις παραδόσεις κάθε τόπου. "Από κλασικά ελληνικά κρασιά μέχρι διεθνή διαμάντια, έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που ικανοποιεί όλους τους λάτρεις του κρασιού" εξηγεί η head sommelier Ευαγγελία Βεργούλη. "Κάθε ποτήρι κρασί είναι μια ιστορία που αποκαλύπτεται, γεμάτη από την προσωπικότητα της ποικιλίας, το terroir και τη φροντίδα του οινοπαραγωγού".
Θέλοντας, λοιπόν, να αναδείξει το ρόλο του κρασιού στη γαστρονομία, το "Ora" διοργανώνει μια σειρά exclusive Wine events, όπου οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα κορυφαίων οινοποιείων της Ελλάδας και παγκοσμίως. Με αφετηρία την εγχώρια παραγωγή, τα events αυτά έχουν στόχο να προβάλουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας ώστε το κοινό να κατανοήσει σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα και την ευρύτερη ιστορία της τοπικής γαστρονομίας.
Τα επόμενα Wine events θα μεταφέρουν νοερά τους καλεσμένους και εκτός συνόρων, σε μοναδικά μέρη, αρώματα και γεύσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν διεθνή οινοποιεία. Ο μοναδικής αισθητικής χώρος του εστιατορίου, δίπλα στην κεντρική πισίνα του One&Only Aesthesis με τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο, γίνεται το τέλειο σκηνικό για αυτό το συναρπαστικό γευστικό ταξίδι.
Οι οινικές βραδιές ξεκινούν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου με την οινοποιία Nico Lazaridi. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τοπικές ποικιλίες κρασιών και φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές, δοκιμάζοντας προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, με την καθοδήγηση έμπειρου sommelier και εκπροσώπου του οινοποιείου, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν με τις γνώσεις τους την απολαυστική διαδικασία.
Μετά τη Nico Lazaridi θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες που κατέχουν εξέχουσα θέση στην ελληνική και παγκόσμια οινοπαραγωγή και έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς το εστιατόριο "Ora" συνεχίζει το ταξίδι της εξερεύνησης ξεχωριστών ποικιλιών και του δημιουργικού pairing με τις μοναδικές γεύσεις που υπογράφει ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.