Στο "Ark" για το Ημερολόγιο των Σεφ

Αγαπημένοι σεφ, ελληνικές γεύσεις και μαθήματα μαγειρικής τέχνης για μικρούς μάγειρες το επόμενο διάστημα στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

Στο «Ark» για το Ημερολόγιο των Σεφ

Με αγαπημένους σεφ και γευστικά μενού που έχουν κοινό παρονομαστή τα ελληνικά προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα καλωσορίζει το φθινόπωρο και το χειμώνα το 'Ark'.  Το "Ημερολόγιο των Σεφ" που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου, θα αποτελείται από μια σειρά δείπνων που θα συνυπογράφουν οι καλεσμένοι σεφ και ο chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης. 

Ο ίδιος, μαέστρος της γεύσης, συνταιριάζει με τους καλεσμένους του από όλη την Ελλάδα, την καρδιά και την ψυχή της ελληνικής κουζίνας.  Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από εκεί σε ένα ταξίδι στις όμορφες ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας με τις τόσες παραδόσεις και τα ιδιαίτερα προϊόντα, οι βραδιές που το "Ημερολόγιο των Σεφ" θα μαρκάρει στην ατζέντα μας θα έχουν σίγουρα ενδιαφέρον. 

Με πρώτο καλεσμένο τον αγαπημένο Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου, το μενού υπόσχεται θαλασσινές γεύσεις με τη νοστιμιά και τη σπιρτάδα για την οποία είναι γνωστός. Μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, τους σεφ Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο, Κωνσταντίνα Γκίνη, και τον pastry chef Τάσο Ζησόπουλο, θα συνθέσουν ένα μενού έξι σταδίων που θα ακολουθούν την προσέγγιση του εστιατορίου Ark και την επιμονή του στην ελληνικότητα.

Αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την παράδοση, αγάπη για τα παιδιά

Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη θα δημιουργήσουν ή θα ξαναθυμηθούν συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στο Ark. Αυτό που θα κάνει όμως το "Ημερολόγιο των Σεφ" ξεχωριστό, είναι η ευκαιρία που θα δοθεί σε παιδιά όλων των ηλικιών να επισκεφθούν την επόμενη μέρα του δείπνου το Ark, να γνωρίσουν τους σεφ από κοντά και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού.

Κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να περάσουν στα παιδιά την έννοια του Slow Food, να τα εκπαιδεύσουν στην ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις και να τα εμπνεύσουν περνώντας τους μηνύματα για την αξία της μεσογειακής διατροφής, για την σημασία της διατήρησης των γευστικών μας παραδόσεων και το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς.

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

  • 31/10/2024 Γρηγόρης Χέλμης (Βόλος)
  • 7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
  • 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)

Info

Πληροφορίες και κρατήσεις στο ark-glyfada.gr και στο τηλ. 210 8948882.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα κατσαρολάδικα του Κολωνακίου: πού τρώμε μαγειρευτά στην posh γειτονιά του Κέντρου;

Προπύργιο της αστικής Αθήνας, γειτονιά μοντέρνα, οικεία και κλασική ταυτόχρονα, ανάμεσα σε μοδάτα μαγαζιά και αιχμηρά concepts το Κολωνάκι φιλοξενεί και μερικά από τα πιο ιστορικά μαγέρικα της πόλης, που επί σειρά δεκαετιών βάζουν καθημερινά την κατσαρόλα στη φωτιά σκορπώντας αρώματα αληθινού φαγητού στη γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
17/10/2024

"Ora" για wine & dine στο "One&Only Aesthesis"

Μια σειρά από exclusive wine events στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του "Ex Machina"

Όταν ο Άνταμ Κοντοβάς συνάντησε τον Γιάννη, προέκυψε κάτι όμορφο και άκρως αντιπροσωπευτικό για το "Ex Machina".

Για τη ΤΗΕ ΤΕΛΟΣ SOCIETY, το ψωμί είναι τα πάντα

Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κοτρέτσος, εικαστικό και ιδρύτρια της ΜΚΟ ΤΗΕ ΤΕΛΟΣ SOCIETY, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Άρτου.

5 νόστιμες στάσεις στα Πετράλωνα

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Πετράλωνα περιλαμβάνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο, από ζεστά μεζεδοστέκια και παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και βραβευμένα εστιατόρια.

Ο "Αορίτης" στην εποχή της ταβέρνας

Το εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη κρατά το όνομα αλλά προσεγγίζει πιο σφαιρικά πια τη γεύση της παράδοσης. Πάντοτε όμως, με την ίδια νοστιμιά.

"Penthouse 21": Φροντισμένη κουζίνα και μοναδική θέα στα ψηλά του "President"

Το εμβληματικό αθηναϊκό τοπόσημο φρεσκάρει με ωραίο τρόπο τη γευστική του πρόταση και τη γαρνίρει με μία αφ' υψηλού οπτική της πόλης.