Στο "Ark" για το Ημερολόγιο των Σεφ

Αγαπημένοι σεφ, ελληνικές γεύσεις και μαθήματα μαγειρικής τέχνης για μικρούς μάγειρες το επόμενο διάστημα στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

Στο «Ark» για το Ημερολόγιο των Σεφ

Με αγαπημένους σεφ και γευστικά μενού που έχουν κοινό παρονομαστή τα ελληνικά προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα καλωσορίζει το φθινόπωρο και το χειμώνα το 'Ark'.  Το "Ημερολόγιο των Σεφ" που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου, θα αποτελείται από μια σειρά δείπνων που θα συνυπογράφουν οι καλεσμένοι σεφ και ο chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης. 

Ο ίδιος, μαέστρος της γεύσης, συνταιριάζει με τους καλεσμένους του από όλη την Ελλάδα, την καρδιά και την ψυχή της ελληνικής κουζίνας.  Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη και από εκεί σε ένα ταξίδι στις όμορφες ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας με τις τόσες παραδόσεις και τα ιδιαίτερα προϊόντα, οι βραδιές που το "Ημερολόγιο των Σεφ" θα μαρκάρει στην ατζέντα μας θα έχουν σίγουρα ενδιαφέρον. 

Με πρώτο καλεσμένο τον αγαπημένο Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου, το μενού υπόσχεται θαλασσινές γεύσεις με τη νοστιμιά και τη σπιρτάδα για την οποία είναι γνωστός. Μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, τους σεφ Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο, Κωνσταντίνα Γκίνη, και τον pastry chef Τάσο Ζησόπουλο, θα συνθέσουν ένα μενού έξι σταδίων που θα ακολουθούν την προσέγγιση του εστιατορίου Ark και την επιμονή του στην ελληνικότητα.

Αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την παράδοση, αγάπη για τα παιδιά

Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη θα δημιουργήσουν ή θα ξαναθυμηθούν συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στο Ark. Αυτό που θα κάνει όμως το "Ημερολόγιο των Σεφ" ξεχωριστό, είναι η ευκαιρία που θα δοθεί σε παιδιά όλων των ηλικιών να επισκεφθούν την επόμενη μέρα του δείπνου το Ark, να γνωρίσουν τους σεφ από κοντά και να μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού.

Κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να περάσουν στα παιδιά την έννοια του Slow Food, να τα εκπαιδεύσουν στην ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις και να τα εμπνεύσουν περνώντας τους μηνύματα για την αξία της μεσογειακής διατροφής, για την σημασία της διατήρησης των γευστικών μας παραδόσεων και το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς.

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

  • 31/10/2024 Γρηγόρης Χέλμης (Βόλος)
  • 7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
  • 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)

Info

Πληροφορίες και κρατήσεις στο ark-glyfada.gr και στο τηλ. 210 8948882.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.