Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του "Ex Machina"

Όταν ο Άνταμ Κοντοβάς συνάντησε τον Γιάννη, προέκυψε κάτι όμορφο και άκρως αντιπροσωπευτικό για το «Ex Machina».

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του 'Ex Machina'

Ήμουν πάντοτε υπέρ της άποψης πως τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σημαντικά κομμάτια της εκάστοτε κοινωνίας. Να είναι συμπεριληπτικά και να στέκονται, γενικά, στη σωστή πλευρά. Κάτι που, εκτός των άλλων, σημαίνει και προσφορά. Βοήθεια, αν προτιμάς, προς κατευθύνσεις που μπορούν και έχουν, ασφαλώς, τη δυνατότητα. Ο 'Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας άνθρωπος της εστίασης που σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. 

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του

Και πράττει αναλόγως, ασχέτως αν δεν το "επικοινωνεί" - και καλά κάνει. Ο ταλαντούχος σεφ και δημιουργός του "Ex Machina" γνώρισε -μέσω επαφής από την 'Έλια Λαμπίρη του Mud Lab, όπου και έκανε την πρακτική του- τον Γιάννη, ένα ταλαντούχο παιδί με αυτισμό, την περίοδο που ο τελευταίος βρισκόταν υπό τη στέγη ενός ειδικού σχολείου, στην Καλλιθέα. 

"Βρέθηκα στο τμήμα κεραμικής και παρατήρησα τις ζωγραφιές που είχε κάνει. Μου κίνησαν αμέσως το ενδιαφέρον και σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να φτιάξει κάτι για το Ex Machina. Αρχικά, μου ήρθε η ιδέα να ασχοληθεί με τα κουβέρ του μαγαζιού. Τελικά, έφτιαξε πάνω από 100 πιάτα. Οι ζωγραφιές του Γιάννη προέκυψαν από φωτογραφίες της ζωής μου, που του έστειλα, και τις απέδωσε με φανταστικό και ακριβή τρόπο" μου λέει σχετικά ο 'Ανταμ. 

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του

Ο Γιάννης ανακάλυψε το ταλέντο του στη ζωγραφική σε κεραμικά μέσα από την καθοδήγηση της 'Έλιας, σε μια συνέργεια-απόδειξη της ένταξης μέσω της δημιουργικότητας και της αφήγησης, με όχημα την τέχνη. "Ο Γιάννης μας έχει φτιάξει μάλιστα και δύο πίνακες, τον έναν τον βρίσκει κανείς στο πατάρι του εστιατορίου" συμπληρώνει ο 'Ανταμ Κοντοβάς που, σημειωτέον, παρευρέθηκε μαζί με την 'Έλια Λαμπίρη στην αποφοίτηση του Γιάννη και των συμμαθητών του, την οποία χαρακτηρίζει εξόχως συγκινητική ενώ αξίζει επίσης να αναφερθεί πως τον Ιούνιο του 2023 βρέθηκε ξανά εκεί, για να μαγειρέψει.

Κλείνοντας τη σύντομη κουβέντα μας -και έχοντας ιδίοις όμμασι άποψη για τα πιάτα του Ex Machina- ο 'Ανταμ σημειώνει κάτι λίγο-πολύ αρκετοί έχουν σκεφτεί: "Σε μια άλλη ζωή ρε φίλε, ο Γιάννης θα ήταν στη Νέα Υόρκη και θα είχε γίνει εκατομμυριούχος μέσω της τέχνης του".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.