Φαγητό παραδοσιακό κι αληθινό, με ελάχιστους νεωτερισμούς. Και πάντοτε, με πολύ καλή πρώτη ύλη που δεν κρύβεται. Χώρος που παραμένει ζεστός, με λιγοστές προσθήκες και προσαρμογές. Ατμόσφαιρα πάντοτε οικεία. Συν τα ανοιχτόκαρδα τραπεζάκια στο μικρό πάρκο στο πλάι της Μιχαλακοπούλου και τον πεζόδρομο της Μαιάνδρου. Ο "Αορίτης" -το εστιατόριο των Σήφη Μανουσέλη, Βάιου Κορομηλά, Μπάμπη Καζάνα, Δημήτρη Ψυχογιού και Γιώργου Φουντουλάκη- ανανεώνεται ελαφρώς και κάνει στροφή σε ένα ευρύτερο φάσμα της παραδοσιακής γευστικής κουλτούρας, πραγματοποιώντας με τρόπο άμεσο και νόστιμο το rebranding του.
Πατά στο οικουμενικά αποδεκτό κόνσεπτ της ταβέρνας -που η αλήθεια είναι πως τόσο πολύ λείπει από την Αθήνα, τουλάχιστον η πολύ καλή βερσιόν της- και ανοίγει την γκάμα της νοστιμιάς του πολύ πιο μακριά από την Κρήτη, με τη μεγαλόνησό όμως να έχει στίγμα στο μενού.
Έτσι, στην κάρτα πια συναντάς και σταμναγκάθι με τριμμένη ντομάτα και κολοκυθάκια τηγανητά με αρωματικό γιαούρτι. Και ντολμαδάκια και ρεβιθάδα στη γάστρα. Και γιουβέτσι με μοσχάρι συν γραβιέρα Κρήτης και χοιρινή μπριζόλα από το Αγρίνιο. Και μπακαλιάρο με πράσινη σκορδαλιά και ψάρι ημέρας γιαχνί. Και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και τσιγεροσαρμάδες. Στα παραπάνω, προσθέτεις 2-3 πιάτα ημέρας και έχεις τη μεγάλη εικόνα.
Ειδική μνεία αξίζουν -δίχως να είναι τα μόνα, αλλά πόσα να δοκιμάσεις σε μία και μόνο επίσκεψη;- ο σούπερ μουσακάς, στιβαρός και ταυτόχρονα ραφινάτος, και τα φανταστικά αρνίσια παϊδάκια που, προερχόμενα από μικρό ζώο, ξεχειλίζουν κρεάτινης νοστιμιάς, ψημένα μαεστρικά.
Σε περίπτωση που ανησύχησες από τη μη αναφορά του έως τώρα, θα βρεις και το περίφημο αντικριστό από τον πρότερο κρητικό βίο του μαγαζιού, κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι αλλά και κατόπιν παραγγελίας.
Πίνεις παγωμένη μπύρα, ωραία επιλεγμένα αποστάγματα και ελληνικά κρασιά, ενώ όπως κάθε ταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της, ο "Αορίτης" σερβίρει και χύμα κρασί - με υπευθυνότητα και ορθή κρίση, έχει διαλεχτεί ένα Chardonnay από το Οινοποιείο Τρωιάνου.
Δίνω έξτρα πόντους για το μπισκοτογλυκό ταψιού, που έρχεται στην καλύτερη εκδοχή που θα το βρεις ποτέ, οπουδήποτε. Αν δεν ψήνεσαι, υπάρχει ακόμη πάστα σεράνο και χειροποίητο γαλακτομπούρεκο.
Info
Μαιάνδρου 15, Αθήνα
Τηλ. 210 7255699
Ανοιχτά καθημερινά 13.00 - 01.00, Κυρ. 13.00 - 20.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.