Λίγο καλοκαίρι ακόμα στο "Barbounaki by Papaioannou" της Βουλιαγμένης

Το πιο καινούργιο μέλος στο κοπάδι των προσιτών ψαρο-εστιατορίων του Γιώργου Παπαϊωάννου και το πρώτο με θέα θάλασσα, κατοικεί σε μια προνομιακή βεράντα της Βουλιαγμένης όπου έχει ακόμα καλοκαίρι.

barbounaki1

"Μακάρι να είχαμε τέτοιες θερμοκρασίες το καλοκαίρι" είπε ένας φίλος τις προάλλες καθώς τσουγκρίζαμε τα ποτήρια μας στο καινούργιο "Barbounaki" της Βουλιαγμένης και δεν μπορώ να πως τον αδικώ. Είναι πράγματι η πιο γλυκιά εκδοχή του καλοκαιριού αυτή που ζούμε τώρα, με τις θάλασσες ακόμα ζεστές, το θερμόμετρο ψηλά αλλά χωρίς να νιώθεις πως είσαι στη Σαχάρα και τα βραδάκια ό,τι πρέπει για βεγγέρες με αίσθηση ή έστω ψευδαίσθηση διακοπών. Στο πιο καινούργιο μέλος της οικογένειας των προσιτών ψαρο-εστιατορίων που φέρουν την υπογραφή του σπεσιαλίστα της θάλασσας Γιώργου Παπαϊωάννου και το πρώτο με θέα θάλασσα, όλα αυτά μεγεθύνονται, καθώς μιλάμε για πόστο πραγματικό φιλέτο - ψαριού στην προκειμένη περίπτωση!

barbounaki2

Καθισμένος στην ανοιχτή από παντού βεράντα του στο Ναυτικό Όμιλο της Βουλιαγμένης θαρρείς πως βρίσκεσαι εν πλω σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο που στριφογυρίζει στα πιο προνομιακά νερά της αθηναϊκής ριβιέρας. Φυσικά, ανεπεξέργαστα υλικά κυριαρχούν παντού στο χώρο και χαλαρώνουν το μάτι, πίνακες με τυπωμένες εικόνες της θαλασσινής ζωής στους τοίχους σε βάζουν στο πνεύμα της γεύσης, ενώ τα πολλά και σφικτά τοποθετημένα τραπέζια σε αρκετά αυστηρή διάταξη μαρτυρούν πως και αυτό το "Barbounaki by Papaioannou", από την περασμένη άνοιξη που ξεκίνησε το κολύμπι, γνωρίζει μεγάλες πιένες. 

barbounaki7

Ο κατάλογος, κοινός σε ολόκληρο το "κοπάδι", φέρνει στο τραπέζι πολλούς και διαφορετικούς μεζέδες για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την οδό του τσιμπολογήματος μετά του απαραίτητου αποστάγματος, αλλά φροντίζει και όσους κινούνται στη λογική του πλήρους γεύματος, με κυρίως πιάτα όπως οι φροντισμένες μακαρονάδες θαλασσινών ή κάποιο ψάρι ημέρας στη σχάρα που θα διαλέξετε από την ψαριέρα. Χαρήκαμε στην αρχή μια πυκνή βελούδινη ψαρόσουπα με τρυφερά κομμάτια πεσκανδρίτσας, τον ωραίο ξινό ταραμά αλά Παπαϊωάννου, έναν old school γαύρο μαρινάτο που ζήταγε ένα καλό τσίπουρο για παρέα και λιγότερο το λαβράκι, που έμεινε παραπάνω απ’όσο χρειαζόταν στη μαρινάδα του με αποτέλεσμα να σκληρύνει. 

barbounaki4

Τα ψωμομένα μύδια σε λευκό σαγανάκι με χοντροσπασμένη φέτα να μελώνει βαθιά μέσα τους έβαλαν αυτοστιγμεί υποψηφιότητα για το καλύτερο πιάτο της βραδιάς, αν και συνάντησαν σθεναρό ανταγωνισμό στις ολόσωστα βρασμένες παπαρδέλες με πεντανόστιμες καραβίδες που λούζονταν σε ελαφριά κόκκινη σάλτσα. "Barbounaki" χωρίς μπαρμπουνάκι δεν γίνεται και αξίζει να το γευτείτε όπως το κάνουν εδώ, καθώς το ψήνουν μαεστρικά στη σχάρα και το σερβίρουν σε ωραία, ζουμερά φιλετάκια, ενώ ωραιότατο ήταν και το ολόκληρο φαγκρί, που φιλετάρεται, όπως όλα τα μεγάλα ψάρια, με επιμέλεια πλάι στο τραπέζι. Αποχαιρετιστήκαμε πατροπαράδοτα με σιμιγδαλένιο χαλβά, κορμό, καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα, όλα φρέσκα και καλοφτιαγμένα, και ανακουφιστήκαμε που το αυτοκίνητο μας βρισκόταν μόλις λίγα βήματα μακριά, στο ιδιωτικό πάρκινγκ του ΝΟΒ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, Λαιμός Βουλιαγμένης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πληθωρικό και ανανεωμένο το "Μπαρ Μπεε Κιου", δένει στο Πασαλιμάνι

Το brand ανοίγει το πέμπτο του κατάστημα, φέρνοντας μια δόση ζουμερής αμερικανικής κουζίνας, αμέσως μετά το πρόσφατο rebranding.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/10/2024

4 γευστικές εμπειρίες στον Άλιμο: Από ιταλικές γεύσεις μέχρι παραδοσιακές παμπ

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στον Άλιμο περιλαμβάνει επιλογές από cozy all-day καφέ μέχρι παραδοσιακές παμπ, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες για όλους.

Κι αν η φάση πάει στη Μεναίχμου;

Πώς ο δρόμος του Νέου Κόσμου εξελίσσεται σε μία δημοφιλή και cool πιάτσα.

Sense

Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια, ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ψηλαφεί γαστρονομικά την έννοια της μύησης, στην αχλή ενός θεαματικού, μυσταγωγικού πανοράματος που ξεκινά από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και απλώνεται μέχρι την Πύλη του Αδριανού.

Μποτρίνι-Παπαζαχαρίας αδελφοποιούνται δημιουργικά

Όταν τα κορυφαία δημιουργικά μυαλά στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας σφίγγουν τα χέρια ουσιαστικά.

4 γευστικά στέκια στη Νέα Φιλαδέλφεια που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα μαγαζιά στη Νέα Φιλαδέλφεια αναδεικνύει την ποικιλία και τον ζωντανό χαρακτήρα της περιοχής, προσφέροντας επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο και προτίμηση.

Πού τρώει (σοβαρά) burgers η Αθήνα

Εκείνα ακριβώς τα μέρη που κάνουν την Αθήνα... Burger Fest, κάθε μέρα, σε μία updated λίστα.