Λίγο καλοκαίρι ακόμα στο "Barbounaki by Papaioannou" της Βουλιαγμένης

Το πιο καινούργιο μέλος στο κοπάδι των προσιτών ψαρο-εστιατορίων του Γιώργου Παπαϊωάννου και το πρώτο με θέα θάλασσα, κατοικεί σε μια προνομιακή βεράντα της Βουλιαγμένης όπου έχει ακόμα καλοκαίρι.

barbounaki1

"Μακάρι να είχαμε τέτοιες θερμοκρασίες το καλοκαίρι" είπε ένας φίλος τις προάλλες καθώς τσουγκρίζαμε τα ποτήρια μας στο καινούργιο "Barbounaki" της Βουλιαγμένης και δεν μπορώ να πως τον αδικώ. Είναι πράγματι η πιο γλυκιά εκδοχή του καλοκαιριού αυτή που ζούμε τώρα, με τις θάλασσες ακόμα ζεστές, το θερμόμετρο ψηλά αλλά χωρίς να νιώθεις πως είσαι στη Σαχάρα και τα βραδάκια ό,τι πρέπει για βεγγέρες με αίσθηση ή έστω ψευδαίσθηση διακοπών. Στο πιο καινούργιο μέλος της οικογένειας των προσιτών ψαρο-εστιατορίων που φέρουν την υπογραφή του σπεσιαλίστα της θάλασσας Γιώργου Παπαϊωάννου και το πρώτο με θέα θάλασσα, όλα αυτά μεγεθύνονται, καθώς μιλάμε για πόστο πραγματικό φιλέτο - ψαριού στην προκειμένη περίπτωση!

barbounaki2

Καθισμένος στην ανοιχτή από παντού βεράντα του στο Ναυτικό Όμιλο της Βουλιαγμένης θαρρείς πως βρίσκεσαι εν πλω σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο που στριφογυρίζει στα πιο προνομιακά νερά της αθηναϊκής ριβιέρας. Φυσικά, ανεπεξέργαστα υλικά κυριαρχούν παντού στο χώρο και χαλαρώνουν το μάτι, πίνακες με τυπωμένες εικόνες της θαλασσινής ζωής στους τοίχους σε βάζουν στο πνεύμα της γεύσης, ενώ τα πολλά και σφικτά τοποθετημένα τραπέζια σε αρκετά αυστηρή διάταξη μαρτυρούν πως και αυτό το "Barbounaki by Papaioannou", από την περασμένη άνοιξη που ξεκίνησε το κολύμπι, γνωρίζει μεγάλες πιένες. 

barbounaki7

Ο κατάλογος, κοινός σε ολόκληρο το "κοπάδι", φέρνει στο τραπέζι πολλούς και διαφορετικούς μεζέδες για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την οδό του τσιμπολογήματος μετά του απαραίτητου αποστάγματος, αλλά φροντίζει και όσους κινούνται στη λογική του πλήρους γεύματος, με κυρίως πιάτα όπως οι φροντισμένες μακαρονάδες θαλασσινών ή κάποιο ψάρι ημέρας στη σχάρα που θα διαλέξετε από την ψαριέρα. Χαρήκαμε στην αρχή μια πυκνή βελούδινη ψαρόσουπα με τρυφερά κομμάτια πεσκανδρίτσας, τον ωραίο ξινό ταραμά αλά Παπαϊωάννου, έναν old school γαύρο μαρινάτο που ζήταγε ένα καλό τσίπουρο για παρέα και λιγότερο το λαβράκι, που έμεινε παραπάνω απ’όσο χρειαζόταν στη μαρινάδα του με αποτέλεσμα να σκληρύνει. 

barbounaki4

Τα ψωμομένα μύδια σε λευκό σαγανάκι με χοντροσπασμένη φέτα να μελώνει βαθιά μέσα τους έβαλαν αυτοστιγμεί υποψηφιότητα για το καλύτερο πιάτο της βραδιάς, αν και συνάντησαν σθεναρό ανταγωνισμό στις ολόσωστα βρασμένες παπαρδέλες με πεντανόστιμες καραβίδες που λούζονταν σε ελαφριά κόκκινη σάλτσα. "Barbounaki" χωρίς μπαρμπουνάκι δεν γίνεται και αξίζει να το γευτείτε όπως το κάνουν εδώ, καθώς το ψήνουν μαεστρικά στη σχάρα και το σερβίρουν σε ωραία, ζουμερά φιλετάκια, ενώ ωραιότατο ήταν και το ολόκληρο φαγκρί, που φιλετάρεται, όπως όλα τα μεγάλα ψάρια, με επιμέλεια πλάι στο τραπέζι. Αποχαιρετιστήκαμε πατροπαράδοτα με σιμιγδαλένιο χαλβά, κορμό, καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα, όλα φρέσκα και καλοφτιαγμένα, και ανακουφιστήκαμε που το αυτοκίνητο μας βρισκόταν μόλις λίγα βήματα μακριά, στο ιδιωτικό πάρκινγκ του ΝΟΒ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, Λαιμός Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.