Έξοδος σε ιταλικό εστιατόριο: Ένα αφιέρωμα στην ιταλική κουζίνα της Αθήνας και τα σημεία που πρέπει να δοκιμάσεις

Ιταλικό εστιατόριο, τρατορία ή πιτσαρία; Όπως κι αν το πεις, τα παρακάτω σημεία του αθηναϊκού χάρτη σερβίρουν τις γεύσεις της Ιταλίας στα καλύτερά τους.

Cupola ιταλικό εστιατόριο Παγκράτι

"Da Bruno": Εντατικά μαθήματα ιταλικών στο Παλαιό Φάληρο

Da Bruno ιταλικό εστιατόριο Παλαιό Φάληρο

Σαράντα χρόνια ιστορίας μετρά η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη, που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την ιταλική κουζίνα, μιας και είναι πιστοποιημένα το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο της πόλης. Το "Da Bruno" επιμένει με αγάπη και σεβασμό να εξερευνά τις γεύσεις και τις γαστρονομικές παραδόσεις της "Μπότας", σερβίροντας στην ατμοσφαιρική του σάλα ή στην κατάφυτη αυλή του κλασικά πιάτα μοναδικής νοστιμιάς, ιδωμένα από μια μοντέρνα οπτική. Με αφορμή τη μεγάλη επέτειό του, το "Da Bruno" επαναφέρει στο κύριο μενού του μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα του, που αγαπήθηκαν πολύ μέσα σε αυτές τις τέσσερις δημιουργικές δεκαετίες.

Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να θυμηθείτε ή να δοκιμάσετε για πρώτη φορά τα φαβορί με τη σηματοδότηση "Vintage Choice", όπως η σαλάτα Leonardo από το 1994, οι ταλιατέλες Funghi misti με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών σιγομαγειρεμένο με κρέμα παμεζάνας και μαύρη τρούφα, αλλά και το κοτόπουλο Fantasia. Εκτός από την επετειακή σειρά, ο Οκτώβριος ως μήνας της παρμεζάνας εμπλουτίζει με λιμπιστικές προτάσεις τις γεύσεις του "Da Bruno". Τα ζεστά ζυμαρικά ανακατεύονται μέσα σε ένα κεφάλι παρμεζάνας αργής ωρίμανσης προτού σερβιριστούν σε ένα πιάτο τυρένιας πανδαισίας! 

Da Bruno ιταλικό εστιατόριο Παλαιό Φάληρο

Tip: Ακολουθεί, τον Νοέμβριο, ο μήνας της τρούφας! Δοκιμάστε πιάτα με λευκή τρούφα από την περιοχή Άλμπα της Ιταλίας.

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, 2109818959, FB:Da Bruno, IG:da_bruno_ristorante

"Ovio": Μοντέρνα και ιταλικά στην Απόλλωνος

Ovio ιταλικό εστιατόριο Κέντρο

Σταθερή αξία για όσους συχνάζουν στο αθηναϊκό κέντρο και προτιμούν μια πιο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, το "Ovio" έχει κάτι για όλους. Γι’ αυτό και στα τραπέζια του –γεμάτα ακόμα και τις καθημερινές πλέον– θα δεις κόσμο όλων των ηλικιών, από ζευγαράκια και οικογένειες μέχρι παρέες επωνύμων. Το επιτυχημένο πρότζεκτ του Πάνου Ιωαννίδη και του Πάνου Πολίτη διατηρεί μεν ζωντανή την παράδοση της ιταλικής κουζίνας, πάντα όμως φροντίζει να τη συνδυάζει με ένα μοντέρνο γαστρονομικό twist, γεγονός που το καθιστά αγαπημένο προορισμό ακόμα και των πιο επιλεκτικών ουρανίσκων, που αναζητούν κάτι διαφορετικό στην ήδη πληθωρική πιάτσα του κέντρου της πόλης.

Άριστες πρώτες ύλες, casual fine dining και σύγχρονες τεχνικές δημιουργούν μια πρωτότυπη εμπειρία για όποιον το επισκέπτεται, μιας και έχει την ευκαιρία όχι μόνο να γευτεί κλασικά ιταλικά πιάτα, αλλά και να πάρει μια γεύση από άλλες, εξίσου μοναδικές διεθνείς κουζίνες. Ο μοντερνισμός φαίνεται ήδη από ορεκτικά όπως το tartare Bolognese από μοσχαρίσιο φιλέτο και τα arancini τραχανά lahmacun, από τα spaghetti blanco-nero al Savoro, αλλά και από την ανάλαφρη πίτσα Asparagi με τραγανά στικ σπαραγγιού, προσούτο και κλασικά ιταλικά τυριά.

Ovio ιταλικό εστιατόριο Κέντρο

Tip: Μust είναι οι επιλογές σε ριζότο, είτε το επιλέξετε με caponata είτε με κρέμα πιπεριάς.

Απόλλωνος 4, κέντρο, 2114115755, www.ovio.gr, FB:Ovio Athens, IG:@ovioathens

"I Frati": Η ιταλική τέχνη... στο πιάτο σας!

I Frati ιταλικό εστιατόριο Κηφισιά

Tο "I Frati" έκανε την εμφάνισή του στην Κηφισιά το 2014 και έκτοτε ταξιδεύει τους θαμώνες του στην Ιταλία, μέσα από γεύσεις και φινέτσα made in Italia. Κομψό και κλασικό μα πάντοτε φρέσκο, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που ξεκινάει από νωρίς στο"Caffè I Frati" για έναν γρήγορο espresso, απολαυστικά pancakes, κρουασάν, τσάι,καφέ,φυσικούς χυμούς και smoothies, αλλά και all time classic brunch μενού. Το μεσημέρι η δράση μεταφέρεται στο ιταλικό εστιατόριο για αυθεντικές ιταλικές συνταγές βασισμένες σε φρέσκες πρώτες ύλες και αυθεντικά ιταλικά προϊόντα.

Αυτά συνθέτουν γνήσια πιάτα της "Μπότας", όπως η ναπολιτάνικη πίτσα, τα λινγκουίνι βόνγκολε και το οσομπούκο με κρασί Barolo. Τέλος, οι λάτρεις της γαστρονομίας, στο "παντοπωλείο" που στεγάζεται στον χώρο, μπορούν να βρουν εκλεκτά τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, σάλτσες, τρούφες, κρασιά, αποστάγματα και πολλά άλλα, τα οποία μπορούν να προμηθευτούν τόσο in-store όσο και με λίγα κλικ μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο e-shop. 

I Frati ιταλικό εστιατόριο Κηφισιά

Tip: Η εμπειρία απογειώνεται στο private cellar του, την Cantinetta, με 120 ετικέτες σαμπάνιας και σπάνια κρασιά.

Αργυροπούλου 7, Κηφισιά, 2108088157, www.fratikifissia.grFB:I Frati Kifisia, IG:@fratikifisia

"Parlo": Χαλαρές στιγμές με comfort ιταλικό 

Parlo ιταλικό εστιατόριο Νέο Ψυχικό

Στο βασικό τρίπτυχο της ιταλικής κουζίνας (πίτσα, πάστα, ριζότο) εστιάζει αυτό το smart casual ιταλικό εστιατόριο, συνδυάζοντας κλασικές προτάσεις με τουίστ που ιντριγκάρουν τους γευστικούς κάλυκες. Τοποθετημένος στη μικρο-πιάτσα της Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό, ο χώρος του "Parlo" λειτουργεί σαν όαση ηρεμίας, χάρη στο άφθονο φως, το μοντέρνο ντιζάιν και το ξύλο που ζεσταίνει την αίθουσα, αλλά και τον πράσινο εξωτερικό χώρο, κατάλληλο για φαγητό με τους συναδέλφους, την παρέα, το ταίρι ή τα παιδιά.

Όποια κι αν είναι η συντροφιά σας, ξεκινήστε το δείπνο με τα τραγανά ρολά με μανιτάρια, καπνιστή πανσέτα και μαγιονέζα τρούφας. Όσον αφορά τις πίτσες, το πολύ λεπτό και τραγανό ζυμάρι τους αποτελεί το ιδανικό "τερέν" όπου "παίζουν μπάλα" τα υλικά της κλασικής Margherita(με σάλτσα ντομάτας San Marzano που κάνει τη διαφορά), της Mortadella pistacchio (που, ναι, έχει όντως φιστίκι πλάι στο αλλαντικό της και το κατίκι Δομοκού), αλλά και της Pepperonella (με το άκρως σπέσιαλ τυρί taleggio). Άξια μνείας και η Fatboy –ό,τι πρέπει για μεγάλες λιγούρες– με το λαχταριστό καπνιστό της χοιρομέρι. Όσον αφορά τα ζυμαρικά, στα highlights ανήκουν τόσο οι παπαρδέλες με κοτόπουλο όσο και τα νιόκι με κρέμα κολοκύθας, ενώ στο πεδίο των ριζότι εκείνα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα τρούφας συγκαταλέγονται στα απαραίτητα της δοκιμής. Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την ταλιάτα Black Angus σε flat iron και τον πουρέ γλυκοπατάτας με καπνιστή πανσέτα. 

Parlo ιταλικό εστιατόριο Νέο Ψυχικό

Tip: Ολοκληρώστε το γεύμα σας είτε κλασικά, με ένα πλούσιο τιραμισού, είτε πιο ιδιαίτερα, με μια πάβλοβα με σάλτσα φράουλας και φρούτα του δάσους

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Νέο Ψυχικό, 2130365719, FB:Parlo, IG:@parlo_trattoria

"Alpino Cucina Italiana": Μια μεγάλη φαμίλια ιταλιάνα

Alpino cuzina italiana ιταλικό εστιατόριο Παλαιό Φάληρο

Aν είστε πιστοί φίλοι της ιταλικής κουζίνας, δύσκολα θα σας έχει ξεφύγει ένα από τα σημεία της πόλης που την τιμούν όσο λίγα. Πόσο μάλλον τώρα, που το "Alpino Cucina Italiana" έχει περάσει τα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου, όπου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1973, και εξαπλώθηκε σε Χαλάνδρι, Πειραιά, αλλά και στην Πάρο, διασφαλίζοντας πως δεν υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν pizza και pasta lover της πόλης για να μη δοκιμάσει τις προσεγμένες, δημιουργικές γεύσεις του.

Φέροντας την πιστοποίηση της ιταλικής γαστρονομίας Ospitalità Italiana και κρατώντας ψηλά τον πήχη στη φρεσκάδα των υλικών που χρησιμοποιεί, η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου σερβίρει κορυφαία pasta fresca και πεντανόστιμη αυθεντική pizza romana. Εδώ θα βρείτε βέβαια all time classic συνταγές στα φρέσκα ζυμαρικά, αλλά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις premium προτάσεις με avantgarde συνδυασμούς. Αν πάλι επιλέξετε (και) pizza, η signature τραγανή ζύμη είναι η κορωνίδα των προτάσεων του "Alpino", με ευρηματικά toppings και τολμηρούς συνδυασμούς που απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Μη σηκωθείτε απ’ το τραπέζι αν δεν δοκιμάσετε το τιραμισού, γιατί θα το μετανιώσετε.

Alpino cuzina italiana ιταλικό εστιατόριο Παλαιό Φάληρο

Tip: Απαραίτητο ραντεβού για τις επερχόμενες εξόδους μας είναι οι βραδιές αστακού που ετοιμάζει, με μία από τις πιο νόστιμες αστακομακαρονάδες της πόλης σε ειδική τιμή, καθώς και οι βραδιές γευσιγνωσίας αφιερωμένες σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις.

Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1, Π. Φάληρο, 2109840855 Παπανικολή 66, Χαλάνδρι, 2106815355 Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο, 2104130070, FB:Alpino Cucina Italiana, IG:@ alpino_cucina_italiana

"Cupola": Αυθεντικές και αγαπημένες γεύσεις

Cupola ιταλικό εστιατόριο Παγκράτι

Σε ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της ιταλικής –και όχι μόνο κουζίνας έχει εξελιχθεί το "Cupola" τα τελευταία χρόνια. Από το 2017, όταν εγκαταστάθηκε στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, η μοντέρνα τρατορία μάς ταξιδεύει μέσα από τα μοναδικά ιταλικά της πιάτα, τη χαλαρή της ατμόσφαιρα και τον feelgood χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει. Δεν είναι τυχαίο που οι foodies της πόλης επιλέγουν ξανά και ξανά το φιλόξενο περιβάλλον του "Cupola", το οποίο θεωρείται πλέον σημείο αναφοράς για τα αθηναϊκά ιταλικά εστιατόρια. 

Η ιταλική παράδοση ξετυλίγεται μέσα από τις έξοχες προτάσεις της κουζίνας του εστιατορίου, όπως διάφορες παραλλαγές της ναπολιτάνικης πίτσας, φτιαγμένης με αγνά υλικά στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, φρέσκες σαλάτες, ορεκτικά που σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου και ζυμαρικά για κάθε γούστο: λαζάνια μπολονέζ, χειροποίητα gnocchi με κρέμα gorgonzola, παπαρδέλες ραγού αλλά και πιο πρωτότυποι συνδυασμοί, όπως ταλιονίνι με αβγοτάραχο Μεσολογγίου, φρέσκο αχινό και ξύσμα λεμονιού. Δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε στο μενού με τα επιδόρπια του "Cupola", ειδικά όταν υπάρχουν προτάσεις όπως όπως τo θεσπέσιο signature τιραμισού και η ευρηματική panna cotta με γλυκιά κολοκύθα.

Cupola ιταλικό εστιατόριο Παγκράτι

Tip: Για την απόλυτη ιταλική εμπειρία, διαλέξτε κάτι από τη φροντισμένη λίστα κρασιών ή τα signature aperitivo.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, www.cupola.gr, FB:Cupola, IG:@cupola_trattoria

"Osteria da Claudio": Το ιταλικό που μιλάει στην ψυχή

Osteria da claudio ιταλικό εστιατόριο Χαλάνδρι

Eπίσκεψη σε φιλόξενο ιταλικό σπίτι θυμίζει η εμπειρία στο "Osteria da Claudio", το κομψό ιταλικό εστιατόριο που εδώ και δεκαέξι χρόνια έχει αποκτήσει πιστό κοινό και δικαίως είναι από τα αγαπημένα στέκια όσων λατρεύουν την ιταλική κουζίνα. Από τη ζεστή ατμόσφαιρα και το φιλόξενο προσωπικό μέχρι τις φρέσκες πρώτες ύλες και τα ασύγκριτα ιταλικά πιάτα με την υπογραφή του σεφ Claudio Stanich, το εστιατόριο με έδρα το Χαλάνδρι είναι το όνειρο κάθε καλοφαγά. Δώστε προσοχή στα πιάτα ημέρας που εμπνέονται από τα προϊόντα της εποχής, όπως το αχνιστό σουφλέ με σύκα και κατσικίσιο τυρί ή το γεμιστό με κρέας ραβιόλι del Plin, όμως έχετε το νου σας στο μενού του μαυροπίνακα, που διαρκώς μας εκπλήσσει με τις προτάσεις του. Για φινάλε προτείνουμε το τιραμισού και την πανακότα.

Osteria da claudio ιταλικό εστιατόριο Χαλάνδρι

Tip: Ιταλικό γεύμα χωρίς κρασί δεν γίνεται – γι’ αυτό ρίξτε οπωσδήποτε μια ματιά στη λίστα με τα κρασιά και τα κοκτέιλ του "Osteria".

Κ. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, 2106834228, FB:OsteriaDaClaudio

"La Pasteria": Ιταλική κουζίνα παντού!

La pasteria ιταλικό εστιατόριο

Πριν ή μετά τα ψώνια ή το σινεμά, με το ταίρι σας ή με την οικογένεια, τα καταστήματα "La Pasteria" είναι ο προορισμός που θα αναβαθμίσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Το αποκαλόκαιρο επιβάλλει τραπεζάκια έξω, ενώ σε τυχόν ατασθαλίες του καιρού οι ατμοσφαιρικές σάλες προσφέρονται για cosy καταστάσεις.

Pasta lovers ενωθείτε, γιατί η Arrabbiata με πικάντικη κόκκινη σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και pepperoncino κολάζει –ακόμα και τους gluten free, αφού υπάρχει και η επιλογή με spaghetti χωρίς γλουτένη. Άχαστη επιλογή η Pasta alla Parmigiana Linguini µε λιωµένη παρµεζάνα και κρέµα γάλακτος,όχι μόνο για την υφή της, αλλά και επειδή είναι το µοναδικό πιάτο που ετοιµάζεταιστο τραπέζι σας! Αν η παρέα θέλει pizza, η ζύμη της ωριμάζει για 72 ώρες προτού ψηθεί και φιλοξενεί,όχι μόνο κλασικές συνταγές, αλλά και πιο σοφιστικέ, πως η Mascarpone e Prosciutto Affumicato με τυρί mascarpone, φρέσκια ντοµάτα και καπνιστό ζαµπόν. Τέλος, δεν λείπουν οι επιλογές σε κρέας ή ψάρι, στο εξίσου εντυπωσιακό menu Carne e Pesce. 

La pasteria ιταλικό εστιατόριο

Tip: Η γαστριμαργική εμπειρία πρέπει να συνοδευτεί και από το κατάλληλο επιδόρπιο: panna cotta, σε μια πρωτότυπη εκδοχή του διάσημου ιταλικού γλυκού φτιαγμένη με γιαούρτι και σιρόπι βύσσινο, αλλά και ένα από τα καλύτερα τιραμισού της πόλης.

www.lapasteria.gr, FB:La Pasteria, IG:lapasteria

"Dal Professore": Brand name στην ιταλική κουζίνα 

Dal Professore ιταλικό εστιατόριο Κηφισιά

Έχοντας εμβαθύνει στο ιταλικό γευστικό σύμπαν και ερευνώντας χρόνια τη μαγειρική παράδοση της "Μπότας" απ’ άκρη σ’ άκρη της, ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης κατάφερε να κάνει τη φινετσάτη τρατορία της Κηφισιάς σημείο αναφοράς για αυθεντική ιταλική κουζίνα. Η αγάπη του για τα αρώματα, την παράδοση και τις εκλεκτές πρώτες ύλες της γείτονος γράφεται σε απολαυστικά κεφάλαια που συνδυάζουν την αίγλη του κλασικού και τη φρεσκάδα των νέων ιδεών με την υπογραφή του "καθηγητή", η οποία αποτελεί πλέον και προσωπικό brand. Εκτός λοιπόν από το καθιερωμένο μενού, λόγοι επιστροφής είναι τα περισσότερα πιάτα ημέρας, αλλά και ένα νέο, value for money μενού "experience" πέντε σταδίων που προσφέρεται με κρασί σε τιμή-έκπληξη. Η "γεμιστή" παπαρδέλα με γκουαντσιάλε, σπαράγγια και μιμόζα αβγού, μια πικάντικη cacciucco alla livornese σε εκδοχή σούπας και pasta με αχινό, αλλά και το σουβλάκι πεσκανδρίτσας τυλιγμένο σε λαρδί και σερβιρισμένο με πίτα piadina romagnola αναμένεται να κάνουν θραύση!
 

Dal Professore ιταλικό εστιατόριο Κηφισιά

Tip: Το εξίσου δημοφιλές "Dal Professore" στη Νάξο ακολουθεί τις ίδιες στιβαρές αρχές ποιότητας, ενώ η σεζόν θα ξεκινά πλέον από τον Φεβρουάριο. 

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, 2106109988, dalprofessore.gr, FB:Dal Professore Athens,IG: @dalprofessore.kifissia

"Amici Miei Cucina Italiana": Η ιταλική κουζίνα πάει βόρεια 

Amici miei cucina italiana ιταλικό εστιατόριο Δροσιά

Ένας πολύ καλός λόγος να βρεθείτε στη Δροσιά είναι από μόνη της η εξοχική τρατορία που σε ένα ζεστό και κομψό περιβάλλον μας μεταφέρει με κάθε μπουκιά και πιο κοντά στη γειτονική χώρα. Ένας αυθεντικός προορισμός για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, το "Amici Miei Cucina Italiana" συγκεντρώνει στην κουζίνα του ζουμερές ντομάτες, αυθεντική μοτσαρέλα, φρέσκα ζυμαρικά και άλλες ποιοτικές πρώτες ύλες, τις οποίες μετουσιώνει μέσα από παραδοσιακές συνταγές σε εκλεκτές γεύσεις.

Στο νέο φθινοπωρινό μενού θα βρείτε χειροποίητες πίτσες με λεπτή ζύμη, όπως η Spianata με αρωματική σάλτσα ντομάτας,σαλάμι spianata, πιπεριά, κρεμμύδι και spicy honey ή η Mortadella με λευκή σάλτσα αρωματισμένη με θυμάρι, burrata, μορταδέλα, φιστίκι, baby ρόκα και λάδι τρούφας. Επιπλέον, εδώ παίζουν δυνατά στο τερέν των ζυμαρικών και των ριζότι, με άχαστα τα φετουτσίνι με ποικιλία θαλασσινών και τα νιόκι με τραγανή πανσέτα και αχλάδι, ενώ δεν λείπουν οι περιποιημένες κοπές κρέατος και τα πιάτα για vegetarians. 

Amici miei cucina italiana ιταλικό εστιατόριο Δροσιά

Tip: Μια περιποιημένη λίστα κρασιών θα ολοκληρώσει μοναδικά το γεύμα ή το δείπνο σας.

Στρατηγού Πετρίτη 7, Δροσιά, 2108136305,FB:Amici Restaurant, IG:amici_cucina

"The Amorous Project": Γαστρονομική ιστορία αγάπης

The Amorous project ιταλικό εστιατόριο Κηφισιά

Η Νέα Υόρκη των αρχών του 20ού αιώνα ενέπνευσε αισθητικά το ξεχωριστό εστιατόριο"The Amorous Project" στην Κηφισιά. Σε ένα χώρο με vintage διακόσμηση και industrial στοιχεία, η γαστρονομία συναντά την τέχνη με αποτέλεσμα μια μοναδική εμπειρία. Ο executive chef Δημήτρης Ριζογαλάς επιμελείται ένα μενού βασισμένο σε ποιοτικά υλικά, το οποίο συνδυάζει μεσογειακές γεύσεις με διεθνείς επιρροές.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τα πιο δημοφιλή πιάτα της κοσμοπολίτικης κουζίνας της Νέας Υόρκης, πάντα με τη γνωστή υγιεινή προσέγγιση του ομίλου nice n easy. Τα νιόκι με rib eye, σάλτσα γλυκοπατάτας, πούδρα γκουαντσιάλε και τηγανητή λαχανίδα, το burger Black Angus με βουβαλίσια μοτσαρέλα, προσούτο Πάρμας και μαγιονέζα τρούφας και το spaghetti alla chitarra με ραγού από hanger steak, καπνιστή πανσέτα και κρέμα μετσοβόνε είναι must,όπως και η πλούσια γκάμα από πίτσες με ποικιλία από προσεκτικά επιλεγμένες γαρνιτούρες. Επιπλέον, εδώ θα βρείτε και πολλές αξιόλογες επιλογές για vegans και χορτοφάγους. 

The Amorous project ιταλικό εστιατόριο Κηφισιά

Tip: Το μουσικό χαλί με ωραία jazz, lounge, international pop και upbeat ακούσματα, οι βραδιές με live μουσική και τα εμπνευσμένα κοκτέιλ συμπληρώνουν την εμπειρία.

Αγίου Δημητρίου 8. Κηφισιά, 2108089890, theamorousproject.comFB:The Amorous Project, IG:@theamorousproject_

"Frankie": Αυθεντική ιταλική κουζίνα

Frankie ιταλικό εστιατόριο Κολωνάκι

H εμπειρία και η αυθεντικότητα της ιταλικής κουζίνας μεταφέρονται σε μοντέρνα βερσιόν σε μια αθηναϊκή "μικρή Ιταλία" με ρουστίκ αέρα αλλά σύγχρονη γευστική προσέγγιση. Τα φρέσκα τοπικά υλικά και η farm-to-table φιλοσοφία συνθέτουν ένα πλούσιο γευστικό σενάριο που ακολουθεί την υγιεινή διατροφική προσέγγιση του ομίλου nice n easy μεταφρασμένη σε πιάτα φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, αλλά και gluten free και lactose free επιλογές.

Οι πίτσες που ζυμώνονται καθημερινά ψήνονται σε ξυλόφουρνο, ενώ οι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες pinsas φτιάχνονται από ζυμάρι μακράς ωρίμανσης και νοστιμίζουν με ποικιλία από γαρνιτούρες όπως mozzarella, φρέσκια bufala, πάστα τρούφας, μανιτάρια, καπνιστή pancetta, σαλάμι spianata, prosciutto. Φρέσκα spaghetti, linguine, pappardelle, tagliatelle και βιολογικές πένες χωρίς γλουτένη είναι πρωταγωνιστές ενός πλούσιου συνταγολογίου, ενώ στο μενού θα βρείτε και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από προτάσεις για brunch.

Frankie ιταλικό εστιατόριο Κολωνάκι

Tip: Οι επιλογές του vegan μενού είναι προσεκτικά μελετημένες με προτάσεις όπως το ριζότο με μανιτάρια, το steak κουνουπιδιού και η μεσογειακή πίτσα, που έχουν ενδιαφέρον ακόμα και αν δεν είστε vegan. 

Σκουφά 42 & Ομήρου, Κολωνάκι, 2103647052, www. frankierestaurant.gr, FB:FrankieIG:@frankie.restaurant

"Sole Giaguaro Αθήνα": Βέρο ιταλικό εστιατόριο στην καρδιά των Πετραλώνων

Sole Giaguaro ιταλικό εστιατόριο Πετράλωνα

Λίγους μήνες πριν, η δημοφιλής ιστοσελίδα Time Out συμπεριέλαβε την οδό Τρώων στη λίστα της με τους πιο κουλ δρόμους του κόσμου. Από όλα όσα που παίζουν εκεί –και ανέδειξαν την Τρώων σε hot προορισμό παγκοσμίως–, μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι ένα δείπνο στο "Sole Giaguaro". Το εστιατόριο του γνωστού από το "MasterChef" Τζιοβάνι Σκαράτζι είναι εκεί για να προσφέρει αυθεντική γεύση Ιταλίας με ένα μοντέρνο, fusion τουίστ. Μέσα στην ανοιχτή κουζίνα του χώρου, στον οποίο δίνουν χαρακτήρα το κομψό design κι οι αποχρώσεις του ξύλου, οι ποιοτικές πρώτες ύλες συναντούν τις πρωτοποριακές τεχνικές και την εμπειρία του σεφ-πατρόν Σκαράτζι.

Την όρεξη ανοίγει το καλάθι με τα τρία χειροποίητα ψωμιά: προζυμένιο, φοκάτσια Απουλίας και μπριός. Φυσικά, από το μενού, το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε εποχή και τα προϊόντα της, δεν λείπουν τα ζυμαρικά, τόσο ξηρά όσο και φρέσκα, όπως τα άψογα καπελέτι με φρέσκα θαλασσινά και σάλτσα μπουγιαμπέσα. Επιπλέον, μην παραλείψετε να τσεκάρετε τις κρεατο-νοστιμιές, όπως η χοιρινή πορκέτα με ψητό λάχανο, βινεγκρέτ  με horseradish και πουρέ καραμελωμένου μήλου, καθώς και τα φρέσκα ψάρια ημέρας. Τέλος, όσον αφορά το κρασί, οι καλύτερες επιλογές του ιταλικού αμπελώνα συνοδεύουν κάθε γεύμα. 

Sole Giaguaro ιταλικό εστιατόριο Πετράλωνα

Tip: Ο γλυκός επίλογος γράφεται με το "Ω να choux", ένα τιραμισού-έκπληξη που μάλλον θα σας κάνει να αναφωνήσετε την ονομασία του στην πρώτη μπουκιά..

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα, 2103478008, solegiaguaro.gr, FB:Sole Giaguaro Athens Italian dining house, IG:@solegiaguaroathens

"Vitello": Μια αυθεντική ρωμαϊκή τρατορία στο Φάληρο

Vitelllo ιταλικό εστιατόριο Φάληρο

H νέα σεζόν έφερε αέρα ανανέωσης σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά σποτ της πόλης, που πλέον μας δίνει την αφορμή να το επισκεφτούμε κάθε στιγμή της ημέρας. All-time classic πρωινά, όπως τα αβγά benedict, διανθίζονται με αυθεντικά ιταλικά αλλαντικά, τυριά και άλλα προϊόντα, τα οποία συνθέτουν ένα πλούσιο à la carte brunch menu. Συνεχίζοντας το νόστιμο πρόγραμμα, το "Vitello" σερβίρει γνήσιες γεύσεις της "Μπότας" με σπιτική φροντίδα τόσο στην ατμοσφαιρική σάλα όσο και στην καταπράσινη αυλή του. Τα ευφάνταστα antipasti, τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, αλλά και η λαχταριστή πίτσα με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης μιλούν άπταιστα ιταλικά, όπως και τα πληθωρικά κυρίως: τα χοιρινά φιλέτα με μανιτάρια, γλυκό κρασί marsala και μασκαρπόνε, η αυθεντική Cotoletta και αρκετά άλλα. 

Vitelllo ιταλικό εστιατόριο Φάληρο

Tip: Ένα υπερσοκολατένιο semifreddo με σάλτσα από κόκκινα φρούτα και καραμελωμένα φουντούκια ή η τάρτα μήλου με καβουρδισμένο κουκουνάρι, σταφίδες, crumble κανέλας και παγωτό βανίλια είναι ο ιδανικός επίλογος μιας επίσκεψης στο "Vitello".

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο, 2109403333, vitellorestaurant.gr, FB: Vitello,IG:vitello.trattoria

"Le Pizze San Gennaro": Η παράδοση της Νάπολης στη Νέα Σμύρνη

Le Pizze Di San Gennaro ιταλικό εστιατόριο Νέα Σμύρνη

Bαφτισμένη με το όνομα του Σαν Τζενάρο, πολιούχου της Νάπολης, η pizzeria της Νέας Σμύρνης ψήνει απολαυστικές ναπολιτάνικες πίτσες, άψογα αρτυμένες με τα καπνιστά αρώματα του ξυλόφουρνου. Στον οικείο χώρο που θυμίζει Ιταλία, ο έμπειρος pizzaiolo ξεφουρνίζει πίτσες με λεπτή μαλακιά ζύμη που ωριμάζει 24 ώρες, με ποικιλία από ιταλικά toppings, σε τουλάχιστον δέκα εκδοχές, ενώ καθημερινά ετοιμάζει γλυκά και πιάτα ημέρας, όλα με υλικά που έρχονται από τη γείτονο, εμπλουτίζοντας τους λόγους επιστροφής μας.

Στο περιεκτικό μενού που επιμελείται ο Ιταλός Σεφ από την Απουλία Andrea Tenore, οι σαλάτες και τα ορεκτικά είναι μετρημένα αλλά αξιόλογα, οπότε μην τα προσπεράσετε. Η pizza Margherita είναι η star ενός γευστικού καστ με συμπρωταγωνίστριες την Diego με σάλτσα ντομάτας από ντοματίνια San Marzano, μοτσαρέλα, προσούτο Parma και παρμεζάνα ή την Pistadella με βουβαλίσια μοτσαρέλα, μορταδέλα και κρέμα από πέστο φιστικιού. Αν προτιμάτε τα calzone, το Ripieno, με ρικότα, ναπολιτάνικο σαλάμι και μοτσαρέλα, είναι ό,τι πρέπει!

Le Pizze Di San Gennaro ιταλικό εστιατόριο Νέα Σμύρνη

Tip: Την εμπειρία αλά ιταλικά ολοκληρώνουν ένα limoncello ή ένα Amaro del capo μετά το εξαιρετικό τιραμισού.

Εύξεινου Πόντου 172, Νέα Σμύρνη, 2109339127, lepizze.gr,FB: Le Pizze di San 
Gennaro
,IG:lepizzedisangennar

"Rusticana": Το Περιστέρι μιλάει ιταλικά

Rusticana ιταλικό εστιατόριο Περιστέρι

Στο "Rusticana", το φαγητό είναι μια ουσιώδης πράξη ευθύνης, συνυφασμένη με τα ήθη και τις αξίες του ιδιοκτήτη. Εδώ και τριάντα χρόνια, το εστιατόριο συνεργάζεται με τους πιο έμπιστους παραγωγούς και χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρώτες ύλες για τη δημιουργία των νόστιμων πιάτων που σερβίρει. Τυριά και αλλαντικά από την Ιταλία, φρέσκα κρέατα κορυφαίας ποιότητας, παραδοσιακά λουκάνικα της οικογένειας Οικονομάκος, ολόφρεσκα λαχανικά, σάλτσες Ιταλίας Greci και ζυμαρικά La Molisana - οι συνταγές του "Rusticana" είναι ένα ταξίδι στη γείτονα χώρα. Η μεγάλη ποικιλία από πίτσες και πιάτα ζυμαρικών βρίσκεται στα τοπ των επιλογών μας, όμως ξεχωρίζουν το μοσχαρίσιο T-bone"Φιορεντίνα" με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος με παρμεζάνα και το κριθαρότο "Nostro Orzo" με μασκαρπόνε. Επιπλέον, το μενού είναι διαθέσιμο για delivery.

Rusticana ιταλικό εστιατόριο Περιστέρι

Tip: Επιλέξτε το ασύγκριτο τιραμισού για ένα γλυκό τελείωμα.

Μεσολογγίου 84 & Λυσίου 1, Περιστέρι, 2105767467, FB: Rusticana PeristeriIG: rusticana

"Dal Professore Gastro bar": Fine drinking αλά ιταλικά

Dal Professore Gastro bar ιταλικό εστιατόριο Κέντρο

Μετά τα "Dal Professore" της Κηφισιάς και Νάξου, η νέα προσθήκη στο παλμαρέ του "προφέσορα" Νίκου Δημητροκάλη είναι ένα πόστο στην Πραξιτέλους με δυνατή μπάρα, γουστόζικα πιάτα για brunch, μεσημεριανό και after office συναντήσεις και "cena spettacolo" (δείπνο με θέαμα). Στο καλλιτεχνικό μιξάζ του "ευ πίνειν" τα σέικερ παίρνουν φωτιά, με τον Γιώργο Καραβάνα στην επιμέλεια μιας πολύ προσεγμένης κάρτας συνοδευόμενης από ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μενού με προτάσεις που μιλούν άπταιστα ιταλικά. Ποικιλία από stuzzichini (τα ιταλικά tapas), focaccia με signature ζυμάρι και vitello tonnato σε μπουκιές, τριλογία από arancini, gnocco fritto, φαμόζες μακαρονάδες σε παραλλαγές και premium κοπές στη σχάρα. Πλαισιωμένα από μουσικές από DJ set σε easy going αλλά και party ατμόσφαιρα, στηρίζουν ένα concept που δίνει μεν έμφαση στην μπάρα, αποτελεί δε εξέλιξη ενός brand με στιβαρή γευστική στόφα.

Dal Professore Gastro bar ιταλικό εστιατόριο Κέντρο

Tip: Τα πιάτα ημέρας είναι ξεχωριστό κεφάλαιο, με τα ραγού κάθε λογής να παίζουν 
δυνατά σε γεύσεις με κυρίαρχο το γήινο στοιχείο.

Πραξιτέλους 14, κέντρο, 6949201694, IG:dalprofessore.gastroba

"Zeas Pizza Αθήνα": Πίτσα με πενήντα χρόνια ιστορίας

Zeas Pizza ιταλικό εστιατόριο Νέα Σμύρνη

Στη "Zeas Pizza" θα βρεις το γνωστό έδεσμα, όπως το έχουμε αγαπήσει: Αυτή είναι, άλλωστε, η αποστολή της πιτσαρίας από το 1973, όταν πρωτοξεκίνησε. Στον ζεστό χώρο της στη Νέα Σμύρνη, μπορείς να απολαύσεις λαχταριστούς γευστικούς συνδυασμούς, που παρασκευάζονται με μαστοριά και αγνά υλικά. Για αρχή, ξεκίνα με τα σκορδόψωμα (σε όποια από τις τρεις παραλλαγές τραβάει η όρεξή σου: με γκούντα, φέτα-ντομάτα ή φέτα σουτζούκι), αλλά και τα πλούσια μανιτάρια à la crème. Συνόδεψε το γεύμα σου με μια σαλάτα εποχής ή του Καίσαρα –πρόσφατα προσέθεσαν και μία με κινόα όποιον ψάχνει κάτι χορτοφαγικό– και ύστερα αφοσιώσου στις σταρ του γεύματος: τις πίτσες.

Στο μενού θα  βρεις μια ευρεία γκάμα που κυμαίνεται από τα κλασικά κι αγαπημένα (μαργαρίτα, special, 4 τυριά) μέχρι και πιο "αμφιλεγόμενα", όπως η πίτσα με ανανά. Λιχούδικες επιλογές είναι η μπολονέζ, αλλά και η BBQ με κοτόπουλο, ενώ η vegetarian και η light ‘n tasty με γαλοπούλα-μανιτάρια προσφέρονται για πιο ανάλαφρες ορέξεις.Φυσικά, εδώ θα βρεις και ζυμαρικά, ενώ, το φινάλε γράφει το choco calzone. 

Zeas Pizza ιταλικό εστιατόριο Νέα Σμύρνη

Tip: Αν είσαι σε διάθεση να πειραματιστείς λιγάκι, δοκίμασε δύο τουίστ στα φαγητά του καταλόγου: αντί για πίτσα, παράγγειλε καλτσόνε και τα μακαρόνια ζήτα τα σε εκδοχή φούρνου.

Αιγαίου & Βιζυηνού 2-4, Νέα Σμύρνη, 2109333335, FB:Zeas Pizza,IG:@zeaspizza_neasmirni

"P3-Pizza Pasta Piazza": Κάθε μπουκιά και μια νέα γευστική περιπέτεια

P3 -Pizza pasata piazza ιταλικό εστιατόριο Αθήνα

Δεν υπάρχει τίποτα ιδανικότερο από μια λαχταριστή pizza σε μια όμορφη αθηναϊκή πλατεία, την οποία απολαμβάνεις με καλή παρέα. Αρκεί, λοιπόν, να φροντίσεις μόνο για το τρίτο σκέλος και το "P3" αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα. Έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία Υμηττού το 2019 και από τότε στηρίζει την επιτυχία του στο λιτό αλλά περιεκτικό τρίπτυχο pizza, pasta, piazza. Στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, που είναι ο πυλώνας της κουζίνας του, ψήνεται αυθεντική ιταλική πίτσα με ελληνική φινέτσα, φτιαγμένη με χειροποίητο προζύμι ωρίμανσης τουλάχιστον 48 ωρών και αγνά υλικά.

Κάθε πίτσα ετοιμάζεται κατόπιν παραγγελίας και σερβίρεται στο τραπέζι σου απολαυστικά τραγανή και καπνιστή με αρώματα από ελιές και οξιές. Εκτός από τη "βασίλισσα" του comfort food, το "P3" προσφέρει πληθώρα ιταλικών εδεσμάτων, όπως εκλεκτή πάστα και ριζότο για τους φανατικούς μακαρονάδες, μοναδικές σαλάτες με κορυφαία τυριά και φρέσκα λαχανικά, αλλά και κυρίως πιάτα με κοτόπουλο και Black Angus μοσχάρι για τους κρεατολάγνους, ενώ δεν λείπουν οι vegan επιλογές. 

P3 -Pizza pasata piazza ιταλικό εστιατόριο Αθήνα

Tip: Το "P3", εκτός από το κεντρικό εστιατόριο του Υμηττού, έχει επεκταθεί και σε τρία νέα καταστήματα, που εξυπηρετούν delivery και βρίσκονται στην Κατεχάκη, την Αγία Παρασκευή και τη Γλυφάδα.

Πλατεία Υμηττού 15, Υμηττός, 2107610510, www.p3pizza.gr, FB:P3 • Pizza Pasta PiazzaIG:@p3.pizz

"Tropical Pizza": Η εξωτική πλευρά της Ιταλίας

Tropical pizza ιταλικό εστιατόριο Πολύγωνο

Eδώ και 25 χρόνια, η οικογενειακή επιχείρηση "Tropical Pizza" έχει αφιερωθεί στην τέχνη της ιταλικής πίτσας, στην οποία χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερα υλικά, προκειμένου να μιμηθεί τις αυθεντικές γεύσεις της γείτονος. Το φιλόξενο στέκι στο Πολύγωνο είναι ανοιχτό καθημερινά και προσφέρει στους πελάτες του και την επιλογή του delivery (με λαχταριστές προσφορές, ιδανικές για παρέες και οικογένειες).

Ξεφυλλίζοντας το εκτενές μενού, θα ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία από πίτσες, ψημένες σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο: από τις κλασικές Μαργαρίτα και Σπέσιαλ μέχρι πιο αναπάντεχους συνδυασμούς, όπως η Scampi με γαρίδες και κρεμμύδι, αλλά και σπεσιαλιτέ του μαγαζιού σαν την ομώνυμη Tropical. Σημειώστε ότι όλες μπορούν να γίνουν και σκεπαστές ή με λεπτή ζύμη. Επιπλέον, η "Tropical Pizza" σερβίρει επίσης νοστιμότατα κρεατικά, από κοτόπουλα, σνίτσελ και μπριζόλες μέχρι σκαλοπίνια με διάφορες δελεαστικές επιλογές σε σάλτσες. Η ελληνική επιρροή δεν λείπει από το μενού, καθώς εδώ θα βρείτε και το πατροπαράδοτο τυλιχτό, σκεπαστές και χορταστικές μερίδες της αρέσκειάς σας.

Tropical pizza ιταλικό εστιατόριο Πολύγωνο

Tip: Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις νόστιμες κρέπες της "Tropical" –αλμυρές ή γλυκές–επιλέγοντας τα υλικά της προτίμησής σας.

Μητροπέτροβα 15, Πολύγωνο, 2106400335, www.tropicalpizza.gr, FB:Tropical PizzaIG:@tropical.polygono

"Willy’s": Με ιστορία από τα διαχρονικά 80s

Willy' s ιταλικό εστιατόριο Καλλιθέα

Το ιδιαίτερα δημοφιλές στέκι της Καλλιθέας, που μετρά περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, ποντάρει σταθερά στην εγκάρδια φιλοξενία και την comfort νοστιμιά. Αν και οι πλούσιες σαλάτες και τα κλασικά ορεκτικά του μενού είναι δύσκολο να προσπεραστούν, η προσοχή πέφτει μοιραία στη μακρά λίστα συνδυασμών της γνήσιας ιταλικής πίτσας του "Willy’s". Το ίδιο δυνατή μπάλα, όμως, παίζουν και οι πληθωρικές μακαρονάδες που ακολουθούν την ίδια λογική: αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, ποιοτικές πρώτες ύλες και πλούσιες μερίδες με μαμαδίσια φροντίδα. Τα πρωτεία εδώ κρατάνε τα χειροποίητα ραβιόλια με την τυρένια γέμιση, αλλά και τα ζυμαρικά Tenessee. Πέρα όμως από τη δεξιοτεχνία του στις ιταλικές σπεσιαλιτέ, το "Willy’s" φημίζεται και για το ζουμερό μπιφτέκι του, με το burger να είναι ένα από τα all-time φαβορί του μενού του. 

Willy' s ιταλικό εστιατόριο καλλιθέα

Tip: Από τα σπιτικά επιδόρπια ξεχωρίζουν το χειροποίητο παγωτό και η βελούδινη πανακότα με μαστίχα Χίου.

Δημοσθένους 54 & Αγ. Πάντων, Καλλιθέα, 2109587891, www.willys.gr, FB:Willy's, IG:@willys_place

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Βαλαωρίτου 15, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Β. Κατράκη 6, πλ. Μπιζανίου, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Κων/νου Παλαιολόγου 15, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Κυριαζή 40 & Κασσαβέτη 10, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Αγ. Ιωάννου 19, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Osteria Da Claudio

Κ. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Willy's

Δημοσθένους 54 & Αγ. Πάντων, Καλλιθέα
  • Ethnic κουζίνες

Alpino Cucina Italiana

Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1 (έναντι Μαρίνας Φλοίσβου), Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Alpino Cucina Italiana

Παπανικολή 66, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Ovio

Απόλλωνος 4, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Amici Miei

Στρατηγού Πετρίτη 7, Δροσιά
  • Ethnic κουζίνες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Amorous

Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Vitello

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Sole Giaguaro Athens

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Zeas pizza

Αιγαίου & Βιζυηνού 2-4, Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Alpino Cucina Italiana

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο
  • Ethnic κουζίνες

Pizze di San Gennaro (Le)

Ευξείνου Πόντου 172, Νέα Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

P 3

Πλ. Υμηττού 15, Υμηττός
  • Ethnic κουζίνες

Rusticana

Μεσολογγίου 84 & Λυσίου 1, Περσιτέρι
  • Ethnic κουζίνες

I Frati

Αργυροπούλου 7, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Dal Professore Gastro Bar

Πραξιτέλους 14, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Αορίτης" στην εποχή της ταβέρνας

Το εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη κρατά το όνομα αλλά προσεγγίζει πιο σφαιρικά πια τη γεύση της παράδοσης. Πάντοτε όμως, με την ίδια νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/10/2024

"Penthouse 21": Φροντισμένη κουζίνα και μοναδική θέα στα ψηλά του "President"

Το εμβληματικό αθηναϊκό τοπόσημο φρεσκάρει με ωραίο τρόπο τη γευστική του πρόταση και τη γαρνίρει με μία αφ' υψηλού οπτική της πόλης.

"Η ελιά είναι Delacroix": Μία διαφορετική γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον Αριστοτέλη Μέγκουλα

Ο βραβευμένος σεφ μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ελαιόλαδου, στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή.

Νέες γαστρονομικές περιπέτειες στο "ΒÓTOXE Athens"

Το club restaurant με την κοσμοπολίτικη αύρα που αποτέλεσε μια από τις πιο hot αθηναϊκές αφίξεις του 2024 υποδέχεται δυναμικά τη νέα σεζόν.

Είναι το "παιδικό φαγητό" η νέα haute cuisine; Και τι σχέση έχει με τους kidults, τους ενήλικες-παιδιά;

'Οταν η γαστρονομική σκηνή συναντά το μήνυμα της πολιτιστικής βιομηχανίας "μείνε παιδί για πάντα".

Πού τρώμε στη Γλυφάδα;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στη Γλυφάδα περιλαμβάνει επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο, από μεξικάνικα στέκια και χαλαρά all-day spots μέχρι μοντέρνα μπιστρό και αγαπημένα burger joints.

5 σημεία για top κρουασάν στην Αθήνα

Αποθέωση της βουτυράτης ζύμης και των εθιστικών γεμισμάτων στις παρακάτω αθηναϊκές πινέζες.