Από αυθεντική ιταλική κουζίνα μέχρι βραβευμένα θαλασσινά, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις εστιατορίων στο Μικρολίμανο που θα ενθουσιάσουν με τις γεύσεις και την ατμόσφαιρά τους.
Alpino Cucina Italiana
Το τρίτο κατάστημα του ιταλικού εστιατορίου, μετά το ιστορικό πόστο στο Χαλάνδρι και το δεύτερο στο Παλαιό Φάληρο, στην καρδιά του Μικρολίμανου, σερβίρει κλασικές και πιο σύγχρονες εκδοχές της ιταλικής κουζίνας.
Ζέφυρος
Είναι κλασική περίπτωση. Το ψαρο-στόρι, που σ' αυτό το εστιατόριο του Μικρολίμανου γράφεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα, ξεπερνάει τα ογδόντα χρόνια. Φρέσκο ψάρι, ποικιλία σε μεζέδες και όστρακα σερβίρονται στα λευκοστρωμμένα τραπέζια ενός ξύλινου ντεκ που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου έτοιμου για ταξίδι.
Παπαϊωάννου
Ναυαρχίδα της αυτοκρατορίας του Γιώργου Παπαϊωάννου, διάσημου για την ικανότητά του να συλλέγει μόνο κορυφαίας ποιότητας θαλασσινούς θησαυρούς στις κουζίνες του, το εστιατόριο του Μικρολίμανου εκπέμπει αρχοντιά και κομψότητα ήδη από τη μινιμαλιστική, ντυμένη σε λευκά λινά σάλα του. Τη φινέτσα αυτήν αντανακλούν και τα πιάτα του, με ψησταριά και τηγάνι να ανεβάζουν την ψαροφαγική απόλαυση σε άλλο επίπεδο, αλλά και μαγειρευτά, όπως οι αχνιστές καραβιδοουρές, οι ροφομακαρονάδες και τα κριθαρότα θαλασσινών, να ακολουθούν κατά πόδας.
Varoulko Seaside
Σημείο-σταθμός της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το θρυλικό πια εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με αρχικαπετάνιο τον Λευτέρη Λαζάρου και δίπλα του τον Κομνηνό Μουφλουζέλη στην κουζίνα και τον εξαιρετικό Θοδωρή Μωυσίδη στα επιδόρπια. Πιάτα-ωδή στην ντόπια θαλασσογραφία, με μοντέρνα αισθητική και πάντοτε κορυφαία πρώτη ύλη. Η διαχρονικότητά του επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς βραβεύσεις με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στο Μικρολίμανο στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.