Πού τρώμε στο Μικρολίμανο;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Μικρολίμανο περιλαμβάνει επιλογές από γνήσιες ιταλικές γεύσεις μέχρι εξαιρετικά θαλασσινά.

Varoulko Seaside Ελληνική κουζίνα Μικρολίμανο

Από αυθεντική ιταλική κουζίνα μέχρι βραβευμένα θαλασσινά, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις εστιατορίων στο Μικρολίμανο που θα ενθουσιάσουν με τις γεύσεις και την ατμόσφαιρά τους.

Alpino Cucina Italiana

Alpino Cucina Italiana

Το τρίτο κατάστημα του ιταλικού εστιατορίου, μετά το ιστορικό πόστο στο Χαλάνδρι και το δεύτερο στο Παλαιό Φάληρο, στην καρδιά του Μικρολίμανου, σερβίρει κλασικές και πιο σύγχρονες εκδοχές της ιταλικής κουζίνας.

Ζέφυρος

Ζέφυρος

Είναι κλασική περίπτωση. Το ψαρο-στόρι, που σ' αυτό το εστιατόριο του Μικρολίμανου γράφεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα, ξεπερνάει τα ογδόντα χρόνια. Φρέσκο ψάρι, ποικιλία σε μεζέδες και όστρακα σερβίρονται στα λευκοστρωμμένα τραπέζια ενός ξύλινου ντεκ που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου έτοιμου για ταξίδι.

Παπαϊωάννου

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Παπαϊωάννου

Ναυαρχίδα της αυτοκρατορίας του Γιώργου Παπαϊωάννου, διάσημου για την ικανότητά του να συλλέγει μόνο κορυφαίας ποιότητας θαλασσινούς θησαυρούς στις κουζίνες του, το εστιατόριο του Μικρολίμανου εκπέμπει αρχοντιά και κομψότητα ήδη από τη μινιμαλιστική, ντυμένη σε λευκά λινά σάλα του. Τη φινέτσα αυτήν αντανακλούν και τα πιάτα του, με ψησταριά και τηγάνι να ανεβάζουν την ψαροφαγική απόλαυση σε άλλο επίπεδο, αλλά και μαγειρευτά, όπως οι αχνιστές καραβιδοουρές, οι ροφομακαρονάδες και τα κριθαρότα θαλασσινών, να ακολουθούν κατά πόδας.

Varoulko Seaside

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Varoulko Seaside

Σημείο-σταθμός της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το θρυλικό πια εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με αρχικαπετάνιο τον Λευτέρη Λαζάρου και δίπλα του τον Κομνηνό Μουφλουζέλη στην κουζίνα και τον εξαιρετικό Θοδωρή Μωυσίδη στα επιδόρπια. Πιάτα-ωδή στην ντόπια θαλασσογραφία, με μοντέρνα αισθητική και πάντοτε κορυφαία πρώτη ύλη. Η διαχρονικότητά του επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς βραβεύσεις με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στο Μικρολίμανο στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Alpino Cucina Italiana

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώει (σοβαρά) burgers η Αθήνα

Εκείνα ακριβώς τα μέρη που κάνουν την Αθήνα... Burger Fest, κάθε μέρα, σε μία updated λίστα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/10/2024

Last order για τις φετινές Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας

Έχεις κανονίσει για απόψε; Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου.

Το Παγκράτι σε degu: 10 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Από φινετσάτο street food και μερακλήδικες ταβέρνες, μέχρι ελληνόστροφη bistronomie και προχωρημένη haute cuisine, το Παγκράτι είναι μια από τις πιο νόστιμες γειτονιές της Αθήνας, κι αυτό εδώ το degu των εστιατορίων αναφοράς της, θα σας δώσουν ολοκληρωμένη τη γεύση του σε 10 στάσεις.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: τελευταία ευκαιρία για γευστική απόδραση στις γαστρονομικές αυλές των Αθηνών

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Νίκος Λειβαδιάς και Bertrand Valegeas σε four hands dinner στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino"

Οι δύο βραβευμένοι σεφ συνυπογράφουν το τελευταίο 'Starry Night' στο "The Private Kitchen", στις 11 Οκτωβρίου.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Η ελληνική κουζίνα γιορτάζει παρά θιν’αλός

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδανική αφορμή για να χαρούμε μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες πλάι στη θάλασσα.