Παραδοσιακές γεύσεις, vegan κοπές και βραβευμένα εστιατόρια σε 5 στάσεις στα Εξάρχεια

Από cozy γειτονικά ταβερνάκια μέχρι μοντέρνα vegan στέκια, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Εξάρχεια έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

Ο Πρίγκιπας στα Εξάρχεια

Από cozy γειτονικά ταβερνάκια μέχρι μοντέρνα vegan στέκια, ακολουθούν πέντε προτάσεις εστιατορίων στα Εξάρχεια που αξίζει να επισκεφθείτε, με γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και την τοπική κουλτούρα.

Άμα Λάχει

Περνώντας την αυλόπορτα και κατεβαίνοντας τα σκαλιά από την Καλλιδρομίου, σε τυλίγει η αύρα της πλακόστρωτης αυλής με τις λεμονιές, τις μπουκαμβίλιες και τα γεράνια. Το "Άμα Λάχει", το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, κρατάει χαρακτήρα "γειτονιάς" και τέμπο ελληνικό στην κουζίνα του. Στον κατάλογό του θα συναντήσετε πληθώρα από μεζεδάκια, κρεατικά και θαλασσινά.

Cookoomela Grill

Cookoomela Grill

Στo vegan σουβλατζίδικo του κέντρου, αντί για χοιρινά και κοτόπουλα, ψήνουν και τυλίγουν σε πίτα μανιτάρια. Πέρα από το γύρο μανιταριών σε δύο διαφορετικές εκδοχές, μπορείς να επιλέξεις και κεμπάπ από φακή, που συνδυάζεται με κρεμώδες τυρί φτιαγμένο από αμύγδαλο, σάλτσα ντομάτας και σαλάτα.

Pharaoh

Το εστιατόριο Pharaoh στα Εξάρχεια_1

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και οι κρητικές καταβολές του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη βρίσκουν στέγη σε έναν χώρο εμπνευσμένο από τα ταξίδια των Φώτη Βαλλάτου, Πέρυ Παναγιωτακόπουλου και Δημήτρη Πλατανιά, που συμπληρώνουν το κουαρτέτο των ιδιοκτητών, συνθέτοντας μια πρόταση εξόδου που αγαπήθηκε κεραυνοβόλα από το trend setting κοινό της πόλης. Εδώ η εξαιρετική πρώτη ύλη μαγειρεύεται αποκλειστικά με φωτιά (ξυλόφουρνος, μασίνα, σχάρα), και συνοδεύεται από μεγάλη γκάμα φυσικών κρασιών, ενώ τη μουσική επένδυση προσφέρουν εκλεκτικά DJ sets κυρίως με βινύλια. Το εστιατόριο έχει βραβευτεί με τη διάκριση Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Πρίγκιπας

Πρίγκιπας

Σουβλάκια με ονομασία προέλευσης, αλλά και προχωρημένες ντελικατέτσες με βορειοελλαδίτικη αναφορά σερβίρει το "προχώ" σουβλατζίδικο των Εξαρχείων, όπου βουβάλια Κερκίνης, κεμπάπια Φλώρινας και μαύροι χοίροι Τριχωνίδας, αλλά και πέστροφες Λούρου ή χέλια Τριχωνίδας τυλίγονται σε αφράτες πίτες ή έρχονται σε μερίδες με… πριγκιπική χάρη.

Talking Breads

Talking Breads τώρα και στον Χολαργό 5

Παίζει με το όνομα των Talking Heads, πάνω από την κουζίνα γράφει με κόκκινο νέον "Burning down the house", αλλά αντί για τον David Byrne, σε αυτό το streetfood στέκι που δημιούργησε ο Μανώλης Κωνιωτάκης, ο πρώην ιδιοκτήτης του "Freud Oriental", παρέα με τον σεφ Χρήστο Τάχια, τραγουδάει το… ζυμάρι. Σάντουιτς με χειροποίητο butterbread, μπέργκερ με επίσης χειροποίητο μπριός, σαλάτες και pizza rolls.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στα Εξάρχεια στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Talking Breads

Σπ. Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Cookoomela Grill

Θεμιστοκλέους 43, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Πρίγκιπας

Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
20/12/2024

Στην Trattoria Marika και τις γιορτές

Με festive διάθεση και νέα πιάτα υποδέχεται το κοινό το ιταλιάνικο χιτ του Χαλανδρίου.

Λαμπερές γιορτές στο "Bungalow 7" στα Αστέρια Γλυφάδας

Πιστό στην πορεία που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, το "Bangalow 7" φέρνει τη μαγεία των ημερών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ρεβεγιόν με εκλεκτές γεύσεις από την Aria

Τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμη πιο απολαυστικά με τις νέες γευστικές προτάσεις της Aria.

Sense: Η μαγεία των γιορτών με θέα την Ακρόπολη

Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", την περίοδο των γιορτών ετοιμάζει γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

"Colonial": Γιορτινά και cosy στα νότια

Δύο εκλεκτά μενού για την περίοδο των γιορτών μάς περιμένουν στο γλυφαδιώτικο στέκι.

Psarlou: Ωδή στην κλασική ψαροφαγία που δε γνωρίζει ηλικία

Πως η "Psarlou", το νέο ψαροφαγικό εστιατόριο των βορείων προαστείων καταφέρνει να γίνει κλασικό, μετρώντας μόνο μερικές εβδομάδες ζωής;