13 χρόνια "Botrini's" με εορταστικό μενού και Riesling

Το γαστρονομικό ινστιτούτο του Έκτορα Μποτρίνι σβήνει 13 κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει αναλόγως.

13 χρόνια 'Botrini's' με εορταστικό μενού και Riesling

Το εστιατόριο "Botrini's" αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του 'Έκτορα Μποτρίνι, που επιθυμούσε να μοιραστεί τις χαρές της ζωής σε ένα κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Η δημιουργία του εστιατορίου του όμως πέτυχε πολλά παραπάνω, φτάνοντας μέχρι το υψηλότερο επίπεδο -όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι συνεχόμενες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και από τον οδηγό Michelin- πάντοτε με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών.

Κρατώντας πάντοτε ως οδηγό τα χαμόγελα, τις χαρές, τις γνωριμίες, τα νόστιμα φαγητά, τα ωραία κρασιά και τις δικές φωνές όλων εκείνων που βρέθηκαν υπό οποιοδήποτε πόστο ή ρόλο στην κομψή σάλα ή το δροσερό κήπο του Χαλανδρίου, το "Botrini’s" παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου μια σύζευξη υψηλής γαστρονομίας και οίνου, μέσω ενός επετειακού δείπνου με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας που θα περιλαμβάνει κάποια από τα διαχρονικά πιάτα του εστιατορίου και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη.

Τα πιάτα θα συνοδεύονται από γερμανικά Rieslings του οινοποιείου Eva Fricke σε μια εξερεύνηση της ευρείας, πολυσχιδούς και πληθωρικής ποικιλίας που τυγχάνει να είναι και η αγαπημένη των οινοχόων ανά τον κόσμο.

Μία ημέρα πριν (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 16.30) θα παρατεθεί μία γευσιγνωσία μερικών εκ των εμβληματικότερων κρασιών του κτήματος. Αξίζει να αναφερθεί πως το κορυφαίο οινοποιείο της Eva Fricke παράγει παγκόσμιας κλάσης κρασιά από το Rheingau, στη Γερμανία. Σήμερα, η Εva είναι η ιδρυτής και η ιδιοκτήτρια του οινοποιείου, το οποίο αποτελείται από 17 εκτάρια αμπελώνων και επικεντρώνεται στην παραγωγή των καλύτερων Riesling στο Rheingau, μέσω βιώσιμων και οικολογικών γεωργικών πρακτικών. Η οινική φιλοσοφία της είναι απλή: παράγει αγνά και ευαίσθητα κρασιά με έμφαση στην έκφραση και την κομψότητα. 

Αναλυτικά το μενού:

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
20/12/2024

Στην Trattoria Marika και τις γιορτές

Με festive διάθεση και νέα πιάτα υποδέχεται το κοινό το ιταλιάνικο χιτ του Χαλανδρίου.

Λαμπερές γιορτές στο "Bungalow 7" στα Αστέρια Γλυφάδας

Πιστό στην πορεία που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, το "Bangalow 7" φέρνει τη μαγεία των ημερών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ρεβεγιόν με εκλεκτές γεύσεις από την Aria

Τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμη πιο απολαυστικά με τις νέες γευστικές προτάσεις της Aria.

Sense: Η μαγεία των γιορτών με θέα την Ακρόπολη

Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", την περίοδο των γιορτών ετοιμάζει γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

"Colonial": Γιορτινά και cosy στα νότια

Δύο εκλεκτά μενού για την περίοδο των γιορτών μάς περιμένουν στο γλυφαδιώτικο στέκι.

Psarlou: Ωδή στην κλασική ψαροφαγία που δε γνωρίζει ηλικία

Πως η "Psarlou", το νέο ψαροφαγικό εστιατόριο των βορείων προαστείων καταφέρνει να γίνει κλασικό, μετρώντας μόνο μερικές εβδομάδες ζωής;