Το εστιατόριο "Botrini's" αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του 'Έκτορα Μποτρίνι, που επιθυμούσε να μοιραστεί τις χαρές της ζωής σε ένα κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Η δημιουργία του εστιατορίου του όμως πέτυχε πολλά παραπάνω, φτάνοντας μέχρι το υψηλότερο επίπεδο -όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι συνεχόμενες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και από τον οδηγό Michelin- πάντοτε με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών.
Κρατώντας πάντοτε ως οδηγό τα χαμόγελα, τις χαρές, τις γνωριμίες, τα νόστιμα φαγητά, τα ωραία κρασιά και τις δικές φωνές όλων εκείνων που βρέθηκαν υπό οποιοδήποτε πόστο ή ρόλο στην κομψή σάλα ή το δροσερό κήπο του Χαλανδρίου, το "Botrini’s" παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου μια σύζευξη υψηλής γαστρονομίας και οίνου, μέσω ενός επετειακού δείπνου με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας που θα περιλαμβάνει κάποια από τα διαχρονικά πιάτα του εστιατορίου και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη.
Τα πιάτα θα συνοδεύονται από γερμανικά Rieslings του οινοποιείου Eva Fricke σε μια εξερεύνηση της ευρείας, πολυσχιδούς και πληθωρικής ποικιλίας που τυγχάνει να είναι και η αγαπημένη των οινοχόων ανά τον κόσμο.
Μία ημέρα πριν (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 16.30) θα παρατεθεί μία γευσιγνωσία μερικών εκ των εμβληματικότερων κρασιών του κτήματος. Αξίζει να αναφερθεί πως το κορυφαίο οινοποιείο της Eva Fricke παράγει παγκόσμιας κλάσης κρασιά από το Rheingau, στη Γερμανία. Σήμερα, η Εva είναι η ιδρυτής και η ιδιοκτήτρια του οινοποιείου, το οποίο αποτελείται από 17 εκτάρια αμπελώνων και επικεντρώνεται στην παραγωγή των καλύτερων Riesling στο Rheingau, μέσω βιώσιμων και οικολογικών γεωργικών πρακτικών. Η οινική φιλοσοφία της είναι απλή: παράγει αγνά και ευαίσθητα κρασιά με έμφαση στην έκφραση και την κομψότητα.
Αναλυτικά το μενού: