Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Η σεφ Μάρσια Τάχα Μοχάμεντ © Marsia Taha Mohamed

Για την σεφ Marsia Taha Mohamed, το να προστατεύει τη βιοποικιλότητας της χώρας της, της Βολιβίας, είναι μια καθοριστική αποστολή όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στη ζωή της. Ζώντας σε ένα μέρος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, νιώθε ιδιαίτερη ευθύνη στο να υποστηρίξει και να αναδείξει την παραγωγή, τη γη και τις κοινότητες που κατοικούν και εργάζονται σε αυτήν. 

Μέχρι στιγμής, τα καταφέρνει περίφημα, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε με το Latin America’s Best Female Chef Award 2024 από τον έγκριτο θεσμό των The World's 50 Best Restaurants.

H Marsia Taha Mohamed γεννήθηκε στη Βουλγαρία, από Παλαιστίνιο πατέρα και Βολιβιανή μητέρα αλλά μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής της δεύτερης. Το 2021, αναδείχθηκε ως η Latin America’s Rising Star Female Chef, για να προσθέσει πρόσφατα και την προαναφερθείσα κατάκτηση στο βιογραφικό της. 

Έχοντας 'τρέξει' από το 2013 ως επικεφαλής την κουζίνα του περίφημου "Gustu" στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, η Taha αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για μία νέα πρόκληση. Έτσι, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το "Arami" -και πάλι στη Λα Παζ- που θα είναι το πρώτο προσωπικό της εστιατόριο.

Θα είναι ένα γαστρονομικό σημείο που θα επικεντρώνεται στον Αμαζόνιο (που σημειωτέον, καλύπτει το 60% της χώρας) και θα αναδεικνύει μέσα από τα πιάτα αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του την τεράστια ποικιλομορφία της Βολιβίας. Η σεφ συνεργάζεται για αυτό ήδη εδώ και καιρό με τοπικές κοινωνίες, πραγματοποιώντας τεράστιο όγκο έρευνας για συστατικά, προϊόντα και τεχνικές.

Το "Arami" θα ανοίξει στην ανερχόμενη γειτονιά Achumani, στα νότια προάστια της Λα Παζ και θα στεγάζεται στους χώρους ενός παλιού σπιτιού. Το dining room και η κουζίνα θα βρίσκονται στο ισόγειο, υπηρετώντας το κόνσεπτ του casual fine-dining, με τον πρώτο όροφο να είναι αφιερωμένος στο κρασί και τις 5 διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώει (σοβαρά) burgers η Αθήνα

Εκείνα ακριβώς τα μέρη που κάνουν την Αθήνα... Burger Fest, κάθε μέρα, σε μία updated λίστα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/10/2024

Last order για τις φετινές Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας

Έχεις κανονίσει για απόψε; Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου.

Το Παγκράτι σε degu: 10 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Από φινετσάτο street food και μερακλήδικες ταβέρνες, μέχρι ελληνόστροφη bistronomie και προχωρημένη haute cuisine, το Παγκράτι είναι μια από τις πιο νόστιμες γειτονιές της Αθήνας, κι αυτό εδώ το degu των εστιατορίων αναφοράς της, θα σας δώσουν ολοκληρωμένη τη γεύση του σε 10 στάσεις.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: τελευταία ευκαιρία για γευστική απόδραση στις γαστρονομικές αυλές των Αθηνών

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Πού τρώμε στο Μικρολίμανο;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Μικρολίμανο περιλαμβάνει επιλογές από γνήσιες ιταλικές γεύσεις μέχρι εξαιρετικά θαλασσινά.

Νίκος Λειβαδιάς και Bertrand Valegeas σε four hands dinner στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino"

Οι δύο βραβευμένοι σεφ συνυπογράφουν το τελευταίο 'Starry Night' στο "The Private Kitchen", στις 11 Οκτωβρίου.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Η ελληνική κουζίνα γιορτάζει παρά θιν’αλός

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδανική αφορμή για να χαρούμε μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες πλάι στη θάλασσα.