Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Η σεφ Μάρσια Τάχα Μοχάμεντ © Marsia Taha Mohamed

Για την σεφ Marsia Taha Mohamed, το να προστατεύει τη βιοποικιλότητας της χώρας της, της Βολιβίας, είναι μια καθοριστική αποστολή όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στη ζωή της. Ζώντας σε ένα μέρος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, νιώθε ιδιαίτερη ευθύνη στο να υποστηρίξει και να αναδείξει την παραγωγή, τη γη και τις κοινότητες που κατοικούν και εργάζονται σε αυτήν. 

Μέχρι στιγμής, τα καταφέρνει περίφημα, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε με το Latin America’s Best Female Chef Award 2024 από τον έγκριτο θεσμό των The World's 50 Best Restaurants.

H Marsia Taha Mohamed γεννήθηκε στη Βουλγαρία, από Παλαιστίνιο πατέρα και Βολιβιανή μητέρα αλλά μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής της δεύτερης. Το 2021, αναδείχθηκε ως η Latin America’s Rising Star Female Chef, για να προσθέσει πρόσφατα και την προαναφερθείσα κατάκτηση στο βιογραφικό της. 

Έχοντας 'τρέξει' από το 2013 ως επικεφαλής την κουζίνα του περίφημου "Gustu" στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, η Taha αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για μία νέα πρόκληση. Έτσι, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το "Arami" -και πάλι στη Λα Παζ- που θα είναι το πρώτο προσωπικό της εστιατόριο.

Θα είναι ένα γαστρονομικό σημείο που θα επικεντρώνεται στον Αμαζόνιο (που σημειωτέον, καλύπτει το 60% της χώρας) και θα αναδεικνύει μέσα από τα πιάτα αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του την τεράστια ποικιλομορφία της Βολιβίας. Η σεφ συνεργάζεται για αυτό ήδη εδώ και καιρό με τοπικές κοινωνίες, πραγματοποιώντας τεράστιο όγκο έρευνας για συστατικά, προϊόντα και τεχνικές.

Το "Arami" θα ανοίξει στην ανερχόμενη γειτονιά Achumani, στα νότια προάστια της Λα Παζ και θα στεγάζεται στους χώρους ενός παλιού σπιτιού. Το dining room και η κουζίνα θα βρίσκονται στο ισόγειο, υπηρετώντας το κόνσεπτ του casual fine-dining, με τον πρώτο όροφο να είναι αφιερωμένος στο κρασί και τις 5 διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.