Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Ας απολαύσουμε λοιπόν ένα γαστρονομικό γουικέντ στα βραβευμένα εστιατόρια της Πελοποννήσου.
Anama / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
Το εστιατόριο του βραβευμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου απλώνει τραπέζια στην προκυμαία του γραφικού πεζόδρομου της Γιάλοβας, ενώ το πέτρινο οίκημα διατηρεί τον χαρακτήρα του παλιού οινοποιείου σταφίδας. Γνωστός για την εντελώς προσωπική κουζίνα του, ο Καραμολέγκος δίνει βάση στην εκλεκτή ελληνική πρώτη ύλη σε φευγάτους όσο και αριστοτεχνικούς συνδυασμούς, και δημιουργεί πιάτα με βαθιά νοστιμιά. Στο μενού ξεχωρίζουν οι signature μαρουλοντολμάδες με γαρίδα και καραβίδα σε σάλτσα σαφράν, το ριζότο αχινού, η μακαρονάδα με φρέσκο καβούρι και βούτυρο λεμονιού, ο ψητός αστακός με βούτυρο ταραμά (ή σε άλλες εκδοχές), η picanha αρνιού με τραχανά μαγειρεμένο σε νερό ντομάτας, η εξαιρετική τάρτα Tatin με σύκα και παγωτό από φύλλα συκιάς.
Μενού € 50
Kαλωσόρισμα - Ταρτάρ ψάρι με λάιμ, τσίλι, αγγούρι, ραπανάκι, yuzu kosho - Γαριδοουρές σχάρας με πέστο από πελτέ ντομάτας, κάσιους και τζίντζερ - Καλαμάρι σχάρας μαριναρισμένο σε βασιλικό, λέμονγκρας, πάπρικα, κόλιανδρο, με χούμους τζίντζερ - Μανιτάρια σχάρας μαριναρισμένα σε πελτέ ντομάτας, λέμονγκρας, τζίντζερ, τσίλι με γιαούρτι τρούφας - Φιλέτο ψάρι σχάρας με βινεγκρέτ κίτρου και βραστά λαχανικά - Αρνί μαριναρισμένο σε μαροκινό πελτέ ντομάτας με κριθαράκι σε νερό ντομάτας - Tarte tatin με σύκα, παγωτό από φύλλα συκιάς
Kooc Secrets / Top Notch & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
Γοητευτική μοντέρνα ελληνικότητα ακτινοβολεί η κουζίνα που παρουσιάζει ο βραβευμένος με πολλούς Χρυσούς Σκούφους σεφ Γιάννης Παρίκος στην καρδιά του Navarino Dunes στην "Costa Navarino". Η υψηλή τεχνική συναντά τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και τις γεύσεις της περιοχής προσφέροντας απολαυστικά στιγμιότυπα σαν την εξαιρετικά ψημένη στήρα με πουρέ ρεβιθιών και την fine εκδοχή της τοπικής γουρουνοπούλας.
Μενού € 70
Καβούρι σε τραγανό brios με μήλο, σέλερι, asian mayo, γαλάκτωμα βασιλικού και tobiko - Καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με κρέμα Kυανού, vinaigrette τρούφας, μέλι και φουντούκια - Xτένια ψητά με κρέμα παστινάκι και αρωματικό βούτυρο με σύγκλινο Μάνης - Τραγανό ποσέ αυγό με ραγού άγριων μανιταριών Ταϋγέτου, κρέμα πατάτας, τρούφα και γραβιέρα Σαν Μιχάλη Σύρου - Φιλέτο λαβράκι a la polita με κρέμα αγκινάρας, καρότο, μύδια, και ζωμό μάραθου - Αρνί σιγομαγειρεμένο για 12 ώρες με baba ghanoush, κροκέτα με comfit τομάτα και βασιλικό και ψητό μαρούλι και πίκλα σιναπιού - Μπακλαβάς με παρφέ φιστίκι Αιγίνης, παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο και σιρόπι τριαντάφυλλο
Onuki / Top Notch
Κοσμοπολίτικος εξωτισμός τόσο στον ατμοσφαιρικό χώρο όσο και στις φινετσάτες συνθέσεις του έμπειρου σεφ Σταμάτη Σκριάπα, που στο ιαπωνικό spot του "Costa Navarino" συγκεντρώνει εξαιρετική πρώτη ύλη για πιάτα υψηλής τεχνικής και έμπνευσης. Η ατμοσφαιρική βεράντα και οι ντιζαϊνάτες σάλες αγκαλιάζουν την εμπειρία, με την πλούσια λίστα κρασιών και sake να την ολοκληρώνουν.
Μενού € 70
Edamame με θαλασσινό αλάτι - Λαβράκι Usuzukuri με Yuzu Kosho Dressing και τραγανό πράσο - Τόνος καρπάτσιο με ιαπωνική βινεγκρέτ και φρέσκια τρούφα - Tempura (αστακός, μανιτάρια shitake, σπαράγγια, πιπεριές shishito) - Γαρίδες και χτένια με ginger sauce και λάδι τρούφας - Black angus Rib-eye με wafu και sesame sauce - Aburi Salmon nigiri με wasabi-avocado dip και chili - Shrimp tempura roll με ταρτάρ σολομού και kabayaki sauce - Tuna roll με toro tartare και creamy wasabi sauce - Καραμελωμένο popcorn με πικάντικο παγωτό βανίλια
Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.
Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.