Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Rock ‘n’ Roll

"Θέλω να κάνω sexy, cool bar food και η πρόταση των αδελφών Πιτσιλή να δημιουργήσω την κουζίνα αυτού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν της Αθήνας με τιμά πολύ", μου λέει ο Άνταμ Κοντοβάς, ο οποίος κάνει δοκιμαστικά μαγειρέματα με την ομάδα του στο "Rock ‘n’ Roll", όσο κάθομαι απέναντι του στο πατάρι του θρυλικού μαγαζιού. Ετοιμάζονται να ανοίξουν στις 11 Οκτωβρίου μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα και στο χώρο επικρατεί αναβρασμός προετοιμασίας. Η κουζίνα του Κοντοβά είναι εξ ορισμού σέξι, ανακατεύοντας ευρηματικά και πολυσύνθετα την τράπουλα ανάμεσα στις γεύσεις του δυτικού ημισφαιρίου με την Ανατολή. Εδώ, βάση του fusion θα είναι τα αμερικάνικα pop.

Rock ‘n’ Roll

Ξαφνικά προσγειώνεται μπροστά μου ένα αλλιώτικο ταρτάρ, απλωμένο πάνω στο πιάτο. Στη βάση του έχει ένα τσάτνεϊ ντομάτας με γλυκο-πικάντικη πελτεδένια γλύκα, που αφήνει χώρο να νιώσεις την κρεάτινη τρυφεράδα του λεπτοκομμένου φιλέτου από black angus, ενώ την ίδια στιγμή τη γεύση του δροσίζουν γιαούρτι και πίκλες ρέβας, καρότου και κρεμμυδιού και το τραγανισμένο panko που το πασπαλίζει δίνει μια ακόμη διάσταση σ’ αυτό το ιντριγκαδόρικο bar food. Είναι έξυπνα τα στικ των polenta fries που δοκιμάζω στη συνέχεια, αλλά δεν θα με χάλαγε να είχαν περισσότερο "σώμα" και τραγανότητα∙ το σίγουρο είναι ότι η απαλή mayo μυρωδικών, σαν το lemongrass, τους πάει πολύ, όπως και το τριμμένο καπνιστό τυρί. Μικρό έπος που θα αγαπηθεί πολύ είναι το sando με ψιλοκομμένη, όλο μυρωδικά γαρίδα, την οποία συνοδεύει απαλή κρέμα αβοκάντο με ολοζώντανο πράσινο χρώμα.

Rock ‘n’ Roll

Και τώρα είναι ώρα για θεσμική αμερικανιά με φτερούγες κοτόπουλου που τις δοκιμάζω ψητές, ξεκοκαλισμένες για μεγαλύτερη ευκολία, σκέτο γλυκύτατο umami με spicy κορεάτικη bbq σως. Έχουν δίπλα τους πίκλες και σάλτσα blue cheese και προσωπικά πιστεύω ότι είναι σιγουράκι επιτυχίας. Στις δοκιμές παίζει όμως και μια βερσιόν με τις φτερούγες τηγανητές, οπότε αναμένουμε το αποτέλεσμα της μονομαχίας. Το σίγουρο είναι όμως ότι η λαχταριστή δύναμη της κορεάτικης bbq σως θα γράψει και σ’ ένα dirty hot dog flat bread, που στη μακρουλή ζύμη του θα προστίθενται χωριάτικο λουκάνικο και μαγιονέζα κάρυ. Δεν γίνεται φυσικά να μην υπάρχει στο μενού ζυμαρικό. Εγώ δοκίμασα μια πανέξυπνη mac ‘n’ cheese με τερίνα χοντρών μακαρονιών παστίτσιο με σάλτσα πληθωρική και πικάντικες αιχμές jalapeno, μαθαίνω όμως ότι θα προηγηθούν τορτελίνι με ζύμη gyoza καρμπονάρα.

Rock ‘n’ Roll

Στον βαρετό εκ πρώτης όψεως σολομό θα απλωθεί μόλις ψηθεί μία αλοιφή από καπνιστό σολομό με γιαούρτι και πίκλες, ενώ θα συνοδεύεται από τραγανά τσιπς ρυζιού. Φυσικά θα υπάρχει smashed burger με μαύρο σκόρδο και τερίνα πατάτας τηγανητή, όπως και κοτόπουλο∙ θα είναι σνίτσελ με panko, θα έχει πάνω του τσάτνεϊ κάπαρης και spicy mayo, χιονισμένο με τριμμένο μανούρι. Όσο για γλυκό, θα έχει τριπλό power κέικ σοκολάτας με κερύθρα και σπόρους κακάο, αλλά όλα τα βλέμματα πέφτουν στο αμερικάνικο ψητό τσιζκέικ με καραμέλα miso.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Fine dining σε σούπερ τιμή πλάι στο κύμα

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για ένα γαστρονομικό δείπνο με τον ήχο του κύματος στα αυτιά μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

Εκεί τρώνε όλοι: Η πιο hot foodie πιάτσα της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Βρίσκεται, προφανώς, στα πέριξ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων και μπορείς να αντιληφθείς τους λόγους.

3 γευστικά spot στο Μαρούσι

Το Μαρούσι προσφέρει μια ποικιλία από γευστικές επιλογές για κάθε γούστο.

Γιάννης Καρακάσης: "Το κρασί προχωράει με τις εξαιρέσεις"

Μια συζήτηση με τον Έλληνα Master of Wine, έναν από τους μόλις 421 που κατέχουν τον τίτλο παγκοσμίως, γύρω από το ελληνικό κρασί και τις προοπτικές του.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 7 κορυφαία εστιατόρια στα Επτάνησα σε μοναδική τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια γαστρονομική τουρνέ στα Επτάνησα, με επτά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας να μας περιμένουν.

Γευστική στάση στους Αμπελόκηπους: 5 εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσεις

Στους Αμπελόκηπους οι γευστικές προτάσεις κυμαίνονται από comfort food μέχρι ψαγμένο fusion, καλύπτοντας διαφορετικές προτιμήσεις.

Το rooftop εστιατόριο "Pasithea" προσφέρει φρέσκια οπτική του αθηναϊκού Κέντρου

Αν έχετε τους Στύλους του Ολυμπίου Διός στο μυαλό σας ως "κάτι κολώνες πλάι στο Σύνταγμα", κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και κλείστε ένα τραπέζι στο εστιατόριο του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "The Athenaeum", για να απολαύσετε σε όλο της το μεγαλείο την επιβλητική κοψιά του ίσως πιο παραγνωρισμένου απ’ τα τοπόσημα της Αθήνας.