Γευστική στάση στους Αμπελόκηπους: 5 εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσεις

Στους Αμπελόκηπους οι γευστικές προτάσεις κυμαίνονται από comfort food μέχρι ψαγμένο fusion, καλύπτοντας διαφορετικές προτιμήσεις.

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Fish Market

Από μοντέρνες fusion δημιουργίες και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με σύγχρονες πινελιές, μέχρι ποπ ψαροφαγία, η ανανεωμένη πιάτσα των Αμπελοκήπων φιλοξενεί εστιατόρια για κάθε διάθεση. Παρακάτω ακολουθούν 5 προτάσεις εστιατορίων της περιοχής. 

Balthazar

Το αλέγρο, κοσμικό εστιατόριο και μπαρ των αδερφών Πιτσιλή περνάει το χειμώνα σε ένα εμβληματικό αθηναϊκό νεοκλασικό, όπου το αντικέ στοιχείο δένει καλαίσθητα με το μοντέρνο, ενώ κάθε καλοκαίρι βγαίνει σε έναν καταπράσινο κήπο, από τους πιο όμορφους στην πόλη. Μοντέρνα πιάτα με ωραίες fusion ιδέες, στοιχεία comfort food και περισσότερο ελληνικό χρώμα φέτος από τον πολύ καλό Χριστόφορο Πέσκια. Ιδιαίτερα τα κοκτέιλ που φτιάχνει η μπάρα. 

Deos

Το εντυπωσιακό ολοήμερης λειτουργίας εστιατόριο και μπαρ ξεδιπλώνει τη δράση του σε δύο ορόφους στα ψηλά του "Πύργου Απόλλων" στους Αμπελοκήπους. Οι μοντέρνου ύφους γεύσεις έχουν την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Στανίτσα, ενώ η εμπειρία συνεχίζεται με κρασιά και κοκτέιλ γύρω από το μπαρ και τη rooftop πισίνα.

Fish market

Fish Market

Ιχθυοπωλείο - εστιατόριο , φωτεινό, pop και δημοφιλές στέκι στην πλ. Μαβίλη. Διαλέγεις όστρακα, θαλασσινά και ψάρια για να τα ετοιμάσει η κουζίνα, που εκτός από τα κλασσικά, βάζει και εξωτικές πινελιές στη γεύση.

Ελιά στη Μαβίλη

Η εθνική μας κουζίνα με σύγχρονες πινελιές παρουσιάζεται σε χώρο φωτεινό, μίνιμαλ με λεπτομέρειες στα χρώματα της ελιάς και μια πανέμορφη εσωτερική αυλή. 

Raw Bata

Raw Bata

Ο Χρόνης Δαμαλάς επιστρέφει δυναμικά στην αθηναϊκή σκηνή με το δικό του εστιατόριο. Σύνθημά του το νέον "Me and my fusion", με νέες ιδέες, πολλή ελληνική γεύση, μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς και λίγο, αλλιώτικο σούσι.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στους Αμπελόκηπους στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Ελιά στη Μαβίλη

Δημ. Σούτσου 8 & Τιμολέοντος Βάσσου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Deos

Λουίζης Ριανκούρ 64, Πύργος Απόλλων, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Fish market

Δορυλαίου 7, πλ. Μαβίλη
  • Εστιατόρια

Raw Bata

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπήκαμε στην "Παρέα της Φανής" στο Χαλάνδρι

Μια κρεατοταβέρνα γειτονιάς αυθεντική κι ανεπιτήδευτη, με μεζέδες που θα ζήλευαν πολλά στυλάτα meat houses, έχει γίνει αθόρυβα σταθερό στέκι δεινών κρεατοφάγων της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
02/10/2024

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Fine dining σε σούπερ τιμή πλάι στο κύμα

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για ένα γαστρονομικό δείπνο με τον ήχο του κύματος στα αυτιά μας.

Εκεί τρώνε όλοι: Η πιο hot foodie πιάτσα της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Βρίσκεται, προφανώς, στα πέριξ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων και μπορείς να αντιληφθείς τους λόγους.

3 γευστικά spot στο Μαρούσι

Το Μαρούσι προσφέρει μια ποικιλία από γευστικές επιλογές για κάθε γούστο.

Γιάννης Καρακάσης: "Το κρασί προχωράει με τις εξαιρέσεις"

Μια συζήτηση με τον Έλληνα Master of Wine, έναν από τους μόλις 421 που κατέχουν τον τίτλο παγκοσμίως, γύρω από το ελληνικό κρασί και τις προοπτικές του.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 7 κορυφαία εστιατόρια στα Επτάνησα σε μοναδική τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια γαστρονομική τουρνέ στα Επτάνησα, με επτά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας να μας περιμένουν.

Το rooftop εστιατόριο "Pasithea" προσφέρει φρέσκια οπτική του αθηναϊκού Κέντρου

Αν έχετε τους Στύλους του Ολυμπίου Διός στο μυαλό σας ως "κάτι κολώνες πλάι στο Σύνταγμα", κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και κλείστε ένα τραπέζι στο εστιατόριο του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "The Athenaeum", για να απολαύσετε σε όλο της το μεγαλείο την επιβλητική κοψιά του ίσως πιο παραγνωρισμένου απ’ τα τοπόσημα της Αθήνας.