Τα σπάει το "Μανάρι", η νέα ταβέρνα του Άρη Βεζενέ

Η άρτι αφιχθείσα κρεατοταβέρνα του Άρη Βεζενέ, έχει ατμοσφαιρικό κινηματογραφικό σκηνικό, εξαιρετικά μπινελίκια, μαγειρευτά και φυσικά παϊδάκια.

Μανάρι

Δεύτερη μέρα μόλις λειτουργίας και στο "Μανάρι" γίνεται χαμός. Το crowd που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη σκηνή της Αθήνας έσπευσε και η χαρούμενη από το βουητό τους αυλή σπαρταράει. Κάποιοι έχουν έρθει και με τα καρότσια που κοιμούνται τα μωρά τους. Έχει κάτι μαγικά κινηματογραφικό αυτός ο χώρος έτσι όπως τον έχουν διαμορφώσει. Ενώνοντας τα ξεχωριστά δωμάτια μιας στοάς και την ίδια την είσοδο στο ισόγειο ενός Bauhauss κτιρίου στην Ευριπίδους, δίπλα σχεδόν στους Αγίους Θεοδώρους, ο Άρης Βεζενές έστησε ένα πολύ ατμοσφαιρικό concept που αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική κρεατοταβέρνα με συνοδοιπόρους τον Λέλο Γεωργόπουλο και το Σωκράτη Τούλια. Θέλει δηλαδή να δώσει "ταυτότητα στο ελληνικό κρέας" όπως μου είπε, και να τιμήσει επωνύμως "τους βοσκούς που μας προμηθεύουν εξαιρετικά αρνιά, προβατίνες, και κατσίκια, οδηγώντας σ ένα ανώτερο επίπεδο  την ελληνική κρεατοφαγία με μια head to tail χασαπική".

Μανάρι

Σ' όλο αυτό το με άποψη project, είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον το γεγονός ότι "οι τιμές παραμένουν λογικές και οι μερίδες μεγάλες" που θα ΄έλεγαν οι παλιοί. Όσον αφορά το ντεκόρ, εκτός από την απέριττη γοητεία της "αυλής", η povera λογική με την αγριάδα ξυσμένων τοίχων, η στρωματογραφία παλαιών σοβάδων, το εμφανές μπετόν, και τα παμπάλαια τραπέζια με το λευκό περιποιημένο τραπεζομάντηλο, λιώνουν μέσα στα ξεχωριστά δωμάτια κάτω από το ατμοσφαιρικό κίτρινο φως. Επίκεντρο στο εσωτερικό ο ατελείωτος ανοξείδωτος πάγκος, πρώτη θέση θεωρείο μπροστά στις robata που στη φωτιά τους ψήνονται τα κοψίδια. Εκεί συν τω χρόνω θα συμβαίνουν σε άμεση επικοινωνία με τους σεφ, μερικές σπέσιαλ γευσιγνωσίες.   

Μανάρι

Βουτιά στο ψητό όμως και όπως σε κάθε μερακλίδικη ταβέρνα πρώτη θέση έχουν τα μπινελίκια. Μου γυάλισαν τα αρνίσια νεφράκια με θρούμπι, αλλά τελικά γεύτηκα γλυκάδια σε κουρκούτι σαν τον πιο ντελικάτο λουκουμά. Τα πρόβεια μπιφτεκάκια τυλιγμένα με μπόλια έχουν θεάρεστη dirty λιπαρότητα και τους πάει πολύ το ξύδι ντομάτας που συνοδεύει το μοσχαρίσιο συκώτι. Το τελευταίο επιμείνετε να έρθει ψημένο ροζ αν θέλετε να χαρείτε στο μάξιμουμ τη ζουμερή του γλύκα. Το πιο γ@μ@το έδεσμα που δοκίμασα στο σερί των ορεκτικών ήταν το εξαιρετικό αρνίσιο κεμπάπ, αφράτο και καρυκευμένο με μαστόρικη ένταση, σερβιρισμένο με homemade εξαίρετη πίτα, γιαούρτι και πολύ ταιριαστό κόλιανδρο. Ζημιά είναι η απέριττη νοστιμιά μιας ορφανής λιγκουινάδας βρασμένη στο ζωμό του κρέατος στα 12 ευρώ σε μερίδα για δύο.

Μανάρι

Στα μαγειρευτά ημέρας μας έλαχε μπαχαράτο παστίτσιο  και εκμαυλιστικό αρνάκι φρικασέ. Και μετά φυσικά very dirty παϊδάκια, αρνίσια  και πρόβεια, τρυφερά και χυμώδη που προσωπικά θα τα ήθελα με μια ιδέα εξωτερικό σχαρίσιο άρπαγμα. Μη φύγετε χωρίς να ξεκουράσετε τον ουρανίσκο σας με υπέροχο, χιονάτο, μυρωδάτο σορμπέ περγαμόντο. Και το δυνατό καραμελωμένο τσουρέκι με πραλίνα φιστικιού Αιγίνης και home made παγωτό γάλα δεν πρέπει να το αφήσετε παραπονεμένο.

Μανάρι

Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, τηλ. 2152153804

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.