Στο Περιστέρι, η εστιατορική σκηνή αναδεικνύει προορισμούς που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με την παράδοση. Το "Easy Peasy" ξεχωρίζει για την ανάλαφρη ατμόσφαιρά του και την πολυσυλλεκτική του κάρτα, ενώ το "Hong Kong" προσφέρει μια γεύση από την πλούσια ασιατική κουζίνα μέσω των ιδιαίτερων πιάτων του. Το "Green Rose" ισορροπεί ανάμεσα σε beer restaurant και παραδοσιακή παμπ, δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον με προσεγμένες μουσικές επιλογές. Η γαστροταβέρνα "Pappu Athens" φέρνει την ελληνική κουζίνα σε νέα επίπεδα, ενώ η μοντέρνα θαλασσινή ταβέρνα "Travolta" υπογραμμίζει την εξαιρετική ποιότητα των θαλασσινών με πιάτα που αναδεικνύουν τον ελληνικό βυθό.
Easy Peasy
Casual spot, με all-day χαρακτήρα, που σερβίρει στην αυλή με τα παλιά arcade games και σε ταράτσα με urban στιλ και χαλαρή, νεανική διάθεση. Κάρτα για brunch, επιλογές και για χορτοφάγους, πολυσυλλεκτικές σαλάτες, street και comfort bites, όπως smash burger, pull pork, hot dog, mac n’ cheese με cheddar, phila και κομμάτια τραγανού χοίρου, αλλά και ριζότο γεμιστών.
Hong Kong
Έχοντας ζήσει για δυόμισι χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, η Τζο Καφετζή και ο σύζυγός της και σεφ Στάθης Ζέρβας δημιούργησαν το δικό τους εστιατόριο σε έναν μικρό αλλά φιλόξενο χώρο επί της Θηβών. Ο κατάλογος εμπνέεται από την πλούσια ασιατική κουζίνα, προτείνοντας bao buns, sushi, noodles και όχι μόνο.
Green Rose
Ζύθος, πληθωρικό φαγητό, φροντισμένος χώρος και προσεκτικά διαλεγμένες μουσικές συνθέτουν το τοπίο για πάνω από μία δεκαετία στο "Green Rose", που ισορροπεί κάπου ανάμεσα σε beer restaurant και ιρλανδική/αγγλική παμπ. Ετικέτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ηχητικό χαλί με ροκ, jazz, blues, funky και soul αναφορές, και highlight το σούπερ πιάτο του ενός μέτρου, με επιλογές –κυριολεκτικά– για όλους.
Pappu Athens
Μία σχεδόν speakeasy γαστροταβέρνα στο οff-Broadway κομμάτι του Περιστερίου και σε έναν industrial χώρο. Κουζίνα ελληνόστροφη με διεθνείς επιρροές και twists από τον σεφ Φώτη Μιχόπουλο.
Travolta
Η μοντέρνα θαλασσινή ταβέρνα των Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου εξακολουθεί να αποτελεί ένα ψαροφαγικό τοπόσημο για ολόκληρη την Αθήνα. Στην πάντοτε περιποιημένη σάλα τιμάται μία ιδιαίτερη κουζίνα του ελληνικού βυθού και αφρού. Διαχρονικά highlights το κοντοσούβλι καλαμάρι και η θαλασσινή καρμπονάρα, στα ατού τα έξοχα μαγειρευτά ψάρια, συν το πολύ δυνατό τηγάνι και η άψογη σχάρα. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στο Περιστέρι στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.