Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο πολυχώρο γαστρονομίας και πολιτισμού

Η ιστορική στοά αναγεννάται, φέρνοντας ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει τη μεσογειακή γαστρονομία, τους Έλληνες παραγωγούς και την πολιτιστική εμπειρία, προσφέροντας έναν ενιαίο πολυχώρο εξερεύνησης και συνεστίασης.

ΣΤΟΑ

Η ιστορική στοά του Μεγάρου Αρσακείου στην Αθήνα ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο πολυχώρο γαστρονομίας και πολιτισμού, με την ονομασία "ΣΤΟΑ". Το νέο αυτό concept ακολουθεί τις τάσεις των πολυχώρων εστίασης και δημιουργεί μια πρότυπη ελληνική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στη μεσογειακή γαστρονομία και τους Έλληνες παραγωγούς.

Ένας πολυχώρος με έμπνευση από το παρελθόν

Η Στοά Αρσακείου, που άλλοτε λειτουργούσε ως σημείο συνάντησης εμπόρων και επισκεπτών, τώρα αναγεννάται ως "ΣΤΟΑ", προσφέροντας στους επισκέπτες έναν τόπο για επικοινωνία, ψυχαγωγία και εξερεύνηση. Μέσα σε αυτό το χώρο, ο καθένας θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του μοναδική γαστρονομική εμπειρία, μέσα από θεματικά εστιατόρια, ελληνικό street food και κοινόχρηστους χώρους που προωθούν τη συνεχή ροή δράσεων και επικοινωνίας.

ΣΤΟΑ

Η καινοτομία στη γαστρονομία και την εμπειρία

Η "ΣΤΟΑ" φέρνει μια νέα φιλοσοφία στη γαστρονομία, προτείνοντας μια δημιουργική συνεστίαση. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα εστιατόρια και καταστήματα, ενώ παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει τη μεσογειακή κουζίνα μέσα από μαθήματα γευσιγνωσίας και άλλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα που θα προσφέρει μια ειδική εφαρμογή, επιτρέποντας σε παρέες να παραγγέλνουν από διαφορετικά καταστήματα ενώ κάθονται μαζί.

Το κατάστημα "ΣΤΟΑ AGORA"

Ιδιαίτερη σημασία κατέχει το "ΣΤΟΑ AGORA", το οποίο θα φιλοξενεί τα προϊόντα μικρών και μεσαίων Ελλήνων παραγωγών, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Ο χώρος αυτός θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα προβολής ελληνικών προϊόντων στην Αθήνα, συνδυάζοντας τη γευστική εμπειρία με την εκπαίδευση γύρω από τις ελληνικές πρώτες ύλες.

ΣΤΟΑ

Η αρχιτεκτονική του πολυχώρου

Ο σχεδιασμός της "ΣΤΟΑ" φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Θωμά Αμαργιανού της εταιρείας BETAPLAN, που τονίζει ότι η εμπειρία του επισκέπτη θα είναι βιωματική και ενιαία, και όχι απλά μια παράθεση καταστημάτων. Η Χριστίνα Παπαλεξανδρή και ο Ηλίας Παπαγεωργίου από το αρχιτεκτονικό γραφείο PILA έχουν σχεδιάσει τους κοινόχρηστους χώρους, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων για παρέες, ζευγάρια ή μεμονωμένα άτομα, προσαρμοσμένους στις ανάγκες τους.

Πολιτισμός και shopping στις πτέρυγες του Μεγάρου

Η μεταμόρφωση του Μεγάρου Αρσακείου δεν περιορίζεται στη Στοά. Η πτέρυγα Σταδίου θα φιλοξενήσει καταστήματα κορυφαίων brands, ενώ η πτέρυγα Πεσμαζόγλου θα αφιερωθεί στον πολιτισμό, φιλοξενώντας το Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" και το πρώτο μουσείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, το "Europa Experience"

ΣΤΟΑ

Έναρξη πριν το καλοκαίρι του 2025

Το μεγαλύτερο μέρος των μισθώσεων έχει ήδη ολοκληρωθεί, με το έργο να προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Οι τελευταίες συμφωνίες αναμένεται να κλείσουν μέχρι τα τέλη του έτους, και το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει τη νέα "ΣΤΟΑ" πριν το καλοκαίρι του 2025.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.