Τα νέα σουβλάκια της Αθήνας

Κλασικά, ρουστίκ, πρωτοποριακά. Τα φρέσκα σποτ που τιμούν το εθνικό street food.

Τα νέα σουβλάκια της Αθήνας © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν ήμουν γνωστός κωμικός που συνηθίζει τα ατυχή λογοπαίγνια, θα έκανα λόγο για "σουβλακο-αφίξεις". Δε θα το κάνω. Θα σου πω μόνο πως παρακάτω θα βρεις μερικά νέα σουβλάκια της Αθήνας (ή πιο ορθά, σουβλατζίδικα) που έχουν κάτι να πουν και μπήκαν στις ζωές μας τους τελευταίους μήνες.

"Το Σουβλάκι της Πετμεζά"

Ξεκινάμε με την πιο πρόσφατη άφιξη που ακούσει στο όνομα "Το Σουβλάκι της Πετμεζά". Αρχής γενομένης από τον περασμένο Ιούλιο, το εν λόγω σημείο στο Κουκάκι συστήνεται ως ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο, όπου τα πάντα είναι χειροποίητα, λιτά και εξόχως γευστικά.

Το σουβλατζίδικο Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο κρεάτινος με ελάχιστα μπαχαρικά χοιρινός γύρος (τόσο σε τυλιχτό όσο και σε μερίδα, συνοδευόμενος από γιαούρτι, ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι) αποτελεί ένα από τα best sellers, ποντάροντας στην ποιότητα της πρώτης ύλης - κάτι που επιβεβαιώνει το γεγονός πως εξαφανίζεται προτού καλά-καλά νυχτώσει. 

Το σουβλατζίδικο Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο γύρος δεν είναι το μόνο ατού, καθώς φιλοδοξίες πρωτοκαθεδρίας στις προτιμήσεις του κοινού εμφανίζει και το 'καθαρό' από μπαχαρικά, σαν patty burger, μπιφτέκι, το οποίο πηγαίνει όμορφα με τη σπιτική, πικάντικη κόκκινη σάλτσα. (Info: Πετμεζά 2, Κουκάκι, τηλ. 211 110 0893/ Ανοιχτά Τρ.-Σαβ. 14.00-22.00

"ΛόρδΑ"

Λίγο νωρίτερα... έπεσε "ΛόρδΑ" στα Εξάρχεια. Έτσι ακριβώς ονομάζεται η έτερη, νεοσύστατη σουβλακερί με την προχώ αισθητική άποψη και την ειδίκευση στα ζουμερά καλαμάκια. Τα τελευταία ξαπλώνουν στη σχάρα άμα τη παραγγελία και αποζημιώνουν απόλυτα όλους όσοι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν να ψηθούν. 

Το σουβλατζίδικο Λόρδα στα Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Λόρδα στα Εξάρχεια 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Λόρδα στα Εξάρχεια 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Λόρδα στα Εξάρχεια 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Top το μοσχαρίσιο, από κοντά το χοιρινό, δυνατό το κοτόπουλο (είτε από μπούτι είτε από στήθος). Για τους μύστες υπάρχει και η προβατίνα. (Info: Σπ. Τρικούπη 3, Εξάρχεια, τηλ. 210 3807277/ Ανοιχτά καθημερινά 12.30-01.30, Παρ. & Σαβ. έως 02.30)

Διαβάστε Επίσης

"Κάψα"

Προφανώς και έχεις ακούσει πολλά για το σουβλατζίδικο που άνοιξε τον Ιούνιο στο μικρό στενό της Σκουλενίου από την οικογένεια Πιτσιλή, τον Κωνσταντίνο Μπαμά και τον πολυβραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Ζωγραφισμένη στο χέρι με κάρβουνο η ταμπέλα με το όνομα "Κάψα", αφήνει να φαίνεται από πίσω της η σούβλα του γύρου η οποία περιχαρακώνεται από διαφορετικά επίπεδα γεμάτα κάρβουνα.

Κάψα

Κάψα

Κάψα

Εδώ, δεν ψήνονται μονάχα τα καλαμάκια και τα κεμπάπ στα κάρβουνα αλλά και ο ίδιος ο γύρος. Πέρα από τον γύρο, στην "Κάψα" θα βρεις καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό, αλλά και ζουμερό κεμπάμπ, να σερβίρονται σε τυλιχτά ή ως μερίδες. Όπως κάθε κλασικό σουβλατζίδικο που σέβεται τον εαυτό του θα βρεις διαφορετικές σος, με πρωταγωνιστές εδώ τα τζατζίκι, μαγιονέζα με κάρι, σος μουστάρδας, πικάντικη σάλτσα πράσινης πιπεριάς ή και ντομάτας, σος αβοκάντο και κρέμα φέτας. (Info: Πραξιτέλους 34 και Σκουλενίου, Αθήνα, τηλ. 210 3231366/ Ανοιχτά καθημερινά 12.30-00.30)

"Νικαράγουα"

Γαλαζοπράσινα παράθυρα, αίσθηση διαφορετική και όνομα που παραπέμπει ξεκάθαρα αλλού. Κι όμως η πειραιώτικη "Νικαράγουα" είναι ξεκάθαρα οικεία κι αυτό θα το αντιληφθείς από την πρώτη κιόλας δαγκωνιά στο έξοχο σουβλάκι της. Δε βάζει πατάτες στο τυλιχτό (και μπράβο της γι' αυτό), έχει όμως συννεφένια πίτα, μερακλίδικο χειροποίητο μπιφτέκι, αρμένικο σουτζούκι, σπιτικό τζατζίκι, σένια καυτερή σάλτσα και αρκετά αξιόλογο χοιρινό καλαμάκι. Σερβίρει από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. (Info: Οδ. Ανδρούτσου 149, Πειραιάς, τηλ. 213 0992200/ Ανοιχτά Τρ.-Παρ. 13.00-22.00, Σαβ. 12.30-18.00)

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στην Κυψέλη;

Όλο και πιο στα πάνω της, η Κυψέλη έχει να επιδείξει μια ποικιλία από εστιατόρια και μπιστρό που συνδυάζουν την παράδοση και το comfort με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 4 εστιατόρια για κορυφαίο sushi σε ειδικές τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για επίσκεψη σε 4 από τα καλύτερα εστιατόρια για sushi στη χώρα, με ειδικά μενού που κάνουν τις τιμές… sashimi.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα 15 καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την κουζίνα της χώρας, πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις Χρυσού Σκούφου με άρωμα ελληνικό.

Ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο στην Αθήνα: "Fellows" και Cine Πολεμικό σε μια απολαυστική συνάντηση γεύσεων και σινεμά

Το "Fellows" και ο θερινός Cine Πολεμικό προσφέρουν την τέλεια συνδυαστική πρόταση για ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο στην πόλη.

5 γευστικές αποδράσεις στο Περιστέρι

Από casual all-day χώρους μέχρι εστιατόρια που προτείνουν ασιατικές γεύσεις, οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην περιφέρεια

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – τόσο που… σ’ αυτά τα κορυφαία εστιατόρια ψαριού της περιφέρειας, δε θα μείνει ούτε λέπι!

5 εστιατόρια στο Χαλάνδρι που αξίζει να δοκιμάσεις

Από ιταλικές και μεξικάνικες γεύσεις μέχρι cozy brunch spots, το Χαλάνδρι προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες που θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.