"Serza": Το νέο εστιατόριο της Λέρου που πρέπει να δοκιμάσεις

Στη μοντέρνα ταβέρνα των Γιώργου Μητράκου και Θεοδόση Θεοδοσίου, απολαύστε εξαιρετικά πιάτα όπως χταποδοκεφτέδες με συνταγή από την Κάλυμνο και μελωμένο χταπόδι, σε συνδυασμό με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών.

Σέρζα

Δύο φίλοι και συνεργάτες, ο Γιώργος Μητράκος και ο σεφ Θεοδόσης Θεοδοσίου, βρήκαν στη Λέρο τον ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν από κοινού ένα μαγαζί όπως ακριβώς το είχαν ονειρευτεί. Η "Σέρζα" τους είναι μια ανοιχτόκαρδη μοντέρνα ταβέρνα σε ένα ήσυχο σημείο της Μερικιάς και στρώνει τα τραπέζια της σε μια μεγάλη αυλή με καταπραϋντική θέα στη θάλασσα.

Σέρζα
Γιώργος Μητράκος και Θεοδόσης Θεοδοσίου

Οι γεύσεις του Θεοδόση μένουν σε μεγάλο βαθμό πιστές στην παράδοση κάνοντας χώρο για μετρημένες μοντέρνες παρεμβάσεις και αλλάζουν συχνά, ακολουθώντας τις διαθέσιμες πρώτες ύλες που αγαπά να συλλέγει με πάθος. Εξαιρετικοί χταποδοκεφτέδες με τη συνταγή της Καλύμνου, μελωμένο χταπόδι μαγειρεμένο σε κρασί αλλά και ψάρι ημέρας πλακί σε φίνο, διαυγή ζωμό. Ο Γιώργος περιποιείται με ευγένεια και διαλέγει ωραία κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Σέρζα

Μερικιά, Λέρος, 6931590794, IG: @serza_leros

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.