"Serza": Το νέο εστιατόριο της Λέρου που πρέπει να δοκιμάσεις

Στη μοντέρνα ταβέρνα των Γιώργου Μητράκου και Θεοδόση Θεοδοσίου, απολαύστε εξαιρετικά πιάτα όπως χταποδοκεφτέδες με συνταγή από την Κάλυμνο και μελωμένο χταπόδι, σε συνδυασμό με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών.

Σέρζα

Δύο φίλοι και συνεργάτες, ο Γιώργος Μητράκος και ο σεφ Θεοδόσης Θεοδοσίου, βρήκαν στη Λέρο τον ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν από κοινού ένα μαγαζί όπως ακριβώς το είχαν ονειρευτεί. Η "Σέρζα" τους είναι μια ανοιχτόκαρδη μοντέρνα ταβέρνα σε ένα ήσυχο σημείο της Μερικιάς και στρώνει τα τραπέζια της σε μια μεγάλη αυλή με καταπραϋντική θέα στη θάλασσα.

Σέρζα
Γιώργος Μητράκος και Θεοδόσης Θεοδοσίου

Οι γεύσεις του Θεοδόση μένουν σε μεγάλο βαθμό πιστές στην παράδοση κάνοντας χώρο για μετρημένες μοντέρνες παρεμβάσεις και αλλάζουν συχνά, ακολουθώντας τις διαθέσιμες πρώτες ύλες που αγαπά να συλλέγει με πάθος. Εξαιρετικοί χταποδοκεφτέδες με τη συνταγή της Καλύμνου, μελωμένο χταπόδι μαγειρεμένο σε κρασί αλλά και ψάρι ημέρας πλακί σε φίνο, διαυγή ζωμό. Ο Γιώργος περιποιείται με ευγένεια και διαλέγει ωραία κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Σέρζα

Μερικιά, Λέρος, 6931590794, IG: @serza_leros

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.