Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι ο νέος chef του "Proveleggioς"

Ο ταλαντούχος chef αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του εστιατορίου που συνεχώς επανεφευρίσκει τον εαυτό του.

καρακατσάνης proveleggios

Είναι μέρες τώρα που τα τηλέφωνα και τα mail πηγαινοέρχονται, καθώς το post του Σωτήρη Κοντιζά με το οποίο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Nolan και τον Provellegioς δημιούργησε ερωτήματα. Οι πρώτες απαντήσεις δίνονται σήμερα με τον Αλέξανδρο Καρατσάνη να μιλάει ο ίδιος, σε πρώτο πρόσωπο για τη νέα συνεργασία με τον Proveleggioς, σε έναν προσωπικό, συναισθηματικό τόνο:

"Γεννήθηκα το 1992 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στη Σύρο -με πολλή αγάπη, κατανόηση και πάρα πολύ φαγητό. Στο σπίτι πάντα υπήρχε ξυλόφουρνος και το φαγητό ήταν ιεροτελεστία. Μαγειρεύαμε όλοι μαζί και όταν βγάζαμε φαγητό από τον ξυλόφουρνο ο μπαμπάς μου θεωρούσε ότι αξίζει πάνω από τρία αστέρια Michelin. Πάντα στο σπίτι είχαμε δικά μας τυριά και αλλαντικά να ωριμάζουν. Δικά μας ζώα, αρνιά, κότες, κουνέλια, αγελάδες. Η γιαγιά μου ήταν από την Πόλη και το φαγητό της μου προκαλούσε πάντα ζεστασιά και συγκίνηση. Τα γράφω όλα αυτά γιατί δεν θα ήμουν ο μάγειρας που είμαι σήμερα χωρίς αυτά.

Όπου κι αν βρέθηκα μαγειρικά, αυτό που επιβεβαίωνα κάθε φορά ήταν πως για να παραμένεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να αγαπάς την πρώτη ύλη και να μιλάει το φαγητό σου. Τον Proveleggioς τον αγάπησα από το ξεκίνημά του γιατί ήξερε πάντα να σερβίρει αληθινό και νόστιμο φαγητό. Και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω -παρότι στο μενού θα αλλάξουν όλα. Δεν θα πω περισσότερα ακόμα, μόνο πως θα είναι βασισμένο στην ανάμνηση. Και όχι μόνο τη δική μου.

Είμαι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης και είμαι ο νέος executive chef του Proveleggioς."

Ο Αλέξανδρος, μέχρι τώρα chef του "Taratsa Athens", είναι ένας από τους πιο δραστήριους chefs της γενιάς του, με συγκεκριμένη, σαφή υπογραφή. Μαγειρεύει πλέον για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ ουσιαστικά τον γνωρίσαμε στο "San Michali" στη Σύρο. Είναι ένας μάγειρας που αγαπάει τις έντονες γεύσεις, τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Επίσης τις αυθεντικές πρώτες ύλες και το φαγητό "που είναι βασισμένο στην ανάμνηση" – όπως σημειώνει και ο ίδιος.

Σίγουρα όλα αυτά που διαβάζουμε ταιριάζουν με την κεντρική ιδέα και το ύφος του Proveleggioς, σίγουρα μας κάνουν να ανυπομονούμε για περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μενού σύντομα... 

Περισσότερες πληροφορίες

Proveleggioς

Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Gelsomino Restaurant / Κως

Το εστιατόριο Gelsomino, ενσωματωμένο στο ιστορικό ξενοδοχείο "Albergo Gelsomino" στην Κω, συνδυάζει την κομψότητα της ιταλικής εποχής με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας μια εμπειρία πολυτέλειας και γεύσης, σε ένα μαγευτικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2024

Broadway / Κως

Με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Παπακωνσταντίνου, το εστιατόριο προσφέρει πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα και δημιουργικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία της σύγχρονης ελληνικής γεύσης.

Η όλο και πιο ενδιαφέρουσα μοντέρνα ελληνική γεύση της Κω

Το Νησί του Ιπποκράτη συσφίγγει τις σχέσεις του με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, ποντάροντας σε κλασικές αξίες που εξελίσσονται αλλά και νέες συνεργασίες με βραβευμένους σεφ που ανανεώνουν το τοπίο.

Η "Μυρτιά" είναι ένα εστιατόριο-προορισμός στην Ιθάκη

Το ανοιχτόκαρδο σποτ στη βόρεια πλευρά του νησιού τιμά τη ντόπια γευστική κουλτούρα και τη γαρνίρει με μοναδική θέα στην ιόνια μικρονησία.

Το "Nikkei Floresta" κρατά ζωντανό το καλοκαίρι στο Κολωνάκι

Συμπληρώνοντας το δέκατο καλοκαίρι λειτουργίας του, το πάντα fun και εντελώς καλοκαιρινό bar restaurant του Κέντρου μας υποδέχεται για λίγη ακόμη exotica, με τον exec chef Νίκο Ψηλό να υπογράφει μενού που σταχυολογεί fusion αγαπημένα και ιντριγκαδόρικους νεοτερισμούς

Μία ακόμη βόλτα στη Λέκκα

Πού θα πας και πού θα πιεις στα 150 μέτρα ενός δρόμου που έχει πάντοτε τον τρόπο του να πρωταγωνιστεί στο κέντρο της Αθήνας.

Το καλοκαίρι συνεχίζεται στο "Chalet" με γεύσεις, σινεμά και μουσική στον κήπο

Το all day bar-restaurant καλωσορίζει τη φθινοπωρινή περίοδο με μία μοναδική συνύπαρξη γεύσεων και ψυχαγωγίας, συνδυάζοντας τις φθινοπωρινές του προτάσεις με τη ζεστή ατμόσφαιρα του κήπου του.