Το ξενοδοχείο "NJV Athens Plaza", μέλος της Preferred Hotels and Resorts, καλωσορίζει τον Pastry Chef Νίκο Τσόλη, ενισχύοντας την γαστρονομική του ταυτότητα με νέες, πρωτότυπες γλυκές δημιουργίες.
Η πορεία του Νίκου Τσόλη στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής ξεκίνησε το 2012, όταν άρχισε την εκπαίδευσή του στο εστιατόριο "Σπονδή", το οποίο υπήρξε το εφαλτήριο της καριέρας του. Μέσα από τη συνεργασία του με σεφ με αστέρια Michelin και τις σπουδές του στη Γαλλία, ο Τσόλης ανακάλυψε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και τον ενθουσιασμό του για τη δημιουργία γλυκών.
Με επιστροφή στην Αθήνα, ο Νίκος Τσόλης άρχισε να πειραματίζεται και να δημιουργεί τα γλυκά του στο προσωπικό του εργαστήριο. Η αγάπη του για τη σοκολάτα και το αλεύρι ήταν τα θεμέλια της καλλιτεχνικής του αναζήτησης. Η καριέρα του συνεχίστηκε σε αναγνωρίσιμα ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας, όπως το "Lycabettus restaurant" στη Σαντορίνη, το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία" στην Αθήνα και το "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" στη Βουλιαγμένη.
Η πρόσφατη συνεργασία του με το "NJV Athens Plaza" έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με νέες γλυκές γεύσεις. Ο Τσόλης έχει δημιουργήσει γλυκά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και την καινοτομία τους:
- Éclair Caramel: Εκλερ με κρέμα καραμέλας, καραμέλα βουτύρου βουτηγμένο σε magnum καραμελωμένης λευκής σοκολάτας.
- Tiramisu Pistachio: Savoiardi σιροπιασμένα με εσπρέσο και λικέρ καφέ, κρέμα φιστίκι και μους μασκαρπόνε με πάστα από φιστίκι Αιγίνης.
- Basque Cheesecake: Βανίλια-Μαρμελάδα Μύρτιλο και μοσχολέμονο.
- Soft Cookies Pistachio: Λευκή και καραμελωμένη σοκολάτα, πραλίνα φιστίκι.
- Mousse Vanille Μαδαγασκάρης: Τραγανή βάση καρύδας, μαρμελάδα από κόκκινο ροδάκινο, πραλίνα αμυγδάλου και ροδάκινα περασμένα στη σχάρα.
Ο Νίκος Τσόλης εκφράζει την ικανοποίησή του για τη νέα του θέση, δηλώνοντας: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο ξενοδοχείο 'NJV Athens Plaza'. Θέλω να δημιουργήσουμε γλυκά που θα σου προκαλούν συναισθήματα και θα ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις. Μαζί με τον Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου, θα χτίσουμε μια ομάδα που αγαπάει να δημιουργεί, να παίζει με τις ύλες και οι φιλοξενούμενοι και οι εκλεκτοί πελάτες μας να μας επιλέγουν διότι γεύονται ξεχωριστές γεύσεις και υφές, δημιουργίες ζαχαροπλαστικής φτιαγμένες με ιδιαίτερη φροντίδα και με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά".