Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll';

Μία μίνι κουβέντα με τον ιδιαίτερο γευσιπλάστη, που αναλαμβάνει την επιμέλεια του φαγητού στο δημοφιλές αθηναϊκό σποτ.

Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll'; © Λεωνίδας Τούμπανος

Το κάτι παραπάνω από δημοφιλέστατο αθηναϊκό σποτ 'Rock n Roll' αλλάζει σελίδα όσον αφορά τον άνθρωπο που θα κινεί τα της γεύσης νήματα στην κουζίνα του, για την επιμέλεια της οποίας εμπιστεύεται τον 'Άνταμ Κοντοβά. Ο ιδιαίτερος γευσιπλάστης που εδώ και 1,5 περίπου χρόνο έχει ανοίξει το πρώτο δικό του εστιατόριο, το 'Ex Machina' στο Παγκράτι (το οποίο συζητιέται για όλους τους σωστούς λόγους), μιλά στο 'α' για ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη μαγειρική του πορεία.

'Άνταμ Κοντοβάς x 'Rock n Roll'

> Για μένα το 'Rock n Roll' είναι ένα εμβληματικό μαγαζί της Αθήνας, ένα iconic σημείο. Όταν έγινε η πρώτη επαφή χάρηκα πάρα πολύ, δε θα σου το κρύψω. Ίσως αποτελεί μία ωραία πρόκληση για μένα αυτή η συνεργασία.

> Θα ξεκινήσουμε κάπου μέσα στον Οκτώβριο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των δοκιμών και αναζητούμε τα άτομα που θα πλαισιώσουν ιδανικά την ομάδα που στήνουμε εκεί. 

> Θα σερβίρουμε ένα φαγητό που με χαρακτηρίζει, θα είναι φαγητό 'Ανταμ. Θέλω να πιστεύω πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σέξι και κουλ, στη λογική του αμερικανο-fusion μπιστρό. Χαλάρές προτάσεις στη λογική του μοιράσματος. Θέλω επίσης αρκετές από τις προτάσεις να μπορούν να φαγωθούν με το χέρι και, ασφαλώς, να συντονίζονται με το γενικότερο κόνσεπτ και ύφος του 'Rock n Roll'. Θα βρίσκεις μεταξύ άλλων wings, pasta, sando.

> Head chef θα αναλάβει ο 34χρονος Θάνος Μαντζούνης, που είναι μαζί μου για πάνω από 10 χρόνια - μεταξύ άλλων έχουμε συνεργαστεί στο 'Premiere' του 'Intercontinental', στο Alali του Astarte Suites και στο 'Ex Machina'. Θα είναι ο πρώτος του τέτοιος ρόλος.

> Το 'Ex Machina' βαδίζει στην ίδια κατεύθυνση προς την οποία ξεκίνησε και συνεχίζει να εξελίσσεται. Προσπαθούμε να κάνουμε upgrade σε κάποια πράγματα, διατηρώντας παράλληλα τις σταθερές μας και όλα όσα έχει αγαπήσει ο κόσμος. Προσθέτουμε και προσαρμόζουμε. Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν και πάλι τα events με καλεσμένους σεφ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.