Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2024: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, για να γευτούμε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές, στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας

Save the date: Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, είναι και πάλι εδώ! Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στέλνουν για άλλη μια χρονιά πρόσκληση για δείπνο στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, με τη μεγάλη καλοφαγική γιορτή του φθινοπώρου.

Για τέσσερις εβδομάδες, περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και εξαιρετικές ταβέρνες μάς καλωσορίζουν ξανά για τη μεγάλη γαστρονομική εξτραβαγκάντσα: η αφρόκρεμα της γευστικής σκηνής της χώρας, τα εστιατόρια δηλαδή που απέσπασαν Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2024, ανοίγουν τις σάλες τους μόνο για εμάς και στρώνουν τραπέζι με πρωταγωνιστές τα καλύτερα απ’ όσα δοκίμασε φέτος η γευσιγνωστική επιτροπή του "α" και των Χρυσών Σκούφων. 

Ειδικά μενού σε προνομιακές τιμές, που στις περισσότερες των περιπτώσεων αγγίζουν το -50% της αρχικής αξίας, και με ευκαιρίες για σπάνια wine pairings, συνθέτουν τη χάρτα των φετινών Ημερών Βραβευμένης Γαστρονομίας, οι θέσεις για τις οποίες αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, να εξαντληθούν εν ριπή οφθαλμού, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα! 

Πέρα από τα κορυφαία εστιατόρια της πρωτεύουσας, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας θα μας ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα, από την Κέρκυρα έως τη Σύρο κι απ’ τη Μύκονο και τη Σαντορίνη μέχρι το Αμύνταιο, τη Θράκη, τη Μεσσηνία ή την Κρήτη, και φυσικά τη Θεσσαλονίκη. Ένα συναρπαστικό πανόραμα γευστικών απολαύσεων που καλύπτει όλο το φάσμα απ’ την πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα έως τη σύγχρονη γαλλική, ιταλική και κοσμοπολίτικη διεθνή, με πρωτότυπες δημιουργίες, εξελιγμένες τεχνικές και προχωρημένα concepts. 

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα και στο επόμενο τεύχος του "αθηνοράματος", στις 12/9, σημειώστε όμως από τώρα ότι το event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή), ενώ οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια, με προπληρωμή του δείπνου.

Και βέβαια, το γευστικό ταξίδι δεν σταματά εδώ! Όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς (αφορά όλες τις συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα σημεία κατά τη διάρκεια του project), μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα.

Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε 1 συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο xrysoiskoufoi.gr/vravevmeni_gastronomia (εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο εστιατόριο) εξασφαλίζει 5 συμμετοχές. Προετοιμαστείτε καταλλήλως, λοιπόν, και… ραντεβού για δείπνο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τέλος εποχής για τον Σωτήρη Κοντιζά σε 'Nolan' και 'Proveleggios'

Χωρίς τον δημοφιλή παρουσιαστή, σεφ και ρεστορατέρ πια το Nolanverse.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/09/2024

To 'World x11' στήνει ένα επικό "περίπου" brunch μαζί με το 'Overoll'

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου τα burgers του πρώτου συναντούν τα κρουασάν του δεύτερου.

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Απ’ τη Θεσσαλονίκη ως τη Νάουσα, τη Βέροια και τα ακριτικά χωριά των Σερρών, κι απ’ το Ξινό Νερό της Φλώρινας ως τη Σάνη, τη Βουρβουρού και τη Νικήτη της κοσμοπολίτικης Χαλκδικής, η Κεντρική Μακεδονία συγκεντρώνει στο πολυπρόσωπο τοπίοτηςς μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Ελάτε να τα γνωρίσουμε!

To "Hunkar" και η οθωμανική κουζίνα του Feridun Ugumu

Μία παλαιότερη κουβέντα με τον θρυλικό Τούρκο σεφ-πατρόν, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.

Η 'Γωνία' στον Αστακό ψήνει το μάλλον καλύτερο χοιρινό καλαμάκι στην Ελλάδα

Μία διαβολεμένα νόστιμη κρεατόβεργα ίσως είναι από μόνη της αφορμή για ένα ταξίδι έως την παραθαλάσσια κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας.

Μία updated και νόστιμη λίστα για Μοναστηράκι και Ψυρρή

Εστιατόρια, μπαρ και λοιπές απολαυστικές διευθύνσεις που θα σε πείσουν πως οι δύο γειτονιές οφείλουν να είναι μέσα στις πρώτες βόλτες της νέας σεζόν στην πόλη.

Γευσιγνωσία στο "Kivotos Mykonos": Απόλαυση με Κτήμα Τσέλεπου και La Tour Melas

Το πολυτελές θέρετρο διοργανώνει ξεχωριστές Κυριακές γευσιγνωσίας με εξαιρετικά "Wine Pairing Menus" στο à la carte εστιατόριο "Namah", σε συνεργασία με δύο κορυφαία ελληνικά οινοποιεία.