Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Σύρος_Porte και Ikigai

Σύρος. Η ατμοσφαιρική Κυκλαδίτισσα είναι ιδανική επιλογή για όλους όσους θέλουν να προσδώσουν γούστο στις διακοπές τους και ξεχωρίζει για όλους τους σωστούς λόγους. Αρχοντικά απλωμένη στα πόδια των δύο λόφων όπου δεσπόζουν η Ανάσταση των Ορθοδόξων και ο Σαν Τζώρτζης των Καθολικών, η Ερμούπολη κερδίζει εύκολα το ενδιαφέρον κάθε ώρα της ημέρας με πολλές και ιδιαίτερες επιλογές για ποτό και φαγητό. 

Ακριβώς τέτοιες είναι το Porte Galleria Del Cocktail και το ολοκαίνουριο Ikigai Sushi Bar - σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο.

Μπαίνοντας στην πέμπτη σεζόν λειτουργίας του, το Porte επιστρέφει ανανεωμένο, με νέες δημιουργικές ιδέες αλλά και τη διαχρονική ποιότητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε αυτό που φτάνει στο ποτήρι του καλεσμένου. Στεγασμένο σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης και τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, αποτελεί ένα cocktail bar- σήμα κατατεθέν της περιοχής και σταθερό σημείο συνάντησης για locals και επισκέπτες του νησιού. Η κομψή του διακόσμηση παντρεύει την κλασική αισθητική της Σύρου με μοντέρνα στοιχεία.  

Ο διακεκριμένος mixologist Γιώργος Δαχρετζής είναι αυτός που επιμελείται τη λίστα των cocktails, με ενδιαφέροντα signatures που προκύπτουν μέσα από σύγχρονες τεχνικές. Το Porte Galleria Del Cocktail σε υποδέχεται από το πρωί, (και) για ποιοτικό καφέ και brunch. 

Απέναντί του, το Ikigai Sushi Bar επενδύει στο σούσι, στην πιο αυθεντική και άκρως ιαπωνική εκδοχή του. Ο executive chef Γρηγόρης Αποστόλου (με θητεία σε Zuma Mykonos, Zuma Dubai και Zuma Kitzbühel, στην Αυστρία) και ο head chef Αναστάσιος Κόντης (με γαστρονομικά γαλόνια σε sushi bars της Ολλανδίας) ποντάρουν στην απόλυτη νοστιμιά της κουλτούρας της Άπω Ανατολής, με umami γεύσεις και συνθέσεις από ρολάκια, σασίμι, νιγκίρι, καθώς και ένα raw bar με ολόφρεσκα ψάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.